?>

RUS VATANDAŞLARI SEÇİM İÇİN SANDIK BAŞINDA

Rusya'da devlet başkanlığı seçimlerinin son gününde, Türkiye'de yaşayan Rus vatandaşları İstanbul ve Antalya'da oy kullanmak için konsolosluklara akın etti. İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde yoğunluk oluşturan seçmenler, Antalya'da da Karaalioğlu Parkı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.

Ulusal - 11 ay önce

Rusya'da yapılan devlet başkanlığı seçimleri üçüncü ve son gününde, halk sandık başına gitmeye devam ediyor. Ülke dışında yaşayan Rus vatandaşları da oy kullanmak için seçim merkezlerine akın ediyor.

Türkiye'de, çoğunlukla İstanbul ve Antalya'da yaşayan Rus vatandaşları, ülkelerinin İstanbul Başkonsolosluğu ve Antalya'daki Rusya Başkonsolosluğu'nda erken saatlerden itibaren oy kullanmak için sandık başına geldiler.

İstanbul'daki Rusya Başkonsolosluğu'ndaki seçim merkezine gelen Ruslar, İstiklal Caddesi'nde yoğunluk oluşturdu. Sıraya giren seçmenler, tek tek içeri alınarak kurulan sandıklarda oylarını kullandılar. Ancak bir kadın, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşı protesto etmek için pasaportunu yakarak dikkatleri üzerine çekti ve polis tarafından gözaltına alındı.

Antalya'da da benzer bir tablo vardı. Kentte yaşayan Rusların oy kullanabilmesi için Karaalioğlu Parkı'ndaki Rusya Başkonsolosluğu'nda sandık kuruldu ve seçmenlerin yoğun ilgisi nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Sergey Vetrik, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'da yaşayan Rus vatandaşlarının seçime büyük ilgi gösterdiğini belirterek, yaklaşık bin 500 kişinin oy kullandığını ve bu sayının artarak devam ettiğini ifade etti. Vetrik, sabah 08.00'de açılan sandıkların akşam 20.00'de kapanacağını ve yaklaşık 10 bin kişinin oy kullanmasını beklediklerini kaydetti.

Oy kullananlardan Ekaterina Taşçevirdi, vatandaşlık görevini yerine getirdiği için mutlu olduğunu ifade ederken, ilk defa oy kullanan 18 yaşındaki Aleyna Özkal da seçime büyük bir heyecanla katıldığını dile getirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ümraniye Belediye Başkanı Yıldırım, vatandaşlar ile iftar yemeğinde buluştu

2024-03-17 10:04 - Siyaset

Kontrolden çıkan kamyonet elektrik direklerine çarpıp kaçtı

2024-03-15 00:15 - Asayiş

Selahaddin Eyyubi Sosyal Kültürel Tesisi ve Taziye Evi törenle hizmete girdi

2024-03-12 10:30 - Kültür Sanat

İŞLETMELERE ENFLASYON VERGİSİ YOLDA!

2024-03-13 10:45 - Ekonomi

BAŞKAN ADAYI YAZICI BASIN MENSUPLARI İLE RALLİ YAPTI

2024-03-16 17:29 - Genel

Uzmanından Ramazan uyarısı: "Sahurda öğün atlanmaması gerekiyor"

2024-03-13 11:59 - Sağlık

PROF. DR. CELAL ŞENGÖR'DEN MARMARA DEPREMİ UYARISI

2024-03-13 10:20 - Ulusal

AHMET ARAS VE ACAR ÜNLÜ, MARMARİS'TE TURİZM İÇİN BULUŞTU

2024-03-17 16:31 - Marmaris

Soydan: “Bahanesiz, liyakatli belediyecilik başlıyor”

2024-03-17 11:20 - Siyaset

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

2024-03-17 21:08 - Marmaris

İlgili Haberler

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

14:36 - Ulusal

Hamaney: "Haniye’nin İntikamını Almayı Vazifemiz Olarak Görüyoruz"

15:03 - Ulusal

Trump’a Pensilvanya’da Silahlı Saldırı

17:33 - Ulusal

YENİ SAYFA İLE İTALYA GEZİSİ

12:44 - Ulusal

Erdoğan: "Putin ile Beşar Esed’e bir davetimiz olabilir"

16:47 - Ulusal

Günün Manşetleri

Sarı Serum Can Almaya Devam Ediyor

11:42 - Asayiş

Samsun’da 1 Kilo 300 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

10:15 - Asayiş

Şüpheli Araçtan Metamfetamin Ele Geçirildi

10:03 - Asayiş

Gassallar, Asrın Felaketinin Zorlu Yükünü Anlattı

16:32 - Gündem

İŞKUR Gençlik Programı Başladı

16:29 - Gündem