?>

Niğde’de Camiler ve Din Görevlileri Haftası Başladı

Bu yıl peygamberimiz ve şahsiyet inşaası teması ile kutlanan camiler ve din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında niğde il müftülüğü tarafından panel düzenlendi.

Genel - 7 ay önce

Bu yıl ’Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ teması ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Niğde İl Müftülüğü tarafından panel düzenlendi.

Niğde İl Müftüsü Osman Ayas’ın moderatörlüğünde Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde Prof. Dr. Nevzat Topal Niğde Alaeddin Cami ve Zeyneddin Beşâre, Doç. Dr. Arslan Karaoğlan Kur’an’ın inşa ettiği rol model insan, Doç. Dr. Ahmet Vural, İnsanın Kemal yolculuğu, İman, İslam ve İhsan, Doç. Dr. Yılmaz Çelik Özü ve sözü doğru olan bir şahsiyetin inşasında Üsve-i Hasene olarak Hz. Peygamber, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Berat Can Şahsiyet inşasında ailenin rolü konularını anlattılar. Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl temasının ’Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ olduğunu söyleyen Niğde İl Müftüsü Osman Ayas; hedeflerinin Hz. Peygamberi anmak yerine anlamak olduğunu söyledi. Tüm dünyanın Hz. Peygamberi anlamaya çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ayas; Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri ile ilgili şunları söyledi, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında konferanslar, seminerler, paneller devam ediyor. Buradaki amacımız Hz. Peygamberi anmaktan ziyade anlamak. Peygamberimizi anlatabilmek, tanıtabilmek, daha geniş kitlelere yayabilmek."

Tüm insanlığın Hz. Peygamberi anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Ayas; "Bugün Gazze’de, Lübnan’da belki dünyanın başka noktalarda Müslümanlar hep sıkıntı içerisinde. Çocuklar öldürülüyor, kadınlar katlediliyor. Cahiliye döneminde de bu işler oluyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Hz. Peygamber oradan o çocukları kurtarıp onlara bir hayat hakkı tanıdı ve İslam’la birlikte onlar aslında hürriyetlerine kavuşmuş oldular. Bugün de toplumun buna çok ihtiyacı var" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA'DA “DEŞTİN ÇİMENTOSUZLUK BAYRAMI”

2024-09-28 16:08 - Gündem

DOĞA VE TARİHİN BULUŞTUĞU CENNET: ARAPAPIŞTI KANYONU

2024-10-02 13:08 - Gezi

DOĞANIN EŞSİZ HEDİYESİ: SALDA GÖLÜ

2024-09-27 13:46 - Gezi

SAHİL GÜVENLİK, GÜNEY EGE GRUP KOMUTANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

2024-10-02 15:38 - Asayiş

Söke’de tarımı koruma için tuzak kontrolleri sıkı tutuluyor

2024-09-27 09:35 - Genel

Datça’da öğretmen sürgününe karşı eylem

2024-10-01 12:43 - Eğitim

MUĞLA’DA ÇİMENTOSUZLUK FESTİVALİ HALAYLARLA KUTLANDI

2024-09-30 11:39 - Gündem

MUĞLA’DA VATANDAŞLARIN DAVASINA MUSKİ’DEN DESTEK

2024-10-02 14:36 - Asayiş

Çamlık Bulvarı Pazar günleri trafiğe kapatılacak

2024-09-27 15:44 - Gündem

Cem Garipoğlu'nun Mezarı Açılıyor

2024-09-27 16:44 - Gündem

İlgili Haberler

23 Nisan kutlamaları gökyüzünde başladı

07:35 - Genel

Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Sekreteri Cengiz, nüfus artış hızıyla ilgili açıklamaları değerlendirdi

20:28 - Genel

AK Parti Kadın Kollarından 81 ilde 23 Nisan coşkusu

19:52 - Genel

Tatvan semalarında gökkuşağı şöleni

19:18 - Genel

Beylikdüzü’nde 23 Nisan coşkusu devam ediyor

18:49 - Genel

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık