?>

Nebi Hatipoğlu: "İnsan siyasi nedenlerle okula, çocuğa, eğitime düşmanlık eder mi?"

Eskişehir'de bir okulla ilgili onaylanan plan tadilatının odunpazarı belediyesi'nin açmış olduğu dava sonucu yürütmesinin durdurulduğunu belirten ak parti eskişehir milletvekili nebi hatipoğlu, "insan siyasi nedenlerle okula, çocuğa, eğitime düşmanlık eder mi? " diyerek tepkisini dile getirdi.

Siyaset - 3 ay önce

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehir’de bir okulla ilgili onaylanan plan tadilatının Odunpazarı Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucu yürütmesinin durdurulduğunu belirtip, "İnsan siyasi nedenlerle okula, çocuğa, eğitime düşmanlık eder mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Milletvekili Nebi Hatipoğlu, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı. Hatipoğlu, açıklamasında, "Risk taşıdığı için yıkım kararı verilen Osmangazi Ortaokulu binası önce Osmangazi İlkokulu binasına taşınıp, ardından Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’nun boşalttığı binaya taşınarak burada eğitim-öğretimini sürdürüyor. Odunpazarı Belediyesi’nin daha önceden yaptığı imar planı değişikliği sebebiyle okulun yıkılıp yeniden yapılması için inşaat ruhsatı alınamayacağından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü’ne plan tadilatı başvurusu MEB tarafından yapılıyor. Bakanlığımızın, Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan plan tadilatına, Odunpazarı Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucu Eskişehir İdare Mahkemesi’nin Kararı ile yürütmesi durduruluyor. Peki ne oluyor? Öğrenciler, aileler ortada kalıyor. Şimdi belki de yıllar sürecek bir dava ile devletimiz çok ihtiyaç olan bu okul binasını yapamıyor. Şimdi sizlere soruyorum; insan siyasi nedenlerle okula, çocuğa, eğitime düşmanlık eder mi" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 1,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-15 09:44 - Asayiş

2 kilogram metamfetamile yakalanan zehir tacirleri tutuklandı

2025-01-13 09:13 - Asayiş

Kütahya’da Bonzai ve Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-10 10:22 - Asayiş

MARMARİS’TE ANAYOL ÜZERİNDEKİ GİZEMLİ SÜRGÜLÜ KAPI

2025-01-11 14:40 - Marmaris

Kömür Yüklü Tırda 50 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi

2025-01-13 09:50 - Asayiş

Meta’nın CEO’su Zuckerberg’den Biden yönetimine "baskı" suçlaması

2025-01-11 11:49 - Siyaset

331 Gram Metamfetamin ve 30 Bin Hap Ele Geçirildi

2025-01-13 11:01 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı 3. golünü kaydetti

2025-01-08 22:37 - Spor

İngiltere Sokaklarında Marmaris Rüzgarı

2025-01-12 13:20 - Marmaris

Dua ile Çay, Şifa ile Sohbet

2025-01-13 09:40 - İnsan

İlgili Haberler

Emine Erdoğan: "Yalnızca sözde değil, özde bir birlikteliğin inşa edilmesinin ne denli hayati olduğunu hatırlatan güçlü bir ses"

23:35 - Siyaset

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: "2027’de olabilecek bir erken seçimde yokuz"

23:40 - Siyaset

AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Alkayış: "Halkımızın talep ve beklentileri bizim sürekli olarak yol haritamızdır"

22:16 - Siyaset

Netanyahu’nun oğlundan Macran’a hakaret: "Canın cehenneme"

19:40 - Siyaset

Arıkan: "Siyasi tercihleri üzerinden firmaları, sanatçıları boykot adı altında hedef göstermeyi yanlış buluyoruz"

19:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ucuz Ev Vaadiyle Milyonluk Vurgun

16:22 - Asayiş

Seyir Halindeki Tırın Damperi Açıldı

15:57 - Asayiş

Tren Seferleri Şüpheli Paket Nedeniyle Felç Oldu

15:38 - Dünya

Danla Biliç, Eski Sevgilisi Tarafından Darp Edildi

15:38 - Asayiş

Serdal Adalı'dan Borç Açıklaması, Sponsorluk Çağrısı

15:38 - Spor