?>

Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi şehrin kalbinde hayata geçiyor

Melikgazi belediyesi’nin hunat mahallesi’nde bulunan eski taş bina nazmi toker okulu’nu restore ederek kültür ve sanat merkezi haline getirdiği nazmi toker görsel sanatlar merkezi yakında kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Genel - 6 ay önce

Melikgazi Belediyesi’nin Hunat Mahallesi’nde bulunan eski taş bina Nazmi Toker Okulu’nu restore ederek kültür ve sanat merkezi haline getirdiği Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi yakında kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Şehrin merkezinde, tarihi dokusu bozulmadan restore edilen Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi, sergi salonları, çini, yağlı boya, mozaik, müzik eğitimleri gibi farklı uygulamaların yer alacağı atölyeleri ile Kayseri’ye renk katacak.

“Şehrin kalbi Nazmi Toker’de atacak”

Birçok kültürel ve sosyal faaliyetleri içerisinde barındıran bir projeyi daha hayata geçirecek olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi’mize hizmetlerimiz çığ gibi büyüyor. Projelerimizi adım adım hayata geçirmek, hemşehrilerimize Melikgazi’ye değer hizmetleri sağlamak bizim için çok önemli. Vatandaşlarımızın kültürel etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri, sergi salonları ve birçok el sanatlarından yağlı boyaya, çiniye kadar eğitimlerin verileceği atölye salonlarının yer alacağı harika bir merkezi ilçemize kazandırıyoruz. Eski taş bina olan Nazmi Toker Okulu’nu restore ederek kültür ve sanat merkezi haline getirmeyi amaçladığımız projemizde sona gelmek üzereyiz. Doğal taş dokusunu koruyarak restore ettiğimiz Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi’miz 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hitap edecek. 3 katlı binanın içerisinde atölye faaliyetleri, eğitimler, kurslar ve birbirinden farklı el sanatları bir arada olacak. Aynı zamanda burada konserler verilecek, programlar düzenlenecek. Hunat Mahallemiz’de Dedeman Parkı’nın olduğu alanda bulunması ise merkezimize artı bir değer katıyor. Ulaşım sorunu yaşamadan her vatandaşımızın uğrak noktası olacak Nazmi Toker Görsel Sanatlar Merkezi’mizin restorasyon çalışmalarının sonuna geldik. Tefrişat çalışmalarımızın ardından açılışını hep birlikte yapacağız. Şimdiden Melikgazi’mize ve Kayseri’mize hayırlı olsun” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

Halk Kafe Marmaris'te emeklinin imdadına yetişti

2024-10-17 14:51 - Marmaris

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

HALFETİ: HALİL İLE FATMA’NIN EFSANESİYLE DOLAŞAN KAYIP KENT

2024-10-23 13:06 - Gezi

İlgili Haberler

23 Nisan kutlamaları gökyüzünde başladı

07:35 - Genel

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Sekreteri Cengiz, nüfus artış hızıyla ilgili açıklamaları değerlendirdi

20:28 - Genel

AK Parti Kadın Kollarından 81 ilde 23 Nisan coşkusu

19:52 - Genel

Tatvan semalarında gökkuşağı şöleni

19:18 - Genel

Beylikdüzü’nde 23 Nisan coşkusu devam ediyor

18:49 - Genel

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık