?>

Muş’ta "Spor Tırmanış Temel Seviye Eğitimi" başladı

?shak güngör muş (iha) - türkiye dağcılık federasyonu tarafından 2025 faaliyet programı kapsamında düzenlenen "spor tırmanış temel seviye eğitimi", muş’ta başladı.

Eğitim - 4 saat önce

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 2025 faaliyet programı kapsamında düzenlenen "Spor Tırmanış Temel Seviye Eğitimi" Muş’ta başladı.

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime 7 farklı ilden toplam 35 sporcu katıldı. Beş gün sürecek eğitim süresince sporculara, tırmanış teknikleri, güvenlik önlemleri ve temel beceriler konusunda teorik ve pratik dersler verilecek. Eğitimin sonunda başarılı olan sporcuların sertifika alarak bir üst seviyeye geçme hakkı kazanacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Erhan Çalışkan, Muş’ta gerçekleştirilen Spor Tırmanış Temel Seviye Eğitimi hakkında açıklamalarda bulundu. Çalışkan, eğitimi başarıyla tamamlayanlar antrenörlük yolunda ilerleyebileceğini belirterek, "Bugün Muş ilinde spor tırmanış temel seviye eğitiminde bulunmaktayız. Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun açmış olduğu bir eğitim. Bu eğitim 5 gün sürüyor. Bu eğitimin sonunda 5 günlük ileri seviye eğitimi olacak. Bu iki eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerler temel antrenörlük şartlarını da sağlarlarsa eğer Antrenörlük eğitimine hak kazanacaklar. 7 Farklı şehirden 35 sporcu katıldı. Spor tırmanış, lider boulder ve hız tırmanışı olmak üzere üçe ayrılıyor. Olimpik bir branş aynı zamanda. Okul sporlarında yarışması var" dedi.

2 çocuk annesi Yasemin Akın, 8 yıl aradan sonra tekrar okumaya başladığını ifade ederek, "Bu yıl okuma kararı verdim. Şuan burada hem tırmanıyoruz hem de eğitimi alıyoruz. Allah nasip ederse çok iyi yerlere geleceğiz. Hedefim ismimi duyurmak. Bir zaman kaybım var onu ortadan kaldırmak istiyorum. Gerçekten bu spor da ismimi çok iyi yerlere getirmek istiyorum. Hiç kimse için değilse de iki çocuğum ve eşim için. Umarım herkesin hakkında hayırlısı olur. Okumaya karar verdim. Spor yönetimi okuyorum. Hiçbir anne ve ev kadını kendini eve hapsetmesin. Okusunlar bir yerlere gelsinler. Hiç olmasa hedefleri olsun" ifadelerini kullandı.

MAUN Tarih Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışan Hülya Kaya Hasdemir, "Burada Türkiye Dağcılık Federasyonunun başlatmış olduğu spor tırmanışı temel eğitimi sayesinde bir başlangıç yapmış oldum. Bu kurslarımızı ilerlettiğimiz taktirde daha güvenli spor tırmanışında yol almayı hedefliyoruz. Çalışma hayatının dışında insanın uğraştığı hobileri olduğu taktirde hayata daha adapte olabildiğini düşünüyorum. Bu yüzden hem kendimi hem de öğrencilerimi bu tarz faaliyetleri yapmaya yönlendiriyorum" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Artvin’de kar kalınlığı 2 metreyi aştı

2025-02-26 13:13 - Gündem

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

KİLİMANJARO DAĞI’NDA TÜRK BAYRAĞI DALGALANDI

2025-02-25 13:11 - Marmaris

Kartal Belediyesi’nden vatandaşlara sıcak çorba ikramı

2025-02-22 17:58 - Genel

Durali ve Hanife’nin 77 yıllık efsane evliliği

2025-02-25 13:30 - Marmaris

KÖYCEĞİZ GÖLÜ: DOĞANIN KALBİNDE SAKİNLİK VE KUŞ CENNETİ

2025-02-21 13:15 - Turizm

Beyhan Benardete evinde Ölü Bulundu

2025-02-27 09:26 - Asayiş

İlgili Haberler

Fethi Gemuhluoğlu’nun hayatı Çorum’da anlatıldı

20:56 - Eğitim

"Kur’an ve Bilim" konulu konferans düzenlendi

20:23 - Eğitim

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde ’Dağ Kütüphanesi’ açıldı

19:45 - Eğitim

‘KASKOM Kaskınız Güvenceniz’ projesi eğitimleri devam ediyor

18:52 - Eğitim

Tekirdağ’da "Eğitimde Yapay Zeka Uygulamaları" eğitimi

18:35 - Eğitim

Günün Manşetleri

Aç Kalan Kurtlar Köye Geldi

14:56 - Gündem

Nadir Hastalıkların %80’i Genetik

14:55 - Sağlık

Masaj Salonlarına Fuhuş Operasyonu

14:48 - Asayiş

Çinli İş İnsanları Malatya’da

14:48 - Ekonomi

Kızılötesi Fotoğraf Sergisi Sanatseverlerle Buluşuyor

14:44 - Kültür Sanat