?>

Öğrencilere teorik ve uygulamalı afet eğitimi

çayırova belediyesi arama kurtarma timi (çak-tim), ilçedeki okullarda teorik ve uygulamalı afet farkındalık eğitimi gerçekleştiriyor.

Eğitim - 3 ay önce

Çayırova Belediyesi Arama Kurtarma Timi (ÇAK-TİM), ilçedeki okullarda teorik ve uygulamalı afet farkındalık eğitimi gerçekleştiriyor.

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin öncülüğünde kurulan ve o günden bu yana özellikle 6 Şubat depremlerinde başarılı arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiren ÇAK-TİM, afetlere karşı farkındalık oluşturmak adına ilçedeki tüm okullarda eğitim veriyor. ÇAK-TİM Lideri Hüseyin Narman, öğrencilere "AFAD Farkındalık Eğitimi" konulu semineri anlatarak, Çayırovalı gençlerin, afete karşı daha bilinçli olmasına katkı sunuyor. Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Demir’in de katılım sağladığı seminer sonunda ise okullarda deprem esnasında okullarda tahliye tatbikatı gerçekleştiriliyor. Gerçekleşen tatbikat hakkında açıklamalarda bulunan ÇAK-TİM Lideri Narman, "Ekibimiz yaklaşık 3 yıldır hizmet vermektedir. Aktif olarak 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da görev aldık. Bölgeden döndükten sonra deprem konusunun ne kadar ciddi olduğunun farkındalığıyla hemen çalışmalara başladık. Bölgemize döndükten sonra başkanımızın talimatlarıyla eğitim çalışmalarına hız kazandırdık. Son süreçte de Çayırova kaymakamlığımız, ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ve belediye başkanlığımızın ortak çalışmasıyla afet farkındalık çalışması başlattık. Eğitim sürecimiz teorik ve pratik olarak iki aşamadan oluşuyor. Teorik aşamada okullardaki öğrenci ve öğretmenlerimize afet farkındalık bilinciyle alakalı eğitimler vermekteyiz. Pratik aşamada da bunu tatbikatlarla birleştirmekteyiz. İlk okulumuz Şehit İlhan Küçüksolak Anadolu Lisesi oldu. Çayırova’daki tüm okullarımızda eğitimlerimizi sürdüreceğiz. İnşallah ilçemiz için hayırlı olur ve afet bilinci artarak devam eder" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sakarya’da uyuşturucu operasyonları: 76 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-02-04 12:49 - Asayiş

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Muğla’nın Ocak ayı ihracatı 80,5 milyon dolar

2025-02-04 11:31 - Ekonomi

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Abdülkerim Bardakcı, bilinçli kart görme sebebiyle PFDK’ya sevk edildi

2025-02-04 23:52 - Spor

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN MALATYA’YA ARAÇ DESTEĞİ

2025-02-10 12:44 - Ulaşım

Samsun’da 292 gram metamfetamin ele geçirildi: 2 gözaltı

2025-02-05 18:31 - Asayiş

6 Şubat felâketini unutmadık, unutturmayacağız!

2025-02-06 13:08 - Gündem

İlgili Haberler

Vezirköprü’de muhtarlara bilgilendirme semineri

00:14 - Eğitim

MCBÜ’den lise öğrencilerine bilim şöleni

19:29 - Eğitim

Muş’ta beceri atölyesi açıldı: Öğrenciler mesleklerle tanışıyor

18:48 - Eğitim

Yüksekova Fen Lisesi öğrencilerinin projeleri göz kamaştırdı

18:22 - Eğitim

Hayrabolu’da liseli gençler bilim fuarında projelerini sergiledi

18:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş