?>

Niğde’de 14 Mart Tıp Bayramı Töreni düzenlendi

Niğde’de14 mart tıp bayramı dolayısıyla niğde ömer halisdemir üniversitesi tıp fakültesi tarafında tören düzenlendi.

Sağlık - 9 saat önce

Niğde’de14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafında tören düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir sağlık çalışanlarının gününü kutlarken sağlıkta şiddetin son bulmasını temenni etti.

Özdemir; "Değerinizi aslında toplum biliyor ancak böyle günler bunu dile getirmek adına önemli. Hepiniz özveri ile çalışıyorsunuz ve bunun bütün toplum farkında. Her ne zaman başımız sıkışsa hemen imdadımıza yetişiyorsunuz ama maalesef hala sağlıkta şiddet konuşuluyor. Bu şiddeti gerçekleştirenlerin en büyük cezayı almaları dileğimiz. Bu konuda da sesimizin daha fazla çıkması gerektiğine inanıyorum. " dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ise Tıp Fakültesi ilgili bilgilendirme yaptı.

Rektör Uslu; "Üniversitemiz; birçok alanda olduğu gibi özellikle sağlık alanında da bölgesine hizmet veren önemli bir yükseköğretim kurumudur. Üniversitemiz bünyesinde bulunan Tıp Fakültesi ile birlikte, Diş Hekimliği Fakültesi, iki ayrı Sağlık Bilimleri Fakültesi ve bir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda geleceğin sağlıkçılarını yetiştirmekte, yine afiliye olduğumuz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde klinik tedavi hizmetleri sunmaktadır. Bununla birlikte 2023 yılında hizmete giren Diş Hastanemizde ise 3. basamak ağız ve diş sağlığı tedavi hizmeti verilmektedir. Böylelikle bölgesel kalkınma odaklı, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir yükseköğretim kurumu olma vizyonu bulunan Üniversitemizin sağlık alanında da çok güçlü olduğunu belirtmek mümkündür. " ifadelerine yer verdi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alp Özgür Akdemir ise meslektaşlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından tören Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İskender Gün ve Tıp Fakültesi öğrencisi Batuhan Dönmez tarafından verilen panelle devam etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Sultanbeyli Belediyesi evlere iftar ve sahur yardımını sürdürüyor

2025-03-09 15:11 - Genel

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Sultangazi’deki Ramazan Etkinlik Çadırı’na çocuklardan yoğun ilgi

2025-03-10 15:59 - Genel

Ortaca'da Drone Destekli Trafik Denetimi

2025-03-11 11:11 - Genel

İlgili Haberler

Lokman Hekim Van Hastaneleri ’14 Mart Tıp Bayramını’ kutladı

18:48 - Sağlık

Akdeniz Üniversitesi’nde 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı

18:18 - Sağlık

ALKÜ’de Tıp Bayramı kutlandı

18:19 - Sağlık

ESOGÜ’de 14 Mart Tıp Bayramı tören ile kutlandı

17:59 - Sağlık

Lokman Hekim Hayat Hastanesi’nde ’14 Mart Tıp Bayramını’ etkinliği

17:17 - Sağlık

Günün Manşetleri

Meltem Menteşeli Cinayetinin Şüphelisi Firar Etti

16:24 - Asayiş

Yapay Zeka ile Yeni Nesil Dolandırıcılık

16:13 - Asayiş

İlk Yerli Banliyö Treni Test Sürüşünde

14:58 - Ulaşım

Nuriye Parmaksız'ı Arama Çalışmaları Sürüyor

14:52 - Asayiş

Akseki'de Yeni Endemik Bitki Keşfi!

14:46 - Gündem