?>

Oruç öncesi böbrek sağlığı için önemli uyarı

Sakarya büyükşehir belediyesi, il sağlık müdürlüğü iş birliğiyle dünya böbrek haftası’nda vatandaşları bilinçlendirmek için önemli bir farkındalık adımı atarak düzenlediği "böbrekleriniz ne durumda" konferansıyla kronik rahatsızlığa, sağlıklı bir gelecek için atılacak adımlara ve erken teşhisin sahip olduğu hayati öneme dikkat çekti.

Sağlık - 5 saat önce

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle Dünya Böbrek Haftası’nda vatandaşları bilinçlendirmek için önemli bir farkındalık adımı atarak düzenlediği "Böbrekleriniz Ne Durumda" konferansıyla kronik rahatsızlığa, sağlıklı bir gelecek için atılacak adımlara ve erken teşhisin sahip olduğu hayati öneme dikkat çekti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sağlık etkinlikleriyle vatandaşları bilinçlendiriyor ve farkındalık anlamında önemli adımlar atıyor. İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle son olarak "Erken tespit edin, böbrek sağlığınızı koruyun" başlığıyla SGM’de düzenlenen konferansta dünyada ve ülkemizde yaygın olan kronik böbrek hastalığına dikkat çekildi. Konferansın moderatörlüğünü Prof. Dr. Hamad Dheir, konuşmacılığını ise Doktor Öğretim Üyesi Mahmud İslam üstlendi. Etkinlikte genel böbrek sağlığı, Ramazan ayında böbrek sağlığını koruma yöntemleri ve böbrek ile şeker hastalarının oruç tutma kriterleri gibi önemli konular ele alındı.

Konferansın moderatörlüğünü gerçekleştiren Prof, Dr. Hamad Dheir, "Böbreklerimiz, tansiyonu dengeleyen ve D vitamini sentezleyen hayati organlardır. Diyabet ve yüksek tansiyon, böbrek yetmezliğinin en büyük nedenleridir ve önlem alınmazsa diyalize kadar ilerleyebilir. Bu yüzden sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, böbrek hastalıklarını önlemenin en etkili yoludur. Unutmayalım, bilinçlenmek ve erken önlem almak, sağlıklı bir gelecek için en büyük adımdır" dedi.

Konferansta konuşan Doktor Öğretim Üyesi Mahmud İslam, "Böbreklerimiz, kan basıncını düzenler, kemik sağlığında rol oynar ve D vitamini sentezler. Tek bir sağlıklı böbrekle yaşamak mümkün olsa da böbrek hastalıkları ciddi bir sorundur. Gelecekte böbrek yetmezliğinin en önemli ölüm nedenlerinden biri olacağı öngörülüyor. Bu yüzden erken teşhis ve bilinçlenme hayati önem taşır" diye konuştu.

Konferansa Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Özer, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Öksüzoğlu, SEAH Başhekimi Prof. Dr. Fikret Halis, doktorlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen konferansta, katılımcıların tansiyon ölçümleri yapıldı ve değerleri düzensiz olanlara tansiyon takip kartları verildi. Ayrıca, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’nin sunduğu sağlık hizmetleri anlatıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te milyon dolarlık guletler tarlalarda üretiliyor

2025-02-19 16:21 - Marmaris

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş GYO’ya İzin İptali

2025-02-20 10:43 - Marmaris

Balıkesir’de Kent Lokantası törenle açıldı

2025-02-19 16:19 - Ekonomi

Marmaris Halk Kafe’de 5 ayda DEV zam

2025-02-24 12:11 - Marmaris

Soma’da "Ya santral kapatılsın ya filtre takılsın"

2025-02-25 14:12 - ÇEVRE

Marmaris sahilinin sevimli müdavimleri

2025-02-20 17:08 - Marmaris

Muğla'da Destek Bütçesi %70 Arttı!

2025-02-20 15:43 - İnsan

Tokat’ta trafik kazası: 5 yaralı

2025-02-23 15:31 - Asayiş

Mardin’de 750 öğrencinin YKS sınav ücretini hayırsever iş adamı karşıladı

2025-02-20 14:28 - Eğitim

CAN YÜCEL’İN İZİNDE ESKİ DATÇA: TAŞ EVLER VE EFSANEVİ GÜZELLİK

2025-02-22 13:03 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

MUĞLA'DA PROSTAT SAĞLIĞI SÖYLEŞİSİ

16:38 - Sağlık

Muğla Büyükşehir ‘Prostat ve Erkek Sağlığı’ söyleşisi 28 Şubat’ta Bodrum’da

16:44 - Sağlık

Van’da uzman diyetisyenlerin rehberliğinde sağlıklı kilo kaybı

16:24 - Sağlık

Hastanede gerçekleştirilen tatbikat gerçeği aratmadı

16:12 - Sağlık

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Anmal: "Aile Yılında sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının çözümünü bekliyoruz"

16:09 - Sağlık

Günün Manşetleri

Hurma Tezgahlarda Yerini Aldı

15:54 - Ekonomi

Down Sendromlu Ethem Ay Göreve Başladı

15:53 - İnsan

Güzellik Sektörü Krizde

14:10 - Ekonomi

Mehmet Ali Erbil’e Yasa Dışı Bahis Davası

14:04 - Asayiş

Kemik Erimesi Gençleri de Tehdit Ediyor

13:45 - Sağlık