?>

36 BİN KİŞİ BOLU YANGINI SORUMLULARININ CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından başlatılan "Bolu Kartalkaya’daki Yangında Sorumluluğu Olan Herkes En Ağır Cezayı Alsın" kampanyası, 3 günde 36 bin imzayı geçti. Kampanyanın hedefi 50 bin imza.

Asayiş - 3 ay önce

Bolu’nun Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin yaşamını yitirdiği Grand Kartal Otel yangınının ardından, sorumluların cezalandırılması talebiyle başlatılan imza kampanyası, büyük ilgi görüyor. Buket Yavuz Erarslan tarafından 21 Ocak 2025’te başlatılan “#Bolu Kartalkaya’daki Yangında Sorumluluğu Olan Herkes En Ağır Cezayı Alsın” başlıklı kampanya, sadece 3 gün içinde 36 bin imzayı geçti. Kampanyanın hedefi ise 50 bin imza toplayarak, Adalet Bakanlığı'na ulaşmak.

Erarslan, kampanya çağrısında, yangının sorumlularının adalet önünde hesap vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu büyük trajedinin sorumlularının en ağır cezayı alması için sesimizi duyurmalıyız. Bolu Kartalkaya'daki yangında sorumluluğu olan herkes, bu facianın önlenmesi adına gerekli tüm önlemleri almadığı için cezasını çekmelidir” dedi.

 

YANGIN KISA SÜREDE FACİAYA YOL AÇTI

Yangın, kısa sürede büyüyerek büyük bir faciaya yol açmış ve oteldeki 78 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. Yangının ardından yapılan incelemeler, yangın güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğunu ve bazı sorumluların gerekli tedbirleri almadığını ortaya koymuştu. Bu sebeple, kampanyayı başlatan Erarslan, sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını istedi.

Kampanya, sosyal medyada hızla yayıldı ve geniş bir kitle tarafından destekleniyor. Birçok kişi ve kuruluş, kampanyaya imza atarak, adaletin tecelli etmesi için mücadeleye katıldıklarını belirtiyor. Erarslan, kampanyaya daha fazla katılım çağrısında bulunarak, imza sayısının 50 bine ulaşmasıyla birlikte Adalet Bakanlığı’na başvurulacağını duyurdu.

Yangın faciası ve sonrasında başlatılan bu kampanya, toplumsal duyarlılığı artırırken, aynı zamanda güvenlik önlemlerinin artırılması ve yangın güvenliği standartlarının iyileştirilmesi gerektiğini de gündeme getirdi.

 ERARSLAN’IN KAMPANYA ÇAĞRISI ŞÖYLE

“76 can… Bir ihmaller zinciri nedeniyle, göz göre göre, yanarak hayatını kaybetti. Aile dostumuz olan Nedim Türkmen ve ailesinin de hayatını kaybedenler arasında olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendim. 

Aralarında yakınımız olsun olmasın, Bolu Kartalkaya'daki yangın görüntülerini izlerken, insanların çığlıklarını duyarken hepimizin içinin parçalandığına eminim. 

Artık ülkemizde insanların böylesi ihmaller nedeniyle hayatlarını kaybetmemesi için bu olayda ihmali olan herkesin yargılanarak en ağır cezayı alması için sesimizi çıkartmalıyız. 

Yakın zamanda büyük bir deprem yaşadık. O binalara ruhsat verenler de dahil tüm sorumlular gerekli cezaları aldı mı? Maalesef hayır.”

 

9 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞ

Açıklamanın devamı şöyle: “Burada da otel sahibi ve 9 kişi gözaltına alınmış. Bu olumlu bir adım olsa da, iddia edildiği gibi denetleme ve ruhsatla ilgili ihmaller varsa bu konularda sorumluluğu olanların da yargılanmasını talep ediyoruz. 

Artık bu ülkede tesadüfen yaşamak istemiyorsanız, lütfen kampanyayı imzalayın.” 

Olay şeffaflıkla incelensin, denetimden ve bu otelin ruhsatlandırılmasından kim sorumluysa o yetkililer hakkında da işlem yapılsın. Hayatlarımız bu kadar ucuz olmamalı. 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Hakkari’de 49 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-19 12:28 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

Muğla’daki barajların doluluk oranı yüzde 71

2025-01-20 10:32 - Gündem

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

Mersin’de 3. Nergis Şenliği düzenlendi

2025-01-20 09:59 - Kültür Sanat

SAHTE ALKOL ÖLDÜRÜRKEN MARMARİS’TE LİTRELERCE YAKALANDI

2025-01-18 11:51 - Asayiş

İzmir merkezli dolandırıcılık operasyonu

2025-01-21 00:10 - Asayiş

İlgili Haberler

Piyasa değeri 430 bin TL: Sahte 5 bin adet madeni 2 euro ele geçirildi

09:31 - Asayiş

Akyaka’da vatandaşlara siber suçlar anlatıldı

09:14 - Asayiş

Arnavutköy’de emniyet şeridini ihlal etti, suçu kendinde değil yolda buldu

09:02 - Asayiş

Karar açıklanması beklenen tekel bayi cinayetine ilişkin acılı aile açıklamalarda bulundu

08:52 - Asayiş

Motosiklete binmek isterlerken motosiklet çarptı: 3 kişinin yaralandığı kaza kamerada

08:54 - Asayiş

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi