?>

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

Muğla’nın Marmaris ilçesindeki tarihi Kaleiçi sokakları, begonvillerle süslenmiş balkonları, tarihi evleri ve etkileyici atmosferiyle keşfedilmeyi bekleyen bir açık hava müzesi gibi.

Marmaris - 2 ay önce

Muğla’nın Marmaris ilçesinin kalbinde yer alan tarihi Kaleiçi sokakları, tarihi evleri ve begonvillerle süslenmiş balkonlarıyla adeta bir açık hava müzesi gibi. Bu şirin sokaklar, geçmişin izlerini taşıyan yapıları ve dar geçitleriyle ziyaretçilerini büyülüyor. Kaleiçi’ne adım attığınızda, geçmişe ışınlanmış gibi hissedebilirsiniz.

Kale sokaklarında gezinirken, bölgedeki restoran ve kafelerde yerinizi alarak Marmaris’i ve Marmaris Körfezini panoramik olarak izleme şansına sahip olabilirsiniz.

 

TEK KİŞİLİK SOKAKLARI

Kale içinde bazı sokaklar o kadar kendine özgü ki, bazıları dar olması nedeniyle "tek kişilik sokak" olarak da adlandırılıyor. Kale mevkii, Marmaris’in ilk yerleşim alanlarından biri olarak şehrin tarihine tanıklık ediyor.

Eğer yolunuz Kaleiçi’ne düşerse, bu tarihi atmosferi keşfetmek için Marmaris Kalesi’ni ziyaret etmeyi unutmayın. Kalenin tepesinden, Marmaris’in muazzam manzarasını izleyebilir, tarihe dair pek çok bilgi edinebilirsiniz.

 

HER SOKAĞI AYRI TARİH KOKUYORKale deyince öyle tırmanılacak gibi bir yer düşünülmemeli. Marmaris Kalesi’nin 50 metre yanına kadar araçla ulaşım mümkün. Zaten kaleye yürümeye başladığınızda hemen sağınızda tarihi bir kervansaray yer alıyor. Kemerli bölümden geçip eski yapıyı inceleyebilirsiniz. Yolun sol tarafında ise aracı bırakın bisikletle bile gezilemeyecek şekilde dar sokaklar karşınıza çıkıyor. Hemen her sokakta tarih kokak kafe ve restoran ile minik konaklama yerleri mevcut.

 

HER SOKAK YAT LİMANINA ÇIKIYOR

Marmaris Kalesi, hem tarihi hem de kültürel mirasıyla bölgenin en önemli simgelerinden birisi. İlk olarak Milattan Önce 2. binyılda inşa edilen kale, bölgedeki ilk şehir surlarının Milattan Önce 3.000 yılına kadar uzandığını belirten ünlü tarihçi Herodot’a göre, bölgenin en eski yapıları arasında. Başlangıçta İyonlar tarafından yapılan bu kale, Makedonya Kralı İskender'in Marmaris'i fethetmesinin ardından onarımdan geçirildi.

Osmanlı padişahı I. Süleyman, 1522’deki Rodos Seferi öncesinde kalenin yeniden inşa edilmesi için talimat verdiği biliniyor.

Tarihi kalenin çevresindeki sokakların tümü yat limanına çıkıyor. Sokakların keyfini çıkararak gezerken soluklanmak için bir kafeye girmeniz yeterli. Çay, kahve ya da tercih edeceğiniz bir başka yiyecek ve içeceklerin ardından hangi yolu yokuş aşağı izlerseniz sizi doğruca yat limanına çıkarır.

 

YANINIZA KAMERA ALMAYI UNUTMAYINKale sokaklarını gezerken Ege’ye özgü tarihi yapılar, balkon ve o birbirinden güzel sokakların fotoğrafını çekebilmek için yanınızda mutlaka bir kamera veya kameralı cep telefonunuzu yanınızda bulundurmalısınız. Çekim esnasında size sokak dostları kediler mankenlik yapacağını aklınızdan çıkarmayın.

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Marmaris’te Afet Bilinci İçin Güç Birliği

10:29 - Marmaris

CHP'DEN EĞİTİMDEKİ YETERSİZLİKLERE SERT TEPKİ

13:23 - Marmaris

MARMARİS’TE KEÇİ VE YAVRULARINI AKUT KURTARDI

14:22 - Marmaris

MARMARİS'TE OKULLAR İKİNCİ DÖNEME HAZIR

10:59 - Marmaris

CHP'li Bozdemir’den AKP’li Laçin’e Yanıt

15:55 - Marmaris

Günün Manşetleri

Okullar Açıldı, Virüsler Yayılıyor

17:00 - Sağlık

Türk Tavuğu Artık Avrupa’da

16:58 - Ekonomi

Uludağ Yolunda Kış Lastiği Engeli

16:56 - Asayiş

Süper Lig’de 23. Haftanın Hakemleri Açıklandı

16:53 - Spor

Santorini’de Deprem Panik Yarattı

16:52 - Dünya