MARMARİS’TE ÇEVREYİ KORUYAN VATANDAŞA HAKSIZ SALDIRI

Muğla’da kurulmak istenen Çimento Fabrikasına karşı, yaşam savunucuları ile çeşitli STK kuruluşlarından ayrı olarak bireysel mücadele veren Esra Ünlü, kendisinin Muğla’daki bazı basın kuruluşlarınca başkalarıyla karıştırılarak hakkında yazılanların doğru olmadığını belirterek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

ÇEVRE - 2 hafta önce

Muğla’da kurulmak istenen Çimento Fabrikasına karşı, yaşam savunucuları ile çeşitli STK kuruluşlarından ayrı olarak bireysel mücadele veren Esra Ünlü, kendisinin Muğla’daki bazı basın kuruluşlarınca başkalarıyla karıştırılarak hakkında yazılanların doğru olmadığını belirterek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

 

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesi Deştin Mahallesi ortak sınırı Tekağaçsırtı Mevkiine kurulmak istenen Çimento Fabrikasıyla ilgili çeşitli STK kuruluşları, çevreciler ve platformlar ve fabrika yetkililerin karşılıklı suçlamaları sürüyor. Bu suçlamalarda adı geçen ve belirtildiği gibi platform ve STK’lar ile birlikte hareket yerine bireysel tepkisini ortaya koyduğunu belirten Marmaris yaşayanı Esra Ünlü kendisine haksız saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle Muğla’daki bazı basın kuruluşları hakkında Marmaris Cumhuriyet Savcılığı’na avukatı Arzu Alper aracılığıyla suç duyurusunda bulundu.

 

AVUKAT ARZU ALPER AÇIKLAMA YAPTIKonuyla ilgili Yeni Sayfa Gazetesi’ne açıklama yapan Av. Arzu Alper, “Son birkaç gündür Muğla yerelinde basın organlarında daha çok da internet sayfalarında çevreciler hakkında çevre koruyanlar hakkında birtakım iddialar gündemde. Bu iddiaların mağduru olan bir isim de Marmaris’in Karaca bölgesinde yaşayan Esra Ünlü. Bu konu ile ilgili verdiği beyan da;   ‘Son birkaç gündür Muğla yerelinde kendisini medya organı olarak tanıtan internet gazeteciliği yapan bazı yayın sitelerinde benim de ismim ve fotoğrafım yayınlanarak milyon dolarların fonlandığı ve bu fondan çıkar sağladığım iddia edilmiştir. Hakkımda yapılan bu suçlamalar ve mesnetsiz iddialara karşı avukatım Arzu Alper ile suç duyurusunda bulundum’ dedi” diye konuştu.

 

BU KONUDA YASAL HAKLARIMI SONUNA KADAR KULLANACAĞIM

Bireysel ve vatandaş olarak çevreye ve yaşam hakkına saygılı olduğunu belirten Esra Ünlü ise, “Yaşadığım bölgenin değerlerini korumak için de elimden geleni yapıyor bilgilendiriyor ve yasal haklarımı da burada kullanıyorum. Ancak bahse geçen Çimento fabrikasının bulunduğu bölgede yaşamıyorum. Çimento fabrikası ile ilgili davalarda adım geçmiyor. Kaldı ki tüm bu davalarda bölge yaşayanlarının ve çevre hakları savunucularının davaları kazanmasına rağmen öğrendiğim kadarı ile ruhsatı ve ÇED raporu da mahkemelerce iptal edilmiş bir konuda davaları kaybettiği bilinen Çimento şirketi beni mesnetsiz ve kanıtsız haksız şekilde karalamış hedef göstermiş” dedi.

 

KİŞİLİK HAKLARIMA SALDIRIDA BULUNMUŞTUR

Esra Ünlü’nün açıklamasının devamı şöyle: “Benim günlük hayatımı da etkileyen bu konu ile ilgili de avukatım arzu Alper vasıtasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundum ve takipçisi olacağız. Çamur atalım izi kalsın mantığı ve davranışı bu ülkede cezalandırılmalıdır. Bu konuyla ilgili de tazminat davası açacağız alacağım tazminat hakkımı da sokak hayvanları yararına kullanacağım .”

Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

GÖKOVA’DAKİ SEVGİ YOLU’NDA AĞAÇ ÜSTÜ AŞK İLANLARI

2024-06-13 13:52 - ÇEVRE

MUĞLA ARISI VE FETHİYE'NİN SUYU TEHLİKEDE

2024-06-12 11:57 - ÇEVRE

MARMARİS'TE KANALDAKİ KAZLAR KATLEDİLDİ

2024-06-11 12:11 - ÇEVRE

Vodafone Freezone ve Fut Esports’tan Brawl Stars Yaz Turnuvası

2024-06-08 11:31 - Teknoloji

İlgili Haberler

KOYA ÇÖKERSEN VERGİ YOK, YURTDIŞINA ÇIKARSAN 3000 TL

11:50 - ÇEVRE

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

12:20 - ÇEVRE

MUĞLALI ÇEVRECİLER SES YÜKSELTTİ: KARALAMALARI BİZİ KENETLENDİRDİ

10:38 - ÇEVRE

Edremit'te kaçak yapılar kaldırılıyor

15:55 - ÇEVRE

Çimentoculara karşı halkın mücadelesini kıramayacaklar

13:29 - ÇEVRE

Günün Manşetleri

Kuşadası’nda halk plajlarındaki şemsiyeler tahrip edildi

21:21 - Asayiş

Düğün konvoyunda drift ve tehlikeli araç kullanımı pahalıya patladı: 9 araç ve sürücüsüne 117 bin TL ceza

21:17 - Asayiş

Savaştepe’de trafik kazası; 5 yaralı

21:11 - Asayiş

İzmir’de tüpün bomba gibi patladığı iş yeri 11 aydır ruhsatsızmış

21:10 - Asayiş

Diyarbakır’da karısını darp eden şahıs başkası tarafından etkisiz hale getirildi

20:49 - Asayiş