?>

KALKINMA YOLU 4'LÜ ZİRVEDE İMZALANACAK

Irak'taki FAV Limanı'ndan Londra'ya kadar kara ve demir yolu ile Avrupa'nın her ülkesine Türkiye'den kesintisiz ulaşım sağlayacak Kalkınma Yolu Projesi, 4’lü bakanlar zirvesi ile 29 Ağustos’ta Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Gündem - 10 ay önce

Irak'taki FAV Limanı'ndan Londra'ya kadar kara ve demir yolu ile Avrupa'nın her ülkesine Türkiye'den kesintisiz ulaşım sağlayacak Kalkınma Yolu Projesi’nde son etap. Kalkınma Yolu hakkında ortak iş birliği mutabakat zaptının imzalanmasının ardından projenin gerçekleşmesi için son adım 29 Ağustos’ta İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda atılacak. Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile birlikte Katar Ulaştırma Bakanı Jassim Saif Ahmed Al Sulaiti, BAE Enerji Ve Altyapı Bakanı Mohamed Al Mazrouei ve Irak Ulaştırma Bakanı Razzaq Muhaibis Al-Saadawi projeye imza atacak. İmzalar saat 14’de atılacak.

 

DÖRTLÜ BAKANLAR KONSEYİ MEKANİZMASI OLUŞTURULDU 

Türkiye, Irak, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri mevkidaşları arasında dörtlü Bakanlar Konseyi mekanizması oluşturulduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bu mutabakat zaptının ardından çok önemli bir aşamaya geçiyoruz.  Kalkınma Yolu aynı zamanda, uluslararası ticaret koridorlarının çeşitlenmesini sağlayarak, küresel ticaretin sürdürülebilirliğini destekleyecek. Türkiye, Asya ve Avrupa arasında güvenilir ve etkin bir ticaret koridoru oluşturarak, ekonomik ve stratejik avantajlarını pekiştirecek” dedi.

 

KORİDOR SAYESİNDE, DÜNYADAKİ LOJİSTİK SİSTEMİNE ENTEGRE OLACAĞIZ

Kalkınma Yolu üzerinden ülkemize gelecek yükler ülkemizin ulaştırma ağı ve limanları vasıtasıyla doğu-batı-kuzey-güney olmak üzere her yönde hareket edebileceğini de vurgulayan Bakan Uraloğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Koridor sayesinde, dünyadaki lojistik sistemine daha güçlü bir şekilde entegre olacağız. Irak’ın FAV Limanı’ndan başlayarak Ovaköy’den Türkiye’ye giriş yapan Kalkınma Yolu kapsamında Türkiye’deki çalışmalar hızla devam ediyor. Kalkınma Yolu’nun ülkemizden geçen kesimi Kapıkule-Şanlıurfa arası yaklaşık bin 592 kilometre. Şanlıurfa-Irak Sınırı arasında hizmet verecek olan Şanlıurfa-Ovaköy arasında 331 kilometre uzunluğunda yeni otoyol yaparak projenin Türkiye’deki karayolu geçişini de tamamlamayı planlıyoruz.”

 

DEMİRYOLU AYAĞI DA ÖNEMLİ

Halkalı – Kapıkule arasında toplam 229 kilometre uzunluğunda çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olarak hem yük hem de yolcu taşımacılığı yapılabilecek yeni hızlı tren hattının yapımı devam ediyor. Bu hattın 153 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesimi 2025 yılı sonunda bitirilecek. Halkalı-Kapıkule projesinin tamamlanmasıyla; Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresi 4 saatten 1,5 saate düşecek. Mevcut hat kapasitesi ise 4 kat artacak. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçecek demiryolunun projelendirme sürecinin de tamamladığı açıklandı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

YANAN ORMANDA ÇAM BALI ÜRETİMİ ANCAK 40 YIL SONRA

2024-08-21 12:09 - Asayiş

Çankırı’daki orman yangını hızla büyüyor: 4 köy tahliye edildi

2024-08-19 20:19 - Asayiş

ÜLKE CAYIR CAYIR YANIYOR  

2024-08-19 12:50 - Asayiş

Dev Yangın Bulutları Gökyüzünü Kapladı

2024-08-18 15:59 - Asayiş

BİNLERCE DÜNYA KELEBEĞİ KONYA'DA UÇUYOR

2024-08-17 14:16 - Gezi

Alevler söndü ama yüreğimiz yanıyor

2024-08-20 13:43 - ÇEVRE

Sakine Teyze’nin Pembe Dünyası

2024-08-21 19:58 - İnsan

KARŞIYAKA’DA BARINAKLARDAKİ HAYVANLARA YARDIM EDİN

2024-08-16 14:03 - Asayiş

Datça'da orman içi çöplüğe döndü

2024-08-20 14:19 - ÇEVRE

İlgili Haberler

İlçeleri birleştiren köprüde ortak buluşma

22:09 - Gündem

Bakan Kurum: "Teslimatta 250 bini geçtik, sözümüzü inşa etmeye devam"

17:06 - Gündem

Tarla temizliğinden yangın çıktı

16:53 - Gündem

Tesadüfen bulundu, bir ili heyecan sardı

16:07 - Gündem

Nesli tükenme tehlikesi altında bulunan böcek türü Diyarbakır’da görüldü

15:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş