?>

Öğrenciler velilerini ikna etti kan bağışına yoğun ilgi oldu

Manisa'nın sarıgöl ilçesinde manisa türk kızılayı kan merkezi ve sarıgöl türk kızılayı koordinatörlüğünün ortaklaşa düzenlediği "sarıgöl sana kanım feda" kan bağışında öğrencilerin velilerine ısrarlı olması üzerine kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterildi.

Sağlık - 11 ay önce

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Manisa Türk Kızılayı Kan Merkezi ve Sarıgöl Türk Kızılayı koordinatörlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Sarıgöl sana kanım feda" kan bağışında öğrencilerin velilerine ısrarlı olması üzerine kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterildi.

Sarıgöl Hükümet Konağı önündeki meydanda Manisa Türk Kızılayı Kan Merkezi tarafından kurulan özel çadır, kan bağışında bulunmak isteyen çok sayıda öğrenci velisi ve vatandaşın akınına uğradı.

Bir hafta öncesi Sarıgöl Türk Kızılayı İlçe Koordinatörlüğü tarafından okullara ve mahalle muhtarlıklarına gönderilen afişler ile duyurulan kan bağışı kampanyası ilçede büyük ilgi gördü. İki gün boyunca devam edecek olan "Sarıgöl sana kanım feda." kan bağışı kampanyasında öğrencilere bir kan bağışçısı getirene Kızılay rozeti, anahtarlık hediye edildi. Birden fazla kan bağışçısı getiren öğrencilere de Kızılay’ın İyilik Madalyası verildiğini ifade eden Sarıgöl Türk Kızılayı Koordinatörü Yusuf Tüfekçi, "Bu uygulama her ilçede olacak. Amaç küçük yaşlarda öğrencilerimizin kan bağışının önemini kavratmaktır. ’Sarıgöl sana kanım feda’ kampanyası büyük ilgi gördü. İki gün devam edecek olan kampanyamıza diğer normal kan bağışlarında olan ilgiden daha fazla bir ilgi var. Bunun sebebi öğrencilerin velilerine ısrarcı olmalarından kaynaklanıyor. Bir ünite kan üç hayat kurtarmakta. Kampanyamıza destek veren öğrencilerimize ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ederim." diyerek kampanya sonunda 300 üniteden fazla kan bağışı almayı beklediklerini söyledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

11-18 Mayıs 2024 HAFTASINDA MARMARİS ULUSLARARASI KÜLTÜR ve SANAT FESTİVALİ’NDE (MKSF24) SEMİNER, KONSER VE  SANAT SOKAĞI ETKİNLİKLERİ VAR!

2024-05-11 15:51 - Kültür Sanat

MARMARİS GENÇLİK DERNEĞİ YÖNETİMİNDEN BAŞKAN ÜNLÜ'YE ANLAMLI ZİYARET

2024-05-15 11:01 - Gündem

MUĞLA’DA GOLF SAHASI İÇİN 1345 AĞAÇ KESİLMESİN

2024-05-13 11:26 - Gündem

BODRUM’DAN S.O.S: “İMDAT, YARDIM EDİN”

2024-05-11 13:46 - Gündem

IŞIK VE GÜNEŞİN DİYARI FETHİYE VE SEYDİKEMER

2024-05-16 11:50 - Turizm

Bursa’da aç kalan domuz sürüsü şehre indi, vatandaşlar kovaladı

2024-05-12 09:36 - Asayiş

MARMARİS'TE ENGELLİLER HAFTASI ETKİNLİKLERİ

2024-05-12 14:36 - Marmaris

Marmaris’te kaybolan adamdan hala bir iz yok

2024-05-14 12:37 - Asayiş

Kuşadası Belediyesi’nden inşaat yasaklarıyla ilgili duyuru

2024-05-16 09:13 - Siyaset

Kayseri 2. Amatör Küme: Yavru Aslanspor: 6 - Kayseri İdman Yurdu: 1

2024-05-14 08:52 - Spor

İlgili Haberler

TURKOVAC Aşısı Proje Lideri Özdarendeli: "Osmanlı’dan gelip Cumhuriyet döneminde devam eden aşı kültürüne sahip olmuşuz"

22:58 - Sağlık

Çanakkale’de diyaliz hastasının damar bağlantısı yırtıldı, zorlu ameliyat başarılı geçti

20:46 - Sağlık

Prematüre Adar, göz tedavisi için helikopterle Van’a sevk edildi

19:32 - Sağlık

Helikopter ambulans kalp rahatsızlığı olan 4 günlük bebek için havalandı

17:22 - Sağlık

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi