?>

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

Su tüketim bedeli 79,26 TL olan Marmaris’teki bir işyerinin su faturası yan ödemeler ile 3 bin 886 TL’ye yükseldi. Aynı durumdaki çok sayıda vatandaş YENİSAYFA’ya müracaat ederek isyanını dile getirdi.

Marmaris - 2 ay önce

Muğla'nın Marmaris ilçesinde su faturalarındaki aşırı yüksek yan ödemeler, vatandaşları isyan ettirdi. Bir işyerine gelen 79,26 TL’lik su tüketim bedeli, çöp toplama, taşıma, bakanlık harcamaları ve diğer ek ücretlerle 3 bin 886,35 TL’ye yükseldi. Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden vatandaşlar, faturalarındaki bu "inanılmaz" artışı sosyal medya hesaplarında paylaşarak tepki gösterdi. YENİSAYFA’ya çok sayıda vatandaş müracaat ederek sıkıntılarını dile getirdi.

 

KARDEŞİM HAMAM MI İŞLETİYORUZBirçok kullanıcı, artan maliyetlerle birlikte geçim sıkıntısının daha da derinleştiğini belirterek, yerel yönetim ve ilgili kurumların bu duruma bir çözüm bulmasını talep etti. Marmaris’teki bu durum, ülke genelindeki zamlar ve hayat pahalılığına karşı artan tepkilerin bir yansıması olarak dikkat çekerken gazetemize başvuran bir işletmeci, “işyerim 100 metrekare bile değil. Toplam 3 kişi çalışıyoruz. Tek bir tuvaletimiz var. Mesai saatlerimiz yasal sınırlar içinde. 79,26 TL’lik su tüketim bedelimizden zaten durum açıkça ortada. Ama sanki hamam işletiyormuşuz gibi bizden istenen para 3 bin 886,35 TL. insaf be kardeşim” diye dert yandı.

KATI ATIK BEDELLERİ NEDEN BU KADAR YÜKSEK?

Su faturalarında, özellikle katı atık bedelinin yüksekliği dikkat çekerken, bir yandan da belediye için ayrı bir pay ödemesi gerektiği belirtiliyor. Faturada ayrıca Marmaris Belediyesi adına çöp toplama ve taşıma ücreti ile çevre temizlik vergisi de tahsil ediliyor. Ancak, bununla da yetinilmiyor; devlet tarafından bakım, sayaç okuma ve çevre tüketim bedeli adı altında da ücretler ekleniyor.

Vatandaşlar, su faturalarındaki bu “farklı” kalemlere isyan ederken, özellikle atık su bedelinin yüksek olmasını ve bu bedelin neye dayandığının açıklanmamasını eleştiriyor. Birçok kişi, belediyeler ve devletin bir arada, farklı adlarla ek ücretler tahsil etmelerinin haksızlık olduğunu ifade ediyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımlar, bu durumun bölgedeki yaşam maliyetlerini daha da artırdığını ve vatandaşların geçim sıkıntısının derinleştiği dile getirildi.

 İŞTE MARMARİS’TE BİR VATANDAŞA YANSIYAN SU FATURASI

MUSKİ atık su hizmetleri tutarı                  : 79,26

Marmaris Belediyesi adına alınan çöp (Katı-Atık) toplama – taşıma ücreti               : 3.161.25

Büyükşehir Belediyesi adına alınan çöp(Katı atık) bertaraf ücreti                                : 8.68Bakanlık adına alınan KDV’ler toplamı           : 633.99

Diğer kurumların hizmet bedelleri toplamı    :3.807.09DÖNEM TOPLAM FATURA TUTARI             :3.886.35

Haftanın Öne Çıkanları

Yastık İçine Saklanmış Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-02-01 11:09 - Asayiş

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

MUĞLA’DA  METAMFETAMİN, KOKAİN COK ÇEŞİTLİ UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2025-02-01 12:30 - Asayiş

Zehir tacirlerine darbe: 15,5 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-01 12:29 - Asayiş

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

PROF. ERCAN: SANTORİNİ DEPREMLERİ MUĞLA VE AYDIN’I ETKİLEMEZ

2025-02-03 15:39 - Gündem

ADANA'NIN ASIRLIK “CİĞER KAHVALTISI” GELENEĞİ

2025-02-01 11:50 - Gezi

DATÇA'DA HERKESİ KISKANDIRAN DADADOSK DOSTLUĞU

2025-02-03 12:01 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Özge Zaimoğlu Şinik Marmaris Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Seçildi

17:09 - Marmaris

Marmaris Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yeni Başkanını Seçti

16:12 - Marmaris

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

17:05 - Marmaris

ŞEHİDİN İSMİ MARMARİS'TE MAVİ SULARA TAŞINDI

14:07 - Marmaris

TÜRSAB, MARMARİS ACENTELERİYLE SEZONU DEĞERLENDİRDİ

13:47 - Marmaris

Günün Manşetleri

Ucuz Ev Vaadiyle Milyonluk Vurgun

16:22 - Asayiş

Seyir Halindeki Tırın Damperi Açıldı

15:57 - Asayiş

Tren Seferleri Şüpheli Paket Nedeniyle Felç Oldu

15:38 - Dünya

Danla Biliç, Eski Sevgilisi Tarafından Darp Edildi

15:38 - Asayiş

Serdal Adalı'dan Borç Açıklaması, Sponsorluk Çağrısı

15:38 - Spor