?>

Öğrenciler, ’Merhaba Çin, Merhaba Türkiye’ etkinliğinde Boğaz’da buluştu

çin kültürünün tanıtıldığı ‘merhaba çin, merhaba türkiye’ etkinliği istanbul boğazı’nda düzenlenen turla gerçekleştirildi. Etkinliğe, çince öğrenen öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Kültür Sanat - 7 ay önce

Çin kültürünün tanıtıldığı ‘Merhaba Çin, Merhaba Türkiye’ etkinliği İstanbul Boğazı’nda düzenlenen turla gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan öğrencilere Çin kültürü anlatıldı.

Asya ile Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan İstanbul Boğazı’nda Çin kültürünün tanıtıldığı ‘Merhaba Çin, Merhaba Türkiye’ temalı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte oyunlar oynandı, geleneksel kıyafetler giyilip yemekler yendi. Düzenlenen etkinliğe, Çince öğrenen öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

“Çin ve Türkiye kuşak ve yolu ortak inşa eden ülkelerden ikisi”

Etkinlik koordinatörü ve gazeteci Zhao Beibei, tarihte Çin ve Türk medeniyetlerinin her zaman yakın olduğunu söyleyerek, “Etkinliğin başlığı da Hi China Hi ‘Merhaba Türkiye, merhaba Çin’ isminden de anlaşılacağı üzere etkinlik Çin ve Türkiye arasındaki kültürel alışverişin arttırılmasını sağlıyor. Etkinlik için çok güzel bir yer olan İstanbul boğazını seçtik. Burada özellikle Çin kültürünü tanıtmak istiyoruz. Etkinlikten bir sürü program mevcut; mesela geleneksel Çin selamını öğreteceğiz, kızlar geleneksel Çin kıyafeti giyecek ve bunun yanı sıra Çin’in geleneksel güz ortası bayramı yaklaşıyor bu bayramın da kutlama adetlerini buraya getiriyoruz. Mesela Çin çörekleri ve ayçörekleri getirdik. Bilmece çözmek bunun dışında hep birlikte geleneksel Çince şiirler okuyacağız. Genel olarak burada Çin kültürünü tanıtacağız. Çünkü tarihte Çin ve Türk medeniyetleri her zaman yakın olmuştur. Çin ve Türkiye tarihi İpek Yolu’nun iki ucunu almıştı. Bugün ise Çin ve Türkiye kuşak ve yolu ortak inşa eden ülkelerden ikisi. Bu nedenle Çin ve Türkiye’nin birbirine doğrudan tanıması çok önemlidir” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

Rektör Özölçer’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

2024-08-29 14:23 - İnsan

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

BEŞİKTAŞ MENTEŞE SPOR OKULU AÇILIYOR

2024-08-28 13:51 - Spor

Tepki yağıyor: Çocuklar geleceğimiz, bırakın çalışsınlar

2024-08-29 12:56 - Marmaris

Selçuk Özdağ: Sorularıma hala yanıt bekliyorum

2024-08-27 14:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Gençlerden büyük başarı

15:11 - Kültür Sanat

Tiyatro perdesi çocuk ve gençler için açıldı

14:56 - Kültür Sanat

Nilüfer Türk Halk Müziği Korosu’ndan türkü şöleni

14:56 - Kültür Sanat

Sinema Atölyesi’nde ilk zil çaldı

14:23 - Kültür Sanat

‘Yöremin İnsanları’ sergisi OSM’de açıldı

14:20 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş

Erken tanı Alzeheimer’da da hayati önemde

14:05 - Sağlık

Nadir Görülen Kara Leylek Görüntülendi

13:58 - Gündem

Tanı Gecikmesi Öldürücü Olabilir

13:25 - Sağlık

Altın Hırsızı Kaçamadan Yakalandı

13:07 - Asayiş