?>

Orhaneli’de 7 bin 780 dekarlık arazi modern sulama sistemine kavuşuyor

Bursa’nın orhaneli ilçesinde tarımsal üretimi artıracak önemli bir yatırım hayata geçiriliyor. Kapalı sistem sulama projesi kapsamında, ilçede 7 bin 780 dekar tarım arazisi modern basınçlı sulama sistemine kavuşturulacak.

Gündem - 4 gün önce

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde tarımsal üretimi artıracak önemli bir yatırım hayata geçiriliyor. Kapalı Sistem Sulama Projesi kapsamında, ilçede 7 bin 780 dekar tarım arazisi modern basınçlı sulama sistemine kavuşturulacak.

AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Yavuz ve Osman Mesten, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Serdar Başak ve müteahhit firma yetkilileriyle birlikte Orhaneli’de düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplantısında çiftçilerle bir araya geldi. Toplantıda, projenin işleyişi, sağlayacağı katkılar ve uygulama süreci hakkında bilgi verildi.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, yaptığı açıklamada, "Çiftçilerimizin üretimine önemli ölçüde katkı sağlayacak bu projenin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Kapalı sistem sulamada geri sayım başladı" dedi.

24 Aralık 2024’te DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Orhaneli Sulaması Yenileme Projesi, bölgedeki sulama altyapısını modernize edecek. Müteahhit firma, çalışmalara başlamak üzere ilçeye gelerek hazırlıklarını başladı.

Yeni sistem sayesinde su tasarrufu sağlanacak, ürün verimliliği artacak ve tarımsal üretim daha sürdürülebilir hale gelecek. Proje, hem çiftçilerin hem de bölge ekonomisinin gelişimine katkıda bulunacak.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Muğlalı Doktor Antalya'da Hayatını Kaybetti

2025-04-09 10:43 - Asayiş

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Ticari yatta göçmen kaçakçıları ve düzensiz göçmenler yakalandı

2025-04-09 21:18 - Asayiş

Muğla Büyükşehir kültür gezilerini başlatıyor

2025-04-08 15:42 - Genel

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

İlgili Haberler

Kırklareli’nde zirai dona karşı hasar tespit başladı

12:41 - Gündem

Karahisar Kalesi üzerinde bulutların dansı mest etti

12:32 - Gündem

Muş’ta kar yağışı: 19 köy yolu ulaşıma kapandı

12:28 - Gündem

Gönen’de yeni yerleşke alanındaki ormancılık faaliyetleri değerlendirildi

12:29 - Gündem

Samsun’da kuvvetli rüzgar

12:21 - Gündem

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş