?>

Nevşehir Gazze için yürüdü

Nevşehir’de işgalci israil saldırılarına tepki göstermek ve gazze’de yaşanan insani felakete destek olmak için ‘gazze ölüyor, ayağa kalk’ temalı yürüyüş düzenlendi.

Genel - 2 ay önce

Nevşehir’de işgalci İsrail saldırılarına tepki göstermek ve Gazze’de yaşanan insani felakete destek olmak için ‘Gazze ölüyor, ayağa kalk’ temalı yürüyüş düzenlendi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Filistin’in Gazze Şeridi’ne yönelik gerçekleştirdiği, binlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırılara dikkati çekmek için düzenlenen yürüyüş için yüzlerce kişi katıldı. Nevşehir Borsa Kavşağından başlayan yürüyüşe siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, sendika ve derneklerin yanı sıra yüzlerce öğrenci ve vatandaş katıldı. Yürüyüş boyunca tekbirler getirilirken ’Çocuklar ölmesin, Her yer Filistin her yer Gazze, Filistin elbet özgür olacak, Çocuklar uyurken susulur ölürken değil zulme dur de, Kahrolsun İsrail enkazını göreyim, Hakkı yenen her halkın yanında İsrail terörünün karşısındayız, Özgür Filistin için ayağa kalk, Acının ırki olmaz’ gibi sloganlar atıldı. Hükümet Konağı önünde Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda grup adına konuşma yapan Harun Öcal; "Gazze’de masum çocukların bombalar altında can verdiği, Kudüs’te Mescidi-i Aksa’nın kutsal dokusunun çiğnendiği, Batı Şeria’da ailelerin evlerinden zorla sürüldüğü bu karanlık tablo, insanlık vicdanını kanatıyor. İsrail, Hamas ile sağlanan ateşkes ve esir takası anlaşmasının 42 günlük birinci aşamasından sonra, 2 Mart’tan itibaren Gazze Şeridi’ne insani yardımların girişini durdurdu ve yine ne acıdır ki vahşetine başladı" dedi. İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere bin 163 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 735 kişinin de yaralandığını söyleyen Öcal, "Sivil altyapıyı ve hastaneleri de hedef alan katil İsrail, Gazze’de insani bir felakete neden olmaktadır. Bölgeye su ve elektrik tedarikinin kesilmesi ve sınır kapılarının kapalı tutulması Gazze’deki Filistinlilerin yaşadığı zor şartları daha da derinleştiriyor. Kudüs, Ümmetin ilk kıblesi, Siyonist çizmeler altında ezilirken, Müslümanlar nasıl rahat uyuyabilir? Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" sözü, bugün İslam âleminin kulaklarında çınlamalı. Siyonist işgal rejimi, çağdaş emperyalistlerin de desteğiyle Gazze’de korkunç katliamlar gerçekleştiriyor" ifadelerini kullandı.

Program daha sonra okunan şiir ve duaların ardından son buldu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Yağmur Sonrası Marmaris'te Bahar Sevinci

2025-04-15 14:25 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

İlgili Haberler

Engelli patiler podyumda boy gösteri

21:42 - Genel

Afyonkarahisar’da haber kameramanlarının sorunları ve çözüm önerileri ele alındı

21:03 - Genel

Şile’de denizde kaybolan gençten acı haber geldi

18:02 - Genel

Pendik’te otobüste yer verme kavgası: Kadın yolcular birbirine girdi

16:25 - Genel

Marmaray’da teknik arıza: Yolcular aktarma yaparak seyahat etti

15:37 - Genel

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş