?>

Osmaniye Belediyesi, sahipsiz sokak kedilerini ücretsiz kısırlaştırıyor

Osmaniye belediyesi tarafından, sahipsiz sokak kedilerine yönelik ücretsiz kısırlaştırma ve paraziter tedavi hizmeti sunuluyor

Gündem - 2 ay önce

Osmaniye Belediyesi tarafından, sahipsiz sokak kedilerine yönelik ücretsiz kısırlaştırma ve paraziter tedavi hizmeti sunuluyor. Bu çerçevede hayvan sever Dilek Koyuncular’ın sahiplenip evinin bahçesinde baktığı sokak kedisi, talep üzerine Belediye Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kısırlaştırılıp teslim edildi.

Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden Dilek Koyuncular, bir süre önce sahiplendiği sokak kedisinin kısırlaştırılması için Belediye Çağrı Merkezini arayıp yardım talebinde bulundu. Hizmet binası içerisindeki denetimleri sırasında Çağrı Merkezinde vatandaşlardan gelen çağrıları karşılayan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Dilek Koyuncular’ın talebinin de bir an önce yerine getirilmesi için talep oluşturdu. Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevli ekipler, sokak kedisinin kısırlaştırma ve paraziter tedavi hizmetini ücretsiz olarak gerçekleştirilip, hayvan sever Dilek Koyuncular’a teslim etti. Sahipsiz sokak canlarının tedavisi sırasında sahipli hayvanlarda kullanılan en kaliteli ilaçların kullanıldığı, önceliğimiz halk sağlığının sağlanması olduğu kaydedildi.

Dilek Koyuncular, "Sokakta baktığım kedinin kısırlaştırılması için belediye çağrı merkezini aradım. Tesadüfen Belediye Başkanımız İbrahim Çenet beyefendi açtı telefonu. Kendisi ile kedi hakkında konuştuk ve bizi hayvan barınağına yönlendirdiler. Randevumuzu oluşturduk barınağımıza geldik. Veteriner hekim arkadaşlarımız çok ilgilendiler, paraziter tedavi ve kısırlaştırma tedavisi yapıp kedimi bana teslim ettiler" dedi. Dilek Koyuncular, barınaktaki sahipsiz sokak hayvanlarının gayet sağlıklı olmalarından mutlu olduğunu belirterek, "Buradaki canlarımıza çok güzel bakılmış. Suları mamaları tertemiz, her şeyleri var. Mutlular, inşallah en kısa zamanda sahiplenilirler" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

İlgili Haberler

Köylüler, kül yağdıran termik santral için eylem yaptı

21:08 - Gündem

Karadeniz Sahil Yolu’nda uzun araç kuyruğu oluştu

20:53 - Gündem

Türkeli’deki tarım arazilerinde hasar tespit çalışmaları başladı

18:47 - Gündem

TZOB Başkanı Bayraktar: "Gövdesi yanan ağaçlar seneye de meyve vermeyebilir"

17:22 - Gündem

Malatya’da yeni ulaşım aksı için çalışmalar başladı

17:17 - Gündem

Günün Manşetleri

Papa Francis adına lokma döktürdü

15:26 - Genel

Eski Brandalar Umut Dolu Çantalara Dönüştü

15:21 - Eğitim

8 Aylık Hamile Kadının Katil Zanlısı Meydanda Yakalandı

15:01 - Asayiş

Emekli Polis Silahla Vurduğu Yaralıya Tekme attı

14:40 - Asayiş

Tüp Bebek Tedavisinde Yeni Ufuklar

13:24 - Sağlık