?>

Ordu’ya 5 alanda ’Başarılı Örnekler Sergisi’ birinciliği

Milli eğitim bakanlığı din öğretimi genel müdürlüğü tarafından milli eğitimin genel amaçları doğrultusunda milli, manevi ve insani değerlerle kuşanması, sanata meraklı, kültüre duyarlı, bilime sevdalı nitelikli ve ahlaklı bireylerin yetişmesi maksadıyla yürütülen “başarılı örnekler sergisi” kapsamında ordu’nun korgan ilçesi kız anadolu imam hatip lisesi 186 okul arasında dereceye girerek 5 alandaki sanatsal sergileriyle birinci oldu.

Eğitim - 4 ay önce

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Başarılı Örnekler Sergisi’ kapsamında Ordu’nun Korgan ilçesi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, 186 okul arasında dereceye girerek 5 alandaki sanatsal sergileriyle birinci oldu.

İmam hatip okulları arasında yürütülen sergi kapsamında Korgan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ’Sanat ve Kültür Evi’ projesiyle, ülke genelinde projeye katılan 186 okul arasında dereceye girerek ödül almaya hak kazandı. “Projemiz Türkiye’deki 186 başarılı proje arasında birinci seçildi”

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün ’Eğitimde Başarılı Örnekler’ projesine ’Kültür ve Sanat Evi’ projesi olarak 186 başarılı proje arasından birinci olduklarını söyleyen Korgan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ercan Düzücü, “Biz sanat atölyemizi 1,5 yıl önce açtık. Özellikle atölyelerimiz yatılı olarak eğitim gören 120 kız öğrencimize de hizmet vermektedir. Yine atölyemizden diğer okullarımızda bulunan öğrencilerimizde faydalanabilir. Bizler bu çalışmalarımızı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün ’Eğitimde Başarılı Örnekler’ projesine ’Kültür ve Sanat Evi’ projesi adıyla bildirdik. Atölyemizde saz, keman, piyano, çini, kaligrafi, hat, ahşap yakma, resim kursları tamamen ücretsiz olarak verilmektedir. Öğrencilerimizin de çok hoşuna gitti. Yatılı öğrencilerin hem lise eğitimi almaları, hem de bir sanat alanında uzmanlaşıyor olmaları okul olarak bizleri de mutlu ediyor. Projemizi Türkiye’deki 186 başarılı proje arasında birinci seçerek ödüllendirdiler. İlk başlayan öğrencilerin ustalık belgesi almaları için 250 saatlik eğitimleri kaldı ve onlar da bu yılın sonunda belgelerini alacaklar. Yine buradan başarıyla belgelerini alan öğrencilerimiz halk eğitim merkezi müdürlüklerinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları’nda (ORMEK) ya da gençlik merkezlerinde kurs verebilecekler. Burada hedefimiz öğrencilerimize hem lise diploması, hem de yanında bir sanat alanında ustalık ve usta öğreticilik belgesi vermektir. Atölyemizin amacı öğrencilerin hem güzel vakit geçirmelerini sağlamak, hem de yetenekleri doğrultusunda müzik ve el sanatları eğitimi almalarına öncülük etmektir. Önümüzdeki günlerde bir amacımız daha var. Oda 750 saatlik eğitimi tamamlayan öğrencilere Fatsa Mesleki Çıraklık Eğitim Merkezi tarafından ustalık ve usta öğreticilik belgesi verdirmektir” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

Halk Kafe Marmaris'te emeklinin imdadına yetişti

2024-10-17 14:51 - Marmaris

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

Bodrum’daki villa projesine tepki: TFF Başkanı istifa etmeli

2024-10-17 13:53 - ÇEVRE

Marmaris’te şehrin göbeğindeki palalı kavga cep telefonu kameralarına yansıdı

2024-10-14 01:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Samandağ’a kreş

12:24 - Eğitim

Niğde’de okul güvenliği toplantısı yapıldı

12:04 - Eğitim

‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli İzleme ve Değerlendirme Çalışmaları’ Eskişehir’de başladı

11:52 - Eğitim

Bakan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni anlattı

11:29 - Eğitim

Nazilli’de deprem anma ve farkındalık eğitimi yapıldı

11:33 - Eğitim

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor

Van-İran Sınırında Güvenlik Önlemleri Artıyor

12:07 - Asayiş

MİT’ten Hakurk’ta Nokta Operasyon!

11:10 - Asayiş