?>

Nesilden Nesile Ekmek Kadayıfı Geleneği

Yozgat'ta Ramazan ayının geleneksel lezzetlerinden ekmek kadayıfı, iftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı olarak öne çıkıyor.

Gündem - 4 saat önce

Yozgat'ta Ramazan ayının manevi atmosferi, geleneksel lezzetlerle birleşiyor. Bu lezzetlerin başında ise ekmek kadayıfı geliyor. Nesilden nesile aktarılan bu özel tatlı, iftar sofralarının vazgeçilmezi olarak öne çıkıyor.

Uzun bir geçmişe sahip olan ekmek kadayıfı, özellikle Ramazan ayında ve bayramlarda evlerde yapılarak misafirlere ikram ediliyor. Kadayıfın yumuşak dokusu ve şerbetli lezzeti, iftar sonrası tatlı ihtiyacını karşılamak için sıklıkla tercih ediliyor.

Ramazan ayında Meydan Yeri Caddesi'nde kurulan tezgahlarda hazırlanan bu özel tatlı, hem Yozgatlılara hem de şehri ziyaret eden misafirlere sunuluyor.

6 yıldır Yozgat'ta öğrenci olan Burak Aydın, ekmek kadayıfının yaklaşık 100-150 yıldır yapılan ve çok sevilen bir tatlı olduğunu belirterek, "İnsanların buna ilgisi çok fazla. Özellikle Ramazan aylarında evlerde yapılıp, burada tezgahlarda satılabiliyor. Her gün yense yenilebiliyor. Hafif bir tatlı. Kendine münhasır bir tadı, ağırlığı olan bir tatlı" dedi.

15 yıldır evinde ekmek kadayıfı tatlısı yaptığını söyleyen Ali Osman Bekdemir ise, "Yozgat genelinde yapılan bir tatlıdır. Benim de Ankara'da, Ordu'da, Kocaeli'de yaşayan torunlarım var. Yozgat'a gelmeden önce ararlar 'Dede ekmek kadayıfını yap, biz geliyoruz' derler. Ben de hemen hazırlarım. Ramazanlarda vazgeçilmez bir tatlıdır" ifadelerini kullandı.

Yozgat'ta Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti olan ekmek kadayıfı, hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Sultangazi’deki Ramazan Etkinlik Çadırı’na çocuklardan yoğun ilgi

2025-03-10 15:59 - Genel

Ortaca'da Drone Destekli Trafik Denetimi

2025-03-11 11:11 - Genel

Armutalan İçin Yeni İmar Planı Onaylandı

2025-03-13 10:23 - Gündem

Mehmet Oktay: "Siyasi Bir İtibar Suikastine Uğruyorum"

2025-03-12 13:55 - Marmaris

Gazetecilerden Yeni Emniyet Müdürü Özdemir’e Ziyaret

2025-03-11 17:10 - Marmaris

GETOB kendi dergisinin tanıtımını yaptığı toplantıda yeni sezon için olumlu konuştu

2025-03-12 17:02 - Genel

İlgili Haberler

Kırklareli’nde sağanak ve dolu etkili oldu

17:50 - Gündem

Meteoroloji’den ‘Zirai don’ uyarısı

17:08 - Gündem

Muğla’da Çarşamba günü fırtına bekleniyor

17:04 - Gündem

Mart kapıdan baktıracak: Sıcaklık 25 derece birden düşecek

16:44 - Gündem

Söke’de gençler geri dönüşüm bilinci kazanıyor

16:37 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayıp Fotoğrafçı Evinin Balkonunda Ölü Bulundu

15:30 - Asayiş

Suriyelilerin Dönüşü Konut Piyasasını Nasıl Etkiledi

15:30 - Ekonomi

Sanatçı Züleyha Ortak'ın Evine Gelen Tamirci Öldürüldü

15:30 - Asayiş

Isparta'da Annenin Çocuğuna Şiddet İddiası

15:30 - Asayiş

Limon Tarlada 15 TL

15:30 - Ekonomi