MUĞLALI ÇEVRECİLER SES YÜKSELTTİ: KARALAMALARI BİZİ KENETLENDİRDİ

Muğla’da kurulmak istenen çimento fabrikası sahipleri ile çevreciler arasında süren gerginlik giderek artarken son olarak eylemlerine karşı karalama kampanyası başlatıldığını belirten çevrecilere 167 STK destek vererek büyük çaplı eylem gerçekleştirildi.

ÇEVRE - 4 gün önce

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesi Deştin Mahallesi’nde çevreciler ile fabrika sahipleri arasındaki olaylar durulmuyor. Son olarak bası basın kuruluşları ve sosyal medya hesaplarında bazı çevreci kişilerin hedef alındığının ileri sürülmesiyle başlayan eylemler her geçen gün artarak sürüyor. Dün(Perşembe) Muğla’da gerçekleşen protestoya 167 STK temsilcisi ile çeşitli ilçelerden gelen platform üyeleri ve çevreciler destek verdi. Açıklamada, “Karalama kampanyanız arkadaşlarımızla daha da kenetlenmemizi sağladı” denildi.

.HİÇ UMUDU KALMAYAN ÇİMENTOCULAR KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATTI

Basın açıklamasını okuyan Deştin Çevre Platformu üyesi Burcu Özdemir, “Bildiğiniz üzere karşılarında hukuki ve toplumsal anlamda her adımda kazandığımız ve mahkemeler yolu üzerinden hiç bir umudu kalmayan çimentocuların, son zamanlarda hakkımızda türlü araçlarıyla başlattığı karalama ve iftira kampanyalarıyla karşı karşıyayız. Bu karanlık yöntemler başka şehirlerde işe yaramış olabilir fakat Muğla’da sökmez. Bildiğiniz üzere bu karalama kampanyasını yürütmek için kalemler satın aldılar, o satılık kalemlere buradan sesleniyoruz, belli ki sizin kendinize ve çocuklarınıza onurlu bir gelecek bırakmak gibi bir derdiniz yok. Yalnız şunu bilin ki bizler sizin çocuklarınıza da onurlu bir gelecek bırakmak için mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi.

 

MUĞLALILAR VE İLKELİ GAZETECİLER AĞZINIZIN PAYINI VERDİ

Bu karalamaya karşı Muğlalılar ile onurlu ve ilkeli gazeteciler gereken cevabı verdiklerinin belirten Özdemir, “Sizlere ağzınızın payı layığınızca verildi. Değerli dostlar, onlara kızmayın çünkü gerçekten karşımızdakiler para olmadan kıllarını kıpırdatmayanlar, akılları paradan başka bir şeye çalışmayanlar, kendi postunun ötesinde herhangi bir şey düşünmeyenler. Kimsenin para olmadan doğayı, insanı, halkı, hakkı savunabilme ihtimalini bile inandırıcı bulmamaları çok normal. Kişi kendinden bilir işi. Bir insan karşısındakinin kafasının nasıl çalıştığını ancak kendi kafasının çalışma biçiminden hesap edebilir” diye konuştu.

 

KARŞIMIZDA ÇOK KÖTÜ BİR SERMAYE VARKarşılarında gazeteler ve gazeteciler satın alabilen, karalamak için, zehir fabrikasını kanunsuz biçimde de olsa kurabilmek için milyarlar harcayabilen, büyük ve kötü bir sermayenin olduğunun belirtildiği açıklamanın devamı şöyle: “Ama şunu unutmayın, siz son model kalın zırhlarınızı, 2.5 metre boyunda dünyanın en pahalı kılıçlarınızı kuşanıp gelseniz de bir avuç köylü, yaşam savunucuları ve Muğla halkı, üzerindeki çaputlarla, evinde yaptığı küçük bir sapanla sizi alnınızın ortasından vurup devirdi, devirmeye de devam edecek. Çünkü ne kadar paranız olursa olsun, ne kadar devasa görünürseniz görünün, ister beşli çete olun ister faşizan karanlık sermaye, birleşmiş ve dayanışma içindeki bir halkı yenemezsiniz.”

MUĞLA’YI NE BEŞLİ ÇETEYE NE FAŞİZAN KARANLIK SERMAYEYE YEM ETMEYECEĞİZ

 

“Muğla’yı ne beşli çeteye ne faşizan karanlık sermayeye, ne de diğer kötülüklere yem etmeyeceğiz, sizin karanlığınızın Muğla’nın da üstüne çökmesine ne yaparsanız yapın izin vermeyeceğiz” diyen Burcu Özdemir, “Biz mücadelelerimizde bir elin beş parmağı gibiyiz. Birbirine benzemeyen, boyu, ekonomik durumu, siyasi görüşleri, inançları, hayata bakışları farklı farklı olan beş benzemeziz ama bu beş benzemez birlik olup yumruk haline geldiğinde yani halk ayrılıklarına değil aynılıklarına odaklandığında karşımıza devler çıksa bile yere getirmeyi çok iyi biliriz. Şimdi aynı mücadelemizde olduğu gibi beş benzemez parmağımızı bir edip yumruğumuzu sıkalım ve yeminimizi edelim. Ama öyle bağıralım ki hem çimentocular, hem beşli çete hem de Muğla’yı sömürme niyetinde olan bütün para babaları duysun” ifadelerini kullandı.

 

MUĞLA’YI KORUMAK İÇİN YEMİN EDİLDİ* Muğla’daki, her zeytin ağacına, yemin ediyoruz ki,* Muğla’daki, her portakal ağacına, yemin ediyoruz ki,* Muğla’daki, yetişen her fideye, yemin ediyoruz ki,*Muğla’daki, kurda kuşa, börtü böceğe, ve her karış toprağa, yemin ediyoruz ki,* Muğla’yı, bütün pisliklerden, ve yaşam düşmanlarından, temizleyene kadar, mücadele edeceğiz, yıllar sürse bile,* Mücadele edeceğiz, on yıllar sürse bile,* Mücadele edeceğiz, gerekirse yüzyıllar sürse bile mücadele edeceğiz.

 

167 STK’DAN ORTAK AÇIKLAMA

“Aşağıda imzası olan sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütleri olarak kamuoyuna bütün açık yürekliliğimizle duyururuz ki;  kar hırsıyla gözleri dönmüş bir avuç sermayedarın yaşam savunucuları için yürüttüğü kirli iftira kampanyasını kınıyor, saldırının hedefine konulan onurlu Deştin Çevre Platformu üyelerinin yanında yer alıyoruz. Ülkemizin her köşesinde ve ilimiz Muğla topraklarında yer altı ve yer üstü varlıklarına göz dikmiş, bu uğurda sularımızı, havamızı kirleten; yaşamımızı yok eden zalimlerin çabaları boşunadır. Çünkü biz yaşam hakkını savunanların, halkın yanındayız.

Türlü maskeler ardına saklanan kalemler, gazeteci kılığına bürünmüşler eliyle yazdırdığınız yazılar, yalan haberler, bu ülkenin onuru olmuş yaşam savunucularına yönelik karalama çabalarınız güneşi balçıkla sıvamaya benziyor.”

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail Malı Mı?

2024-06-22 16:15 - Genel

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

LEZZETLİ BALIKTA PÜF NOKTA: MEVSİMİNİ BİLMEK

2024-06-25 13:33 - İnsan

İTFAİYE ’DEN ŞÖVALYE SAKİNLERİNE EĞİTİM 

2024-06-21 14:11 - Asayiş

Muğla Çimento’dan kamuoyu açıklaması: “Çevre duyarlılığı yüksek köylü ile çıkar gruplarını ayırıyoruz”

2024-06-27 09:34 - Gündem

BEDAVA YAŞIYORUZ, DENİZ BEDAVA, HAVA BEDAVA, MÜZİK BEDAVA

2024-06-22 15:12 - Marmaris

İlgili Haberler

KOYA ÇÖKERSEN VERGİ YOK, YURTDIŞINA ÇIKARSAN 3000 TL

11:50 - ÇEVRE

DÜNYA İKİNCİSİ SULTANİYE KAPLICASI’NA İLGİ BÜYÜK

12:20 - ÇEVRE

Edremit'te kaçak yapılar kaldırılıyor

15:55 - ÇEVRE

Çimentoculara karşı halkın mücadelesini kıramayacaklar

13:29 - ÇEVRE

MGM 5 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

17:07 - ÇEVRE

Günün Manşetleri

Caddeden karşıya geçen yayalara motosiklet çarptı: 1’i ağır 3 yaralı

05:12 - Asayiş

Kamyonet ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

02:21 - Asayiş

TEM’in Bolu geçişinde 2 yolcu otobüsü çarpıştı: 15 yaralı

02:16 - Asayiş

Kereste deposu alev alev yandı

02:10 - Asayiş

Nevşehir’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

02:00 - Asayiş