?>

Osmangazi’nin iftar sofraları dolup taşıyor

Ramazan ayının huzuru ve bereketi, osmangazi belediyesi’nin ilçenin yedi farklı noktasında kurduğu iftar sofralarında yaşanıyor. ?ftar noktalarında her akşam 2 bin 700 ilçe sakini, aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğuna ortak oluyor.

İnsan - 8 saat önce

Ramazan ayının huzuru ve bereketi, Osmangazi Belediyesi’nin ilçenin yedi farklı noktasında kurduğu iftar sofralarında yaşanıyor. İftar noktalarında her akşam 2 bin 700 ilçe sakini, aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğuna ortak oluyor.

Osmangazi Belediyesi tarafından kurulan iftar sofraları büyük ilgi gördü. Osmangazi Meydanı Kent Lokantası, Soğanlı Kültür Merkezi, Demirtaş Kültür Merkezi, Bağlarbaşı Taziye Evi, Eskici Mehmed Dede Aşevi, Somuncu Baba Evi ve Sakarya Kimsesizler Evi’nde kurulan iftar sofraları, her akşam Ramazan’ın manevi güzelliklerini büyük bir aile sofrasında yaşamak isteyen vatandaşlarla dolup taşıyor. İftar yapmak için ailece ve komşularıyla gelen ilçe sakinleri, aynı yemeğin yanı sıra kardeşlik ve huzuru paylaşıyor. Ramazan ayının manevi atmosferinde kurulan gönül sofralarında, vatandaşlara özenle hazırlanan yemekler ikram ediliyor. Vatandaşlar, birlik ve beraberlik içinde oruçlarını açmanın huzurunu yaşarken, Ramazan’ın paylaşma ve kardeşlik ruhu da en güzel şekilde hissediliyor. Osmangazi Belediyesi, kurduğu iftar sofralarında Ramazan ayının her günü 2 bin 700 kişiye iftar vermeyi sürdürecek.

Ramazan Şenliği alanlarına büyük ilgi

Osmangazi Belediyesi tarafından Osmangazi Meydanı, Demirtaş Meydanı ve Bağlarbaşı Meydanı’nda kurulan Ramazan Şenliği alanları, Ramazan ayının ruhunu Bursalılara yeniden yaşatıyor. Ramazan’ın ruhuna uygun etkinlikleri yaşamak isteyenler Ramazan Şenliği alanlarına akın ediyorlar. İftar sonrası çocuklar için sihirbaz gösterisi ve Karagöz-Hacivat gölge oyununun yanı sıra hikayeler, oyunlar, yarışmalar ve çeşitli gösteriler düzenlenen Ramazan Şenliği alanları, kurulan stantlar, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile Osmangazililere unutulmaz Ramazan akşamları yaşatıyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

İlgili Haberler

Valinin yanağını sıkan küçük çocuk yüzlerde tebessüm oluşturdu

23:35 - İnsan

Kulakları doğuştan olmayan çocuğun duyması için 2 milyon 400 bin TL gerekiyor

22:12 - İnsan

Kilis caddeleri iftar sonrası İstiklal Caddesi’ni aratmıyor

19:42 - İnsan

Ağrı Valisi Mustafa Koç, huzurevi sakinleriyle iftarda buluştu

17:20 - İnsan

Atakum’da kadınlar gününe özel konser

16:13 - İnsan

Günün Manşetleri

2 lise öğrencisi birbirini bıçakladı

15:18 - Asayiş

Konyaspor, Eyüpspor Maçı Hazırlıklarını Tamamladı

15:04 - Spor

Fındık Kozalak Akarlarına Karşı Etkili Mücadele Yöntemleri

14:48 - Gündem

Karaciğer Kanseri Artış Gösteriyor

13:42 - Sağlık

Güney Kore Devlet Başkanı Tahliye Edildi

13:24 - Siyaset