?>

Onkoloji bölümünde tedavi gören çocuklara yeni yıl hediyesi

Mersin büyükşehir belediyesi, onkoloji bölümünde tedavi gören çocuklar için 'onkoloji hastası çocuklara paket projesi' başlattı. Proje kapsamında hazırlanan kutular yeni yılda çocuklara ulaştırıldı.

Sağlık - 1 ay önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi, onkoloji bölümünde tedavi gören çocuklar için ’Onkoloji Hastası Çocuklara Paket Projesi’ başlattı. Proje kapsamında hazırlanan kutular yeni yılda çocuklara ulaştırıldı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, yeni bir projeye imza atarak, onkoloji bölümünde yatılı tedavi gören çocuklar için ’Onkoloji Hastası Çocuklara Paket Projesi’ni başlattı. ’Büyük Kalpler İçin Destek Kutusu’ sloganıyla başlatılan proje kapsamında hazırlanan hediye kutuları, 2025 yılının ilk hediyesi olarak çocuklara dağıtıldı. Yeni yıla hastanede girmek zorunda kalan kanser hastası çocuklar ve onlara refakat eden aileleri, Büyükşehir Belediyesinin yeni yıl için verdiği hediyeyle mutlu oldu. Mersin Şehir Hastanesi Onkoloji Servisi’nde dağıtılan hediye kutularının içinde; pastel boya, boyama kitabı, oyuncak, sesli okuma kitabı, bardak, puzzle ve kutu oyunlarının yanı sıra maske, eldiven ve ıslak mendil de yer alıyor. Proje kapsamında hastanelerin onkoloji bölümü her ay ziyaret edilerek, yeni yatış yapılan çocuklara hediye dağıtımı sürecek. "Projemiz her ay devam edecek"

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığında görevli sosyal hizmet uzmanı Mustafa Tönbe, projenin ilk yılında olduklarını belirterek, "Onkoloji tedavisi gören çocuklarımızın ve ailelerinin, bu zorlu süreçlerinde yanlarında olduğumuzu hissettirmek amacıyla bir proje başlattık. 2025 yılının ilk hediyelerini çocuklarımıza biz vermek istedik. Projemizde hediye kutularımız yaş grubu ve cinsiyete göre ayrıldı. Yaş aralığını 3-6 ve 6-12 olarak belirledik. İçerisinde; maske, eldiven, ıslak mendil, pastel boya, boyama kitabı, sesli okuma kitabı, bardak, puzzle ve kutu oyunları bulunuyor" dedi.

Hastaneye yatışı yapılan her yeni hasta için her ay hediye dağıtılacağını ifade eden Tönbe, Mersin Şehir Hastanesine 34 kutu teslim ettiklerini kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Akaryakıt deposuna zulalanmış 54 kilo likit metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-12-31 16:30 - Asayiş

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

MUĞLA, SUÇ ORANI YÜKSEK İLLERLE ÇEVRİLİ

2024-12-27 14:29 - Asayiş

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Mardin trafiğinde LED ışıklı yaya geçitleri ve dekoratif sinyalizasyon dönemi başladı

2024-12-27 15:42 - Asayiş

Marmaris'e kış yeni geldi

2024-12-26 11:12 - Marmaris

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

Çine’de taksi şoförleri bilgilendirildi

2024-12-25 11:44 - Genel

Cemre Ateş’ten 7 altın madalya

2024-12-31 13:31 - Spor

Melikgazi Basketbol, perşembe topbaşı yapacak

2024-12-31 13:33 - Spor

İlgili Haberler

Elazığ’da normal doğumu teşvik eğitimi

14:27 - Sağlık

Fethiye son teknoloji ürünü MR cihazına kavuştu

13:29 - Sağlık

MUĞLA ADLİYESİ'NDE KAN BAĞIŞI

13:14 - Sağlık

Beylikdüzü’nde "Kanserden korkma, bilinçsiz kalkmaktan kork" söyleşisi

12:55 - Sağlık

MEAH’ta Dr. Chakmakchi, Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Oldu

12:43 - Sağlık

Günün Manşetleri

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi için Kadrosunu Güncelledi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş