?>

Orta kalibre toplarda yeni dönem

Kısa bir zaman içerisinde de düşük geri tepmeli orta kalibre top venom lr ile trakon 30'un yeteneklerinin birleştiği bu yenilikçi çözüm, türkiye'deki son kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmete sunulacak.

Ekonomi - 5 ay önce

CANiK’in bağlı olduğu Samsun Yurt Savunma (SYS) Grup şirketlerinin yeteneklerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulan 30x113 mm orta kalibre top sistemi, ihracatın ardından Türkiye’de askeri ve güvenlik güçlerinin kullanımına da sunularak güçlerine güç katacak.

CANiK’in bağlı olduğu SYS Grup, savunma sanayinde alanında çığır açan çözümlerine bir yenisini ekledi. Grup bünyesindeki AEI Systems ve UNIROBOTICS iş birliğiyle geliştirilen 30x113 mm düşük geri tepmeli orta kalibre top sistemi, ortaya çıktığı andan itibaren dünya ordularının ihtiyaçlarını karşılamak için yurt içinde ve dışında yoğun ilgi gördü.

VENOM LR topu ile TRAKON Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) ailesinin en dikkati çeken üyelerinden biri olan TRAKON 30’u bir araya getiren bu sistem, SYS Grup’un Birleşik Krallık’taki tesislerinde gerçekleştirilen kapsamlı canlı atış sonucunda ortaya çıkan üstün performans, dünya orduları tarafından takdirle karşılandı.

Kısa bir zaman içerisinde de düşük geri tepmeli orta kalibre top VENOM LR ile TRAKON 30’un yeteneklerinin birleştiği bu yenilikçi çözüm, Türkiye’deki son kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için hizmete sunulacak.

VENOM LR ve TRAKON 30’un Türkiye’deki son kullanıcılarla buluşması, savunma sanayii alanında yerli ve milli üretimin güçlenmesine, ihtiyaçların yurt içi imkanlarla karşılanmasına katkı sağlayacak.

Dünyanın en düşük geri tepmeli ve ayarlanabilir atış hızını sahip olan 30x113 mm topu olan VENOM LR, sistemin farklı platformlara kolayca entegre edilmesine imkan tanıyor. Modüler tasarımı sayesinde platformlara hızlı bir şekilde uyarlanabilen VENOM LR, farklı özelliklere sahip birçok 30x113 mm mühimmatı kullanabiliyor.

VENOM LR, muharebe sahasında geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir; meskûn mahal operasyonlarından yakın hava savunma harbine, deniz üzerindeki asimetrik tehditlerle mücadeleden amfibi harekâtlara, piyade ileri atış desteğinden stratejik tesis korumaya kadar çeşitli görevlerde etkili bir çözüm sunuyor.

UNIROBOTICS üretimi TRAKON 30 Uzaktan Komutalı Silah Sistemi (UKSS) ile insanlı veya insansız her türlü kara ve deniz aracına kolaylıkla entegre edilebilen VENOM LR, ortaya çıkan bu yenilikçi sistem sayesinde hem güncel hem de gelecekteki tehditlere karşı üstün bir caydırıcılık sağlıyor. Yoğun talep gurur kaynağı

SYS Grup-UNIROBOTICS Genel Müdürü Ömür Baç da VENOM LR’nin, dünyanın en fazla platforma entegre edilebilen orta kalibre topu olduğuna dikkati çekti. UNIROBOTICS tarafından geliştirilen TRAKON 30 ile bu topu kara ve deniz platformları için hizmete sunduklarını bildiren Baç, “Bu, yalnızca ülkemizde değil, dost ve müttefik ülkelerde de yoğun talep görüyor. TRAKON 30 ve VENOM LR, modüler yapısı, kolay ve hızlı entegrasyonu ve kompakt çözümleriyle global arenada fark oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

SYS Grup- CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, 2022’de SYS gruba katılan AEI Systems’in, SYS Grup ekosistemine hızla entegre olduğunu ve ihracat faaliyetlerine yüksek katma değerli ürünlerle destek vermeye başladığını bildirdi. 30x113 mm orta kalibre top konsepti ile global arenada artan rekabet gücünün Türkiye’nin savunma sanayii ihracat hedeflerini destekleyeceğini vurgulayan Aral, bu sayede Türkiye’nin uluslararası savunma sektöründe daha da görünür kılınacağını belirtti.

Aral, VENOM LR’nin AEI Systems’ın 60 yıllık tecrübesinin ürünü ve muharebe sahasında kendini kanıtlamış bir sistemin modern bir versiyonu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Başlangıçta hava araçları için geliştirilen, üstün özelliklere sahip orta kalibre bir top olan VENOM LR, 60 yıla yakın bir süredir farklı coğrafyalarda ve çeşitli muharebe sahalarında başarısını kanıtlamıştır. Bugün ise mühendislerimizin özverili çalışmaları sayesinde kara ve deniz platformlarında da kullanılabilir hale gelmiştir. 30x113 mm düşük geri tepmeli orta kalibre topumuzun dünya ordularında gördüğü yoğun talep, bizim için büyük bir gurur kaynağıdır.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Narkotik dedektör köpeği Tony, araçtaki zulada eroin ve metamfetamin buldu

2024-11-22 13:43 - Asayiş

Serdivan’da internet artık Wi-Free

2024-11-23 10:35 - Genel

Ağrı’da tırın su tankına gizlenmiş 7 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-20 19:15 - Asayiş

8 kilogram metamfetamini buzdolabına sakladılar, ’Fırtına’dan kaçamadılar

2024-11-19 23:10 - Asayiş

Muğla’ya yağmur sonrası soğuk hava uyarısı

2024-11-22 07:50 - Gündem

Kula’da öğrencilere diyabet ve bağımlılıkla mücadele eğitimi

2024-11-21 11:08 - Sağlık

Karaman’da otomobil römork ve bariyerlere çarptı: 4 yaralı

2024-11-21 15:59 - Asayiş

Yenişehir’e akıllı otopark ve öğrenci apartları müjdesi

2024-11-23 14:59 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

PAYLAŞILAMAYAN TENEKE TAVUĞUN EFSANE TADI

2024-11-22 13:43 - Gündem

İlgili Haberler

İndirim dolu günler başlıyor

17:51 - Ekonomi

Manisa Mesir Ticaret Fuarı açıldı

17:16 - Ekonomi

Tütüncünün sesi olan başkanlardan firmalara çağrı; "Avans yoksa, tütün birliği kuracağız"

17:09 - Ekonomi

Workup Girişimcilik Programı’na başvurular başladı

16:55 - Ekonomi

Dağdan toplanıyor, kilosu 10 bin TL’ye satılıyor

16:20 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık