?>

ODÜ, kooperatifçilik eğitiminde yetkili kurum oldu

Ordu üniversitesi (odü) ile ticaret bakanlığı esnaf ve sanatkarlar genel müdürlüğü arasında imzalanan ‘kooperatifçilik eğitimi yetkilendirme protokolü’ kapsamında, ordu üniversitesi’ne ‘eğitim sağlayıcı yetkilendirme belgesi’ kazandırıldı.

Eğitim - 2 ay önce

Ordu Üniversitesi (ODÜ) ile Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan ‘Kooperatifçilik Eğitimi Yetkilendirme Protokolü’ kapsamında, Ordu Üniversitesi’ne ‘Eğitim Sağlayıcı Yetkilendirme Belgesi’ kazandırıldı.

Kooperatifçilik eğitim yönetmeliği gereğince, kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulu üyelerine kooperatifçilik eğitimi alma zorunluluğu getirildi. Bu doğrultuda, belirlenen şartları sağlayan kamu kurumlarının, Ticaret Bakanlığı’nın denetimi sonrası ‘Eğitim Sağlayıcı Yetkilendirme Belgesi’ alabilmelerine imkan tanındı.

Söz konusu eğitimin Ordu Üniversitesi’nde verilebilmesi için gerekli hazırlıklar, Ordu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından tamamlandı. Söz konusu protokol ise üniversite yönetimi ve ilgili birim yetkililerinin hazır bulunduğu toplantının ardından Rektör Prof. Dr. Orhan Baş tarafından imzalandı.

Protokol ile ODÜ, Ticaret Bakanlığı tarafından kooperatifçilik eğitimi alanında yetkilendirilen kurumlar arasında yer aldı. Böylece, kooperatifçilik faaliyeti yürüten ilgililer, Kooperatifçilik Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ni ODÜ’den alabilir hale geldi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Van’da iki mevsim bir arada

2025-04-16 09:46 - Gündem

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

İlgili Haberler

Dünya Süt Gününde öğrencilere süt dağıtıldı

08:13 - Eğitim

Manisa’da geri dönüşümle doğal yaşam sınıfı kuruldu

08:14 - Eğitim

Ağrı’da ortaokul ve lise öğrencileri münazara finalinde kıyasıya yarıştı

23:50 - Eğitim

Ek atama bekleyen öğretmen adayları, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Yalçın’ı ziyaret etti

21:09 - Eğitim

İzmir’de yapay zeka ile yeni bir dönem

17:44 - Eğitim

Günün Manşetleri

3 kişinin cinayet olayında yeni gelişme

15:13 - Asayiş

Eşini Ayırmak İsteyen Kadın Yaralandı

13:26 - Asayiş

Doktor Evinde Ölü Bulundu

13:17 - Asayiş

Kadın Kooperatifi Türkiye Pazarına Açılıyor

13:11 - Genel

Dünya Plaj Voleybolu Alanya etabı başladı

13:06 - Spor