?>

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

Muğla’nın Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Meclis toplantısında 3 yıl sürecek ‘tasarruf tedbirleri’ ile ilgili, “Turizm bölgelerinde bazı maddeler muaf tutulmalı” dedi.

Turizm - 10 ay önce

Muğla’nın Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Meclis toplantısında 3 yıl sürecek ‘tasarruf tedbirleri’ ile ilgili, “Turizm bölgelerinde bazı maddeler muaf tutulmalı” dedi.

 

Hükümetin açıkladığı ve 3 yıl sürecek ‘tasarruf tedbirleri’ konusuna değinen Muğla’nın Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, turizm bölgelerinde nüfusun yaz döneminde ciddi artış gösterdiğine dikkat çekti. Karaca, “Turizm bölgelerinde bazı maddeler muaf tutulmalı” dedi.

Başkan Alim Karaca, yaz döneminde Fethiye nüfusunun 3-4 katına çıktığı için tasarruf tedbirleriyle ilgili bazı ekstra düzenlemeler yapılması gerektiğini vurgulayan ve tüm turizm bölgelerindeki belediyeleri ilgilendiren konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

NÜFUS 3-4 MİSLİ ARTARKEN PERSONEL SAYIMIZ AYNI

Başkan Alim Karaca yaptığı açıklamada, “İktidar partisinden olan arkadaşlara, ‘tasarruf tedbirleriyle’ ilgili düşüncelerimizi üst makamlara iletilmesini istedik. Bakın; bir personel emekli olmadan, başka bir personel alımı yapamıyoruz. Araç alamıyoruz. Turizm bölgelerinin muaf tutulması gerekilen konular var.  Fethiye’de nüfus 2023 sayımına göre 177 bin 569 ama şu anda 200 bin nüfus var. Yaz döneminde veya bayramda bu rakam 600 bin ile 1 milyon arasına ulaşıyor. Örneğin, temizlik konusunda personelimiz nasıl yetişecek? Bizim özellikle temizlik işleriyle ilgili, mevsimlik eleman almamız gerekiyor. Yoksa buradaki esnaflarımız mağdur olur. Geçtiğimiz günlerde ihaleye girdik. Değirmenbaşı mevkiindeki ihaleyi,2,5 milyon TLartı KDV bedelle biz aldık. Tasarruf tedbirleri 3 yıl sürecek. 3 yıl içinde biz burada bir şey yapamazsak, belediyenin parası çöpe atılmış olacak” dedi.

 

DEĞİRMENBAŞI’NDA 5 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

Burada 5 bin öğrencinin güvenliğinin çok önemli olduğuna da değinen Alim Karaca, “Ayrıca güvenli bir şekilde vakit geçirecekleri bir sosyal alan oluşturacağız. 3 yıl boyunca tasarruf tedbirleri sürecek. Bir belediye 3 yıl boyunca ne yapacak. Sadece çöp mü temizleyecek?  Biz hayırseverler ve kendi emeklerimizle hizmetler zaten yapacağız.  ‘Bacasız sanayi’ olarak tabir edilen turizm bölgelerinde; tasarruf tedbirlerinde bazı özel düzenlemeler yapılması şart” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

KARAMAKA MARMARİS TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

2024-05-31 14:12 - Yaşam

KÖYCEĞİZ GÖLÜ'NÜ BESLEYEN SU KAYNAKLARI KURUYOR

2024-06-01 14:55 - ÇEVRE

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

Haber alınamayan şahsın cansız bedeni denizde bulundu

2024-06-02 23:15 - Marmaris

MARMARİS'TE KUŞLARIN RESİTALİ

2024-05-29 13:52 - Marmaris

GEZİ DİRENİŞİ 11. YILINDA FİLİSTİN DİRENİŞİNİN YANINDA

2024-06-01 15:53 - Gündem

Türkiye, sokak dostları için ayaktaydı

2024-06-03 15:49 - Genel

İlgili Haberler

Seyahat Sağlık Sigortasına Talep Artıyor

16:40 - Turizm

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

10:44 - Turizm

Bayram Tatili Bodrum Turizmini Canlandırdı

13:52 - Turizm

MUĞLA'DA TARIMSAL ÜRETİM İÇİN YENİ ADIM

12:25 - Turizm

GETOB'DAN TURİZM BAKANLIĞINA ZİYARET

15:42 - Turizm

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş