?>

Nizip Caddesi’ndeki işletmelere çevre denetimi

Nizip caddesi’ndeki işletmelere çevre denetimi

Siyaset - 8 ay önce

Şehitkamil Belediyesi, Nizip Caddesi’nde terlik ve ayakkabı imalatı yapan işletmelere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.

Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çevre kirliliğinin önlenmesi ve işletmelerin atık yönetimine dair bilinçlendirilmesi amacıyla yapılan denetlemelere, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Cihan Ekici eşlik etti.

Nizip Caddesi’ndeki denetimlerin ana hedefi, bölgede faaliyet gösteren işletmelerin atıklarını gelişigüzel çevreye atmaları sonucu oluşan kirliliğin önüne geçmek oldu. Belediye tarafından bölgeye yerleştirilen tekne tipi konteynerlerin kullanılmaması ve atıkların çevreye saçılması ciddi bir çevre sorunu oluşturuyordu.

Denetimler sırasında Başkan Yardımcısı Cihan Ekici, işletme sahipleri ve çalışanlarıyla görüşerek onların öneri, şikayet ve taleplerini dinledi. Ekici, esnafın sunduğu çözüm önerilerini dikkate alarak, bu öneriler üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Esnafın atık yönetimi konusunda daha duyarlı olması için bilgilendirme yapılırken, belediyenin bu konuda attığı adımlar da detaylıca anlatıldı.

Denetimler artacak, toplama noktaları çoğalacak

Başkan Yardımcısı Ekici, denetimlerin sıkılaştırılacağını ve atık toplama noktalarının artırılacağını belirterek, “Şehitkamil Belediyesi olarak çevre temizliği ve atık yönetimi konularında kararlıyız. İşletmelerimizin de bu kararlılığa ortak olmasını istiyoruz. Denetimlerimizi daha da sıklaştırarak bu sorunun üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

Ekici ayrıca, bölgedeki tüm esnafa uyarılarda bulunarak, atıkların doğru şekilde yönetilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi. Gelecekte benzer çalışmaların devam edeceğini kaydeden Cihan Ekici, çevre bilincinin daha da yaygınlaşması adına çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini dile getirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Barlar Sokağı

2024-05-27 11:53 - Marmaris

KATLİAMA HAYIR SOKAK HAYVANLARI SAHİPSİZ DEĞİL

2024-05-25 13:16 - Gündem

SOKAK DOSTLARI İÇİN TÜRKİYE AYAKTA

2024-05-27 10:59 - Gündem

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR: ÖLÜM FERMANINA HAYIR!

2024-05-29 11:08 - Gündem

ESNAF ODASİ TANITIM ATAĞINDA

2024-05-26 21:01 - Marmaris

BASINA BİR DARBE DE SGK’DAN

2024-05-28 17:23 - Gündem

MUĞLALI ÇEVRECİLER: KİRLETİYOR KAPAT

2024-05-29 12:41 - Gündem

YEŞİM CEREN BOZOĞLU 60 KİLO VERDİ!

2024-05-24 17:56 - Magazin

Fatih Erbakan, "Biz sokak hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız"

2024-05-24 13:03 - Siyaset

BU KADAR DA OLMAZ ARTIK

2024-05-25 13:59 - ÇEVRE

İlgili Haberler

AK Parti Batman İl Başkanı Şansi, STK temsilcileriyle bir araya geldi

16:42 - Siyaset

Trump’ın Gazze açıklaması Van’da protesto edildi

14:53 - Siyaset

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, OHAL ilan edilen Santorini’de

14:11 - Siyaset

Başkan Kurnaz: "Ortak sevdamız İlkadım"

13:49 - Siyaset

Yeni Merkez İtfaiye Binası’nın açılışı yoğun katılım ve coşkuyla yapıldı

12:47 - Siyaset

Günün Manşetleri

Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor!

16:07 - Sağlık

Manisa FK, Birama Toure’yi Transfer Etti

15:53 - Spor

Sahte Sözleşmelerle 60 Milyon Lira Vurgun

15:41 - Asayiş

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık