?>

Müşterilere Ceza Yok, Esnaflara Ceza Yolda

Kayseri Barosu avukatlarından Mücahit Küçük, Vergi Kanunu’na eklenen son düzenlemeler hakkında önemli bilgiler verdi.

Genel - 8 ay önce

Avukat Mücahit Küçük, Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usulü Kanunu’na yapılan son değişiklikler hakkında bilgi verdi. Küçük, "Geçtiğimiz günlerde yapılan düzenlemeyle Vergi Usulü Kanunu’nun Özel Usulsüzlük Cezaları’nı düzenleyen maddelere iki yeni fıkra eklendi. Ancak bu değişiklikler, hem vatandaşlar hem de vergi mükellefleri tarafından yanlış anlaşıldı," dedi.

Yeni düzenlemelere göre, mal teslimi veya hizmete ilişkin tahsilatlarda banka ve benzeri finansal kurumlar aracılığıyla başkalarının adı veya hesabı kullanılarak yapılan ödemeler için her bir işlem başına, yapılan işlemin bedelinin yüzde 10’u oranında ceza uygulanacak. Örneğin, bir mobilya alışverişinde ödemeyi mobilyacının kendi hesabına değil, başka bir kişinin hesabına gönderirseniz, hem mobilyacıya hem de parayı gönderdiğiniz hesabın sahibine ceza kesilebilecek.

Usulsüzlüklerin Önlenmesi

Küçük, bu düzenlemenin amacının usulsüzlüklerin önüne geçmek olduğunu belirtti. "İkinci fıkra ile gelen düzenlemede ise vatandaşların komşularının pos cihazlarını veya yazar kasalarını kullanarak ödemelerini yapmaları gibi usulsüzlüklerin engellenmesi hedefleniyor. KDV oranının daha düşük olması veya kayıtlı pos cihazının bulunmaması gibi nedenlerle bu tür usulsüzlükler yapılabiliyordu. Yeni düzenleme ile hem malı teslim eden vergi mükellefine hem de pos ya da yazar kasayı kullandıran işletmeye ceza uygulanacak," şeklinde konuştu.

Küçük, yaşanan karışıklıkların ardından Gelir İdaresi Başkanlığı’nın açıklama yaparak, müşterilere herhangi bir ceza uygulanmayacağını ve bu cezaların sadece kendi posunu veya hesabını kullandıran esnafa yönelik olduğunu belirttiğini ifade etti.

Bu açıklamalar, düzenlemenin doğru anlaşılması ve uygulamaların sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından önemli bir rehber niteliği taşıyor. Avukat Küçük’ün verdiği bilgiler, vatandaşların ve esnafların yeni düzenlemeler hakkında daha doğru bir bilgiye sahip olmalarını sağlıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

İsrail ve ABD Bakanları İran'ın Askeri Tehditlerini Görüştü

2024-08-12 14:36 - Ulusal

DENİZLİ HONAZ’DA YERALTINDAKİ PAMUKKALE

2024-08-16 10:49 - Gezi

ÜLKE GENELİNDE “HEPİMİZ KIYIDA'YIZ EYLEMİ

2024-08-14 13:36 - Gündem

HER TÜRLÜ HUZURUN YAŞANDIĞI ‘SAKİN ŞEHİR’LERİMİZ

2024-08-09 15:36 - Gezi

ÇİÇEK AÇINCA ÖLEN AĞAÇ

2024-08-14 16:15 - Genel

Marmaris'te pazaryerinde trafik çilesi

2024-08-15 13:54 - Marmaris

İSTANBUL, DÜNYADA EN ÇOK GEZİLEN ŞEHİR

2024-08-12 11:06 - Gündem

Cumhur İttifakı Marmaris’te Başkan Ünlü’ye yüklendi

2024-08-13 18:15 - Marmaris

TÜRKİYE’NİN TURİZMDEKİ LOKOMOTİFİ KAPADOKYA

2024-08-12 11:52 - Gezi

DENİZLERDE İSTİLACI YABANCI TÜRLER YERLİLERİN YERİNİ ALIYOR

2024-08-10 14:04 - Genel

İlgili Haberler

İsrail’de iç istihbarat teşkilatı başkanı Ronen Bar istifa etti

21:52 - Genel

İspanya’da elektrik kesintisinin ardından OHAL ilan edildi

22:19 - Genel

Başkan Yedikaya: "Beyannamelerin sağlıklı bir şekilde hazırlanabilmesi için zorunlu olan uzatmanın yapılmasını bekliyoruz"

20:49 - Genel

Didim Ege Lezzetleri Festivali 60 bin kişiyi ağırladı

20:25 - Genel

İran’da limandaki patlamada can kaybı 65’e yükseldi

19:32 - Genel

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel