?>

Nefes kesen manzarada yorulmadan yürüdüler

Trabzon yeşil yol derneği ve erzurum yürüyüş grubu koordinasyonunda, trabzon’dan 18 ve erzurum’dan da 14 kişi olmak üzere toplam 32 kişilik bir kafile, rize ikizdere-cimil yaylasına bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İnsan - 9 ay önce

Trabzon Yeşil Yol Derneği ve Erzurum Yürüyüş Grubu koordinasyonunda, Trabzon’dan 18 ve Erzurum’dan da 14 kişi olmak üzere toplam 32 kişilik bir kafile, Rize İkizdere-Cimil Yaylasına bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Doğa yürüyüşü sabah saat 05.30’da Erzurum ve Trabzon’dan hareketle, Rize İkizdere Yukarı Cimil Köyü çıkışından başladı. Yürüyüşe 2166 metre rakımdan başladı ve 3030 metreye kadar tırmanıldı.

“Her taraf kırmızı gelincik dolu”

Erzurum Yürüyüş Grubu adına konuşan Hikmet Maraşlı, bu sene geçmiş yıllara nazaran kat kat fazla yağış olması ve Temmuz sonlarına yaklaşılmasına rağmen yeşilliğin ve ot yüksekliğinin zirvede olduğu bir ortamda yürüdüklerini ifade ederek, “ Otların çok yüksek olması, suyun bol olması yürüyüşün zorluk derecesini de bir hayli artırmış oldu. Kısacası oldukça yorucu bir yürüyüş sonrasında, Cimil Yaylası Sarpinovit Sefkar Gölleri’ne ulaştık, muhteşem bir doğa manzarası eşliğinde, su sesleri ve kuş sesleri arasında zirveye ulaştık. Bilindiği gibi Erzurum’da yılın belli bir mevsimi, her tarafta kırmızı gelincikler açar, ancak Cimil Yaylası’nda bugüne kadar hiç görmediğimiz turuncu gelinciklerle karşılaşmak da bizi oldukça şaşırttı ve ilginç bir anı oldu. Belki de bitki uzmanlarının da ilgisini çekecek bir konu olarak değerlendiriyoruz.” dedi.

“Herkesi yürüyüşlere davet ediyoruz”

Zirvede bulunan göller buz gibi su ve muhteşem manzaraya sahip olduğunu ifade eden grup üyeleri, “ Soğuk olmasına rağmen suya giren ve yüzen arkadaşlarımız oldu. Doğa yürüyüşleri konusunda oldukça birikim sahibi olan Erzurum Yürüyüş Grubu koordinatörü Ziya Amil’in ve Trabzon Yeşil Yol Derneği Yöneticisi olan Bölgede ayak basılmadık parkur bırakmayan Halil İbrahim Berber koordinasyonunda Bölgemizde yeni bir rota ve güzellikleri keşfetmenin mutluluğu yaşadık. Sağlıklı yaşam için, şehir ve iş hayatının yorgunluklarından bir nebze olsun kurtulmak isteyenler olursa, Doğu ve Kuzey Doğu Bölgelerimizin her vadisi ayrı bir güzellik barındıran bu tür doğa yürüyüşlerine katılmalarını ısrarla tavsiye ediyoruz.

Sonuç olarak, zirvede dinlendikten sonra tekrar aynı rotayı kullanarak, araçlarımızın bulunduğu Yukarı Cimil köyü yakınlarına geri döndük ve araçlarımızla Erzurum ve Trabzon’a hareket ettik.” dediler.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Afet tırı İstanbulluların yanında

09:18 - İnsan

Şenliklerin adresi Anıtpark meydanı oldu

09:19 - İnsan

Erzurum nüfusunun yüzde 28’i çocuk

09:18 - İnsan

Nüfus müdürlüğünde Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı mesaisi

09:06 - İnsan

Deprem korkusu yaşayan İstanbullular geceyi çadırlarda geçirdi

08:46 - İnsan

Günün Manşetleri

Kural Tanımaz Motosikletçiye Ağır Ceza

15:25 - Asayiş

Cam Silen Kadın 4. Kattan Düştü

15:25 - Asayiş

TFF'den İstanbul Depremi Sonrası Geçmiş Olsun Mesajı

15:10 - Spor

Deprem Sonrası Akaryakıt İstasyonlarında Kuyruklar Oluştu

14:55 - Genel

Kalp Hastası Minik Yusuf Okulda Hayatını Kaybetti

14:31 - Asayiş