?>

Ordu’da Türk mutfağının asırlık lezzetleri görücüye çıktı

Ordu’nun ünye ilçesinde bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen coğrafi işaretli ürünlerle türk mutfağı ile organize edilen türk mutfağı haftası etkinlikleri düzenlendi.

Kültür Sanat - 9 ay önce

Türk mutfağının tanıtılması ve dünya sıralamasında hak ettiği yeri alması amacıyla Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl 3’ncüsü düzenlenen ’Coğrafi İşaretli Ürünlerle Türk Mutfağı Haftası’ kutlama etkinlikleri, Ordu’nun Ünye ilçesinde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi ortaklığında Coğrafi İşaretli Ürünlerle Türk Mutfağı Haftası organizasyonunun bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirildi. Düzenlenen organizasyonda farklı ilçelerin kooperatiflerinin yanı sıra, Ünye Belediyesi Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nde üretilen ürünler de sergilendi. “Zengin bir coğrafyaya sahibiz”

Programın açılışında konuşan Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, “Çok çeşitli kültürlerin bir arada yaşam sürdüğü Anadolu topraklarında gastronomi konusu daima ön planda olmuş, zengin bir iklimle ülkemizin bereketli coğrafyasındaki tüm gelenekler günümüze kadar taşınmıştır. Farklı sunum ve lezzetleriyle geçmişten bu güne pek çok kültürün mirasçısı olan Türk mutfağı, hem farklı medeniyetlerin mutfaklarını etkilemiş, hem de etkilenmiştir” diye konuştu. “Ordu 12 ay yaşanabilir ve turizm açısından tercih edilebilir bir şehir haline geldi”

Turizmde gastronominin son dönemde öne çıktığını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Bölgemizdeki yöresel ürünlerimizin ve lezzetlerimizin turizme katkı sunması için bu tür organizasyon ve faaliyetler son derece önemlidir. Ünye Belediyemizin hizmete sunduğu Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ile beraber unutulmaya yüz tutan ürünlerimizin yeniden hayata dönmesi ve bilinirliğinin artması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu sayede Ordu ilimiz sadece 3 ay değil, 12 ay yaşanabilir ve turizm açısından tercih edilebilir bir şehir haline gelmektedir” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde şehir merkezinde kortej yürüyüşü yapıldı. Kortej yürüyüşünden sonra Vali Muammer Erol, beraberinde protokol mensupları ile birlikte Kadın Üretim ve İşletme Kooperatifleri tarafından Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda açılan yöresel ürünler stantlarını gezerek, hazırladıkları yiyeceklerle birlikte etkinliğe katkıda bulunan kadınlara teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

KARACASÖĞÜT MÜCADELESİ  MUÇEV E KARŞI BİR KEZ DAHA KAZANILDI

2024-05-23 12:08 - Gündem

MARMARİS'İN GURURU HİRA ERCAN 2024 KİCK BOKS DÜNYA KUPASI 2.Sİ OLDU

2024-05-18 16:21 - Spor

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!

2024-05-19 13:31 - Marmaris

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PROFESÖRÜ 35 YAŞINDA

2024-05-21 16:05 - Genel

TÜRK İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNDEN BÜYÜK ATAK

2024-05-20 12:34 - Ekonomi

KALE SOKAKLARINDA YAZ TEMİZLİĞİ YAPILDI

2024-05-22 14:25 - Marmaris

MUĞLA’NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ DEĞERE DEĞER KATIYOR

2024-05-20 13:21 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE MİNİK ÇİFTÇİLER HASADA BAŞLADI

2024-05-20 17:02 - Marmaris

MARMARİS'İN GENÇLİĞİ, GENÇLİK BAYRAMI'NDA BULUŞTU

2024-05-20 11:28 - Marmaris

Nesli tükenmek üzere olan alaca sansar, Gercüş’te ölü bulundu

2024-05-17 10:05 - Gündem

İlgili Haberler

Doğaseverler, Karya’nın başkenti Milas’ı gezdi

19:31 - Kültür Sanat

Çocuk resimlerinde eşitsizlik olgusu sergisi ziyarete açıldı

17:39 - Kültür Sanat

Nazilli Belediyesi Çok Sesli Çocuk Korosu için kayıtlar başladı

17:10 - Kültür Sanat

9 bine yakın fotoğraftan 14’ü ödüle layık görüldü

16:46 - Kültür Sanat

Merkezefendi El Ele İyilik Hareketi 6. kez başlıyor

16:01 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Anneler İçin Madde Bağımlılığı Eğitimi

16:54 - İnsan

Çöpten 89 Bin Haneye Enerji

16:27 - Ekonomi

Eksi 25 Derecede Sanat Aşkı

16:20 - Eğitim

Türk Astronot Öğrencilerle Buluştu

16:17 - Teknoloji

Kaçırılan İş Adamı Operasyonla Kurtarıldı

16:14 - Asayiş