?>

MUĞLA’DA SİGORTASIZ İŞÇİ DENETİMLERİNE HIZ VERİLDİ

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde görevlileri ilçelerdeki kurum ve kuruluşlarındaki denetimlerini artırdı. Sigortasız işçi çalıştırmanın tespiti halinde işçi başına en az 2 brüt asgari ücret idari para cezası kesiliyor.

İnsan - 10 ay önce

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nce Sosyal Güvenlik Denetmenleri il genelindeki denetimlerine hız verildi. Yılsonuna kadar sektör ayrımı yapmadan yaygın ve yoğun denetimlerin yapılacağı ayrıca ihbar ve şikâyetlerle ilgili olarak da denetimlerin devam edeceği belirtildi. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı (FTSO) ziyaret eden denetmenler çeşitli açıklamalarda bulundu. Sigortasız işçi çalıştırmanın tespiti halinde işçi başına en az 2 brüt asgari ücret idari para cezası kesiliyor.

 

FTSO ZİYARET EDİLDİ

Muğla Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyal Güvenlik denetmenleri Hüseyin Özdeş ve Selahattin Koçyiğit, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ile bir araya geldi. Denetmen Özdeş ve Koçyiğit görüşmede, yılsonuna kadar sektör ayrımı yapmadan yaygın ve yoğun denetimler yapacaklarını, ayrıca ihbar ve şikâyetlerle ilgili olarak da denetimlerin devam edeceği söyledi.

Denetmenler Özdeş ve Koçyiğit, sigortasız işçi çalıştırmanın tespit edilen işçi başına en az 2 brüt asgari ücret idari para cezası yaptırımının olduğunu, mükelleflerin bu cezalarla karşılaşmamak için çalışanların sigorta bildirimlerini işe başlamadan bir gün önce kuruma bildirmeleri hususunda gereken önemi göstermesi gerektiğini belirtti.

 

İŞLETMELER ARASI HAKSIZ REKABET ÖNLENECEK

Denetmenler ayrıca kayıt dışı ile mücadele etmenin işletmeler arası haksız rekabeti önleyeceğini, çalışanların sosyal güvencesinin olmasının işyerine olan bağımlılığı ve işçinin verimini artıracağını, işçilerin ve ailelerinin sosyal ve ekonomik açıdan geleceklerini güvence altına alacaklarını, kayıt dışılık azaldığı ölçüde de sigorta primlerinin uzun vade de düşme ihtimalinin olabileceğini söyledi.

Başkan Çıralı ziyaretlerinden dolayı denetmenlere teşekkür ederek gereken hassasiyetin gösterilmesi hususunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerini kaydetti.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Boykot Olmayan Ayakkabı Markaları Hangileri? Yerli Ayakkabı Markaları Listesi

2024-06-24 14:53 - Gündem

Hametan Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

2024-06-24 17:17 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ TEHDİDİ

2024-06-22 14:56 - Marmaris

Yumoş İsrail malı mı ?

2024-06-22 16:15 - Genel

MARMARİS’E DOĞALGAZ İÇİN BÜYÜK KAMULAŞTIRMA

2024-06-28 10:32 - Gündem

MARMARİS’TE TORUNUN TORUNUYLA YAŞAYAN 101’LİK DELİKANLI

2024-06-26 12:02 - Yaşam

MARMARİS'TE DOLUNAY BAKANI HAYRAN BIRAKTI

2024-06-22 14:44 - Marmaris

Türk Malı İçecekler 2024 (Tam Liste)

2024-06-24 11:37 - Genel

MARMARİS’TE DOMUZ SORUNU GİDEREK ARTIYOR

2024-06-24 10:38 - Marmaris

ADALA’NIN UNESCO KORUMALI CENNETİ HERMOS KANYONU

2024-06-26 16:40 - Yaşam

İlgili Haberler

Vali Çelik trafik kazasında yaralanan vatandaşları ziyaret etti

01:04 - İnsan

BEUN Rektörü Özölçer, 23 Nisan’da makamını miniklere devretti

23:07 - İnsan

29 yıl önce şehit edilen öğretmenler anıldı

20:53 - İnsan

Muş’ta koruma altındaki çocuklardan anlamlı etkinlik

20:00 - İnsan

Herkes bir günlük makam isterken o vatman olmak istedi

18:52 - İnsan

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık