İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’deki restoran ve lokanta fiyatlarının astronomik seviyelere yükseldiğine dikkat çekti. Ergun, özellikle büyük şehirlerdeki yüksek yemek fiyatlarını örnek göstererek, dışarıda yemek yemenin artık bir lüks haline geldiğini söyledi.
İstanbul’da yarım ekmek dönerin 450 TL’ye, bir porsiyon kebabın ise 780 TL’ye satıldığını belirten Ergun, Bursa’da ise 140 gramlık İnegöl köftenin 625 TL’ye yükseldiğini vurguladı.
ESENLER OTOGARINDA AYRAN 90 TL
İstanbul Esenler Otogarı’nda bir şişe ayranın 90 TL’ye satılmasına da değinen Ergun, bu fiyat artışlarının halkın alım gücünü zorladığını ve dışarıda yemek yemeyi neredeyse imkânsız hale getirdiğini ifade etti. Ergun, “Yüksek enflasyon ve artan maliyetler, restoran fiyatlarını katladı. Bu durum, halkın günlük yaşamını doğrudan etkiliyor. Yemek yeme lüks haline gelmemeli, devletin bu konuda düzenlemeler yapması gerekiyor” dedi.
MUĞLA’DA MERKEZDEKİ FİYATLAR* Yarım ekmek döner 250 tl.* 150 gram Çine köfte 420 tl.* Şişe ayran 50 tl.* Kebap 520 tl.* Lahmacun adet 160 tl.* Kıymalı pide 265 tl.
EMEKLİ VE ASGARİ ÜCRETLİ BU FİYATLARI NASIL ÖDESİN?
Ergun ayrıca şunlara da dikkat çekti:* Bu fahiş fiyatların sorumlusu yanlış ekonomi yönetimi ve denetimsizliktir! * Gıda en temel haktır, vatandaşın sofrası korunmalıdır!* Tarım ve hayvancılığa destek verilmeden fiyatlar düşmez!* Vatandaşımızın alım gücünü eriten bu sistem değişmelidir! * Daha adil ve yaşanabilir bir Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz.