?>

MUĞLA ÇEVRE PLATFORMU, KAMU ÇALIŞANLARININ YANINDA

Muğla Çevre Platformu, 13 Ocak’ta kamu çalışanlarının gerçekleştireceği iş bırakma eylemine destek vereceklerini duyurdu. Platform, yaşam alanlarının savunulmasından işçi haklarına kadar her türlü haksızlık ve adaletsizliğe karşı durduklarını vurguladı.

Gündem - 3 ay önce

Muğla Çevre Platformu(MUÇEP), toplumun farklı kesimlerinin haklarını savunmaya devam edeceğini belirterek, 13 Ocak Pazartesi günü kamu çalışanlarının başlatacağı “Sefalet Zammını Kabul Etmiyoruz” eylemine desteğini açıkladı. Platform, çevre haklarını savunmanın yalnızca doğal alanları korumaktan ibaret olmadığını, işçilerin, emekçilerin, sağlık çalışanlarının, emeklilerin ve tüm toplum kesimlerinin haklarını savunmak anlamına geldiğini ifade etti.

Yapılan basın açıklamasında, “Yaşam alanlarımızın savunulması sadece iki ağacın korunması değil, sermaye sınıfı tarafından yağmalanan ormanlar, kıyılar, sulak alanlar ve daha birçok doğal kaynak gibi işçilerin ve emekçilerin haklarının gasp edilmesine karşı durmaktır. Şairin dediği gibi bizler bu topraklarda birlikte yaşamayı ve bu hakları birlikte savunmayı bilincindeyiz,” denildi.

 

YAŞAM ALANLARIMIZIN SAVUNULMASI

Açıklamada “Muğla Çevre Platformu olarak bunca zamandır yaşam alanlarımızın korunması için uğraş veriyoruz. Ancak Yaşam Alanlarımızın savunulması, kimi çevrelerin söylediği gibi sadece ‘İki ağacın korunması’ demek değil. Şairin de şiirinde hatırlattığı gibi biz biliyoruz ki, bir avuç sermayedara yağmalatılan kıyılar, sulak alanlar, ormanlar; kurduyla, kuşuyla katledilen habitat gibi, işçilerin, emekçilerin, emeklilerin de en temel hakları yine benzer taraflarca, benzer şekilde gasp ediliyor. En yakın çevremizden başlayarak, yerelden tüm yurda, tüm insani değerlere, tüm insanlar ve türlerle birlikte şiddetsiz bir dünyaya, barışa, adalete de sahip çıkmamızın; toplumun her kesimiyle birlikte haksızlıklara-hukuksuzluklara da ses çıkartmamızın, birlikte omuz omuza vermemiz gerektiğinin bilincindeyiz” denildi.

 

DÜZENLEYİCİ VE TAKİPÇİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ“Yeri geldiğinde, sağlıktan - barınmaya, eğitimden – ekonomik krize, tacizlerden - katliamlara her türlü haksızlığa, adaletsizliğe karşı Muğla’da Adalet ve Demokrasi talep edenlerle birlikte yol yürüdük ya da birçok yerde Barış ve Adalet Buluşmalarının düzenleyicisi, takipçisi olduk” ifadelerinin devamında şunlara yer verildi: “Olmaya da devam edeceğiz.  6 Ocak’tan beri sağlık çalışanları grevde, 13 Ocak Pazartesi günü kamu çalışanları ‘Sefalet zammını kabul etmiyoruz” diyerek iş bırakıyor. Toplumun her kesiminin haklı taleplerinin yanında olduğumuzu, nasıl Öğretmenler, İşçiler, Emeklilerle, Sağlıkçılarla yan yana durduysak 13 Ocak Pazartesi Günü sefalet ücretini kabul etmeyen kamu emekçileriyle de yan yana, omuz omuza duracağımızı kamuoyuna duyurmak istiyoruz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari’de 42 Kilogram Metamfetamin Yakalandı

2025-01-07 11:15 - Asayiş

Şırnak’ta 50 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-06 13:16 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

Şırnak'ta 50 Kilo 700 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-06 13:22 - Asayiş

Aracın Yolcu Koltuğunda 3.5 Milyon TL'lik Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-07 10:38 - Asayiş

Metan gazı püskürmesinde ölen 8 maden işçisi 12. yılda anıldı

2025-01-07 12:37 - İnsan

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

Metamfetaminle Yakalanan Şahıs Gözaltında

2025-01-10 10:01 - Asayiş

Muğla EAH otopark kapasitesi Bin 220’ye çıktı

2025-01-07 19:57 - Ekonomi

Marmaris’in isim çelişkileri: Adlarına karşı yerler

2025-01-09 11:26 - Marmaris

İlgili Haberler

Baharın gelişiyle Bayburt’ta koyunlar yeniden yola koyuldu

07:53 - Gündem

Çanakkale Boğazı sis nedeniyle transit gemi geçişlerine kapatıldı

07:37 - Gündem

İstanbul’da gece saatlerinde sis etkili oldu

03:03 - Gündem

Erzincan’da 524 fidan toprakla buluştu

21:07 - Gündem

Otomobilin motoruna giren kediyi tamirci kurtardı

20:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi