?>

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

  Muğla’DA 33 yıldır sokak hayvanlarına kol kanat geren Jeannie Thirkill, dizini kırarak zor durumda kalarak Ula’da bulunan barınağındaki yarım kalan bakım işleri için yardım çağrısında bulundu.

İnsan - 5 ay önce

Muğla’nın Marmaris ilçesinde “Sokak kedilerinin annesi” olarak tanınan ve Türk vatandaşlığına geçen İskoç asıllı İngiliz hayvansever Jeannie Thirkill, geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu dizini kırarak sokak dostlarına yardıma ihtiyaç duyduğunu duyurdu. Marmaris’te 25 yıl boyunca, son 8 yıldır ise Ula ilçesinde hayvanlara kol kanat geren Thirkill, dizini kırarak düzenli hareket edemez duruma geldi.

Ula’daki 3,5 dönümlük arazisinde 150’nin üzerinde kedi, 10’a yakın köpek, 2 eşek, bir at ve diğer pek çok hayvanla birlikte yaşamını sürdüren Thirkill, barınağındaki yarım kalan işlerin tamamlanabilmesi için gönüllülerin yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

 

TÜRKÇE VE İNGİLİZCE YARDIM İSTEDİSosyal medya hesabından Türkçe ve İngilizce olarak duyuru yapan Thirkill, kış mevsiminin yaklaşmasıyla barınağın ihtiyaçlarının daha da arttığını ifade etti.

2004 yılında, Türkiye dahil olmak üzere 9 farklı ülkeden 109 kişi tarafından önerilerek Uluslararası Hayvan Sosyal Yardım Fonu (IFAW) tarafından ödüllendirilen Thirkill, hayvanlara olan bağlılığı ve yardımseverliğiyle tanınıyor. Ancak şu anki durumu, ona yardım edecek gönüllüler olmadan barınak çalışmalarını sürdüremeyecek kadar zor hale gelmiş durumda.

 

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Tihirkill’in paylaşımı şöyle: “Yeni yıl yaklaşıyor, fiyatlar iki katlanabilir. Ama ulaşmanın tek nedeni bu değil..... Son zamanda dizimi kırdım, beni çok zor durumda bıraktım, hayvanlarımı çok savunmaz bırakıyorum!!! Her zaman aklımın yanlarında..."bana bir şey olursa bebeklerime ne olur." Hareketli bir plan yapmam gerekiyor. Başlamak için, mümkün olduğunca çok kürkümü kan test edebilirim/hazırlayabilirim, böylece başına bir şey olduğunda her zaman hemen bırakmaya hazır olsunlar. Fiyatların artması tehlikesiyle mümkün olduğunca 11 kedi yapmak istiyorum. Kuduz aşısı yarın yapılacak benim 11 kan testi yapacak bir ay zamanım olacak.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

Muğla’ya yağmur sonrası soğuk hava uyarısı

2024-11-22 07:50 - Gündem

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Kula’da öğrencilere diyabet ve bağımlılıkla mücadele eğitimi

2024-11-21 11:08 - Sağlık

Karaman’da otomobil römork ve bariyerlere çarptı: 4 yaralı

2024-11-21 15:59 - Asayiş

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

İlgili Haberler

ALDER 8. Genel Kurulunda yeni başkan Serkan Karpuzoğlu oldu

19:39 - İnsan

Gaziantep’te binlerce kişi Mevlid-i Nebi etkinliğinde buluştu

19:30 - İnsan

Kütahya’da binlerce kişi İsrail’i protesto etti

19:32 - İnsan

Batman’da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

19:28 - İnsan

Vali Özarslan: "Sağlık, bireylerin en temek hakkıdır"

19:39 - İnsan

Günün Manşetleri

Ucuz Ev Vaadiyle Milyonluk Vurgun

16:22 - Asayiş

Seyir Halindeki Tırın Damperi Açıldı

15:57 - Asayiş

Tren Seferleri Şüpheli Paket Nedeniyle Felç Oldu

15:38 - Dünya

Danla Biliç, Eski Sevgilisi Tarafından Darp Edildi

15:38 - Asayiş

Serdal Adalı'dan Borç Açıklaması, Sponsorluk Çağrısı

15:38 - Spor