?>

Müzede gördüklerinin aynısını yapıyorlar

Kayseri'de arkeoloji müzesi'ni gezen lise öğrencileri; en çok etkilendikleri eserleri kil atölyesinde kendi elleriyle yeniden yapıyor.

Kültür Sanat - 21 saat önce

Kayseri’de Arkeoloji Müzesi’ni gezen lise öğrencileri; en çok etkilendikleri eserleri kil atölyesinde kendi elleriyle yeniden yapıyor.

Lise öğrencileri; tarihi Kayseri Kalesi içerisinde bulunan Arkeoloji Müzesi’ni gezdikten sonra, eğitmenleriyle birlikte kil atölyesinde en çok etkilendikleri eserleri kendi elleriyle yapıyor. Yaklaşık 6 bin yıllık çivi yazılı tabletler, asırlık çanak çömlekleri ellerinde şekillendiren öğrenciler, tarihi daha hızlı ve etkili şekilde öğrenme fırsatı buluyor. Çocuklara bu şekilde daha kalıcı bir eğitim sağlandığını aktaran Tarih Öğretmeni Canan Baykan; "9. sınıf öğrencilerimizle beraber İlk Çağ Uygarlıkları konusunu işledik ve müzede bir gün etkinliği gerçekleştirdik. Çocuklarla müzeyle ilgili çeşitli objeleri yerinde görmek için bir araya geldik. Müze müdürümüz ve görevli ile birlikte müzenin çeşitli yerleri tanıtıldıktan sonra çocuklar dramalarını gerçekleştirdiler. Müzedeki kil atölyesini bize açtılar, burada çocuklar en çok etkilendikleri objeleri kendi yetenekleriyle birleştirip yapmaya çalıştılar. Aynı zamanda Asur dönemi tabletlerinden örnekler ve çivi yazısını da burada öğrenmiş oldular. Çocuklara; hem gördükleri hem öğrendikleri şeyleri burada birebir deneyimleyerek daha kalıcı bir öğrenme sağlandığını düşünüyorum" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

İlgili Haberler

"Kybele" ödülü Başkan Böcek’e

00:23 - Kültür Sanat

Alanya’da Tekstil Bienal’ı göz kamaştırıyor

17:00 - Kültür Sanat

Elazığ Belediyesi tasavvuf topluluğu konseri düzenlenecek

16:03 - Kültür Sanat

Türkiye İş Bankası Müzesi’nde Çanakkale Zaferi’nin 110. yıldönümü anılacak

15:43 - Kültür Sanat

ALTSO’dan turizmcilere ortak çağrı

15:23 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli İkramiyesi Ne Zaman Ödenecek? Bakan Işıkhan Açıkladı

15:43 - Ekonomi

Londra'da FETÖ İzleri

15:43 - Asayiş

Ramazan'da Kilo Vermek Mümkün

15:43 - Sağlık

Diyaliz Hastalarına Karate Terapisi

15:36 - Sağlık

Banka Dolandırıcıları 242 Bin TL’lik Vurgun Yaptı

13:39 - Asayiş