?>

‘Nasıl bir İzmir’ serisinde son panel ‘İzmir’de Birlikte Yaşamak’ oldu

?zmir büyükşehir belediyesi izmir planlama ajansı (izpa) tarafından şehrin uzun vadeli vizyonunu ve stratejilerini şekillendirmek üzere hazırlanan izmir vizyon 2074 çerçeve belgesi çalışmaları kapsamındaki ‘nasıl bir izmir’ serisinin sekizinci ve son paneli, ‘izmir’de birlikte yaşamak’ başlığı ile gerçekleşti.

Genel - 5 gün önce

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından şehrin uzun vadeli vizyonunu ve stratejilerini şekillendirmek üzere hazırlanan İzmir Vizyon 2074 Çerçeve Belgesi çalışmaları kapsamındaki ‘Nasıl Bir İzmir’ serisinin sekizinci ve son paneli, ‘İzmir’de Birlikte Yaşamak’ başlığı ile gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından şehrin uzun vadeli vizyonunu ve stratejilerini şekillendirmek üzere hazırlanan İzmir Vizyon 2074 Çerçeve Belgesi için ‘Nasıl Bir İzmir’ panel serisi sona erdi. Toplam sekiz panel ve sekiz atölye çalışmasından oluşan ve Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu moderatörlüğünde düzenlenen ‘Nasıl Bir İzmir’ serisinin son paneli İzQ İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşti. "Dezavantajı oluşturan sorunlar çözülmeli"

‘İzmir’de Birlikte Yaşamak’ başlıklı panelin ilk konuşmacısı Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci oldu. Uyan Semerci, kapsayıcılık, ötekiler, kesişimsellik gibi kavramlar üzerinde dururken, "Birlikte yaşamayacağımız bir toplum hayal ediyorsak, herkesin dezavantajını masanın üzerine getirmeliyiz ki bu dezavantajları oluşturan sorunları çözebilelim" şeklinde konuştu. "Merkezi yönetim ve yerel yönetimin ortak göç politikası olmalı"

Semerci’nin ardından söz alan Prof. Dr. Deniz Yükseker ise İzmir’in farklı dönemlerde çok çeşitli kesimlerden göç alan bir kent olduğuna işaret ederken, bugün İzmir nüfusunun yüzde 3,4’ünü göçmen ve mültecilerin oluşturduğunu belirtti. Merkezi yönetimin ve yerel yönetimlerin ortak göç politikası yönetimine sahip olması gerektiğini vurgulayan Yükseker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyelerin maddi kaynakları yetersiz. Belediyelerin hizmet vermek zorunda oldukları nüfus-bütçe hesabında Suriyelilerin hesaba katılmaması büyük sorun. Özellikle Gaziantep gibi göçmen nüfusun yüksek oranda olduğu yerlerde bu daha ciddi bir sorun. Göçmenlere ve mültecilere yönelik politikalar, kapsayıcılığı ve yerindenliği esas almalı, hak temelli olmalı ve sosyal teması artırmayı hedeflemeli. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürlüğü bu çalışmalara yönelik oluşturulması gereken kurumlara iyi bir örnek." "Birlikte yaşamanın faydalarını görünür kılmalıyız"

Panelin son konuşmacısı olan Prof. Dr. Ayselin Yıldız, İzmir’de göçmenler ile yerlilerin temas alanlarının sınırlı olduğunu ve karşıtlığın, temas yoksunluğu ve bunun sonucunda birbirini tanımama durumundan kaynaklandığını ifade etti. Yıldız, "Göçmenlerin, diğerlerinin temel hak ve özgürlüklerden mahrum bırakılmasının yerli halk tarafından ‘meşru görülmeye’ başlanması önemli bir sorun. Birbirinin hassasiyetlerini gözeten, birbirini tehdit görmeyen, ötekileştirmeyen bireyler olabilmeliyiz. Birlikte yaşamın faydalarını görünür kılmalıyız" diye konuştu.

Panel, konuşmaların ardından soru-cevap bölümü ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla ve ilçelerinin isimleri nereden geliyor?

2025-02-13 12:14 - Kültür Sanat

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

Marmaris Gölge Koyu’nda ağaçlandırma çalışması başladı

2025-02-14 18:22 - Genel

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

Develi’de kar kalınlığı 30 santime ulaştı

2025-02-13 15:09 - Gündem

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

Atatürk’ün Marmaris’e Gelişinin 90. Yılı Kutlanacak

2025-02-13 17:19 - Marmaris

Adıyaman Valiliği’nde sokak hayvanlarına yönelik toplantı

2025-02-14 13:07 - İnsan

İlgili Haberler

Antakya’da depremde hasar alan okul için Kayseri’de yardım konseri düzenlendi

21:03 - Genel

Kütahya’da Vefa Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde kuralar çekildi

20:26 - Genel

Tokat’ta çocukların tehlikeli oyunu kamerada

19:20 - Genel

Arnavutköy’de kar festivali renkli görüntülere sahne oldu

19:23 - Genel

Kör nokta aynası 7. defa kırıldı, Amasya Belediyesi fotoğrafını paylaştı

18:49 - Genel

Günün Manşetleri

Sokak ortasında husumetlisini vurdu

16:35 - Asayiş

Kazada Tırın Sürücü Kabini İkiye Ayrıldı

16:15 - Asayiş

Ramazan ve Yaz Aylarının Vazgeçilmezi!

14:58 - İnsan

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu Eşleşmeleri Açıklandı

14:25 - Spor

Anne Adaylarına Özel Seminer

14:24 - Eğitim