?>

Özdağ: Mülakat denen hak yeme uygulaması

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “Mülakat” gibi ayrımcı uygulamaların insanların aidiyet duygusunu zayıflatarak toplumda bölünmelere yol açabileceğini söyledi.

Siyaset - 4 ay önce

Özellikle gençlerin fırsat eşitliğine erişimi, gelecekteki toplumsal dinamikler için son derece kritik olduğunu belirten Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, “Mülakat” gibi ayrımcı uygulamaların insanların aidiyet duygusunu zayıflatarak toplumda bölünmelere yol açabileceğini söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdağ, “Adil bir sistem içinde büyüyen gençler, hem ülkesine hem de toplumuna daha bağlı hissederler” dedi.

 

İNSANLARIMIZ ÖTEKİLEŞTİRİLİYOR

Özdağ, “İnsanımızın ve özellikle de gençlerimizin ülkeye ve vatanına aidiyet duygularını örseleyen hatta yok eden sebeplerin başında iktidarın uyguladığı ötekileştirici hak yiyen ve kendinden ve tabanından başka kimseye bu ülkenin nimetlerinden istifade ettirmeyen Siyaseti ve politikalarıdır” diyerek şöyle konuştu: “ Bu uygulamaların başında mülakat denen hak yeme uygulaması gelmektedir. Sizler kendi ülkemizde bu şekilde ayrımcılık yaparak insanlarımızı ötekileştirir ve aidiyet duygularını yok ederseniz dış operasyonlara/ ameliyatlara açık hale gelirsiniz. En yakın örneği İsrail’in İran halkına yönelik propagandalarıdır. (Netanyahu) Mülakat gibi mülakat yapacağız diyenlerin ve ona sufle veren anlayışın hakkıyla bir mülakat yapacağına inanmak hakikate haksızlıktır. Hakkını vermek için değil, hak yemek için yapılan bir uygulamayı hakkıyla yapacağız demek esasen daha fazla hak yiyeceğiz demektir.”

 

HAKSIZLIĞI HAKKIYLA YAPACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in,  “Mülakatlarda kesinlikle ve kesinlikle hiçbir adayımızın hakkı yenmeyecek’ sözlerini hatırlatan Özdağ, “Aslında, ‘yaptığımız/yapacağımız haksızlıklarda asla haksızlık yapmayacağız. Haksızlığı hakkıyla yapacağız’ demek istemiş. Seçimden hemen önce iktidarın cumhurbaşkanı Sn Erdoğan kamuya alımlarda mülakatların kaldırılacağı sözünü vermiş ve seçim beyannamelerinde; ‘Kamu atamalarında görevin niteliğinin gerektirdiği haller dışında mülakat usulünü kaldıracak, atamaları tamamen yazılı sınav sonuçlarına göre yapacağız’ demişti.* Tıpkı doğalgaz, petrol, maden ve uzaya sert iniş (sonra yumuşak iniş oldu) sözü gibi. * Tıpkı ekonominin düzeleceği, hayat pahalılığının sona ereceği, kira, konut, otomobil fiyatlarının aşağı çekileceği, vergi yükünün çalışanın sırtına yüklemekten vazgeçileceği sözü gibi.

 

VE DİĞERLERİ* Tıpkı doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarının makul seviyeye çekileceği sözü gibi.* Tıpkı yargının artık adalet dağıtacağı, uluslararası uyuşturucu çetelerinin ve mafyanın kökünün kurutulacağı sözü gibi.* Tıpkı milyonlarca sığınmacı, kaçak ve kim olduğu belli olmayan yabancıların ülkemizden gönderileceği sözü gibi.* Tıpkı paramızın ve pasaportunuzun değerli hale getirileceği sözü gibi: Hasılı, verdikleri her söz gibi mülakatların kaldırılacağı sözü de sadece bir seçim aldatmacası idi. Seçimden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldırılacağını söylediği mülakat için Milli Eğitim Bakanı, öğretmen adaylarının mülakatla alınacağı müjdesini vermiştir. (tırnak içinde). Ve bunu ifade ederken de: ‘Bundan sonra mülakat gibi mülakat yapacağız’ diyerek aslında şimdiye kadar yapılan mülakatların belli kişileri kayırma ve iltimas geçilerek yapıldığını itiraf etmiştir.

 

BAŞARILI GENÇLERİN ÖNÜNÜ MÜLAKAT KESİYORSelçuk Özdağ’ın paylaşımında ayrıca şunlara yer verilmiş. “Hoş, bundan sonra yapacakları mülakatlarda da farklı olmayacak zira alışmış kudurmuştan beter derler. Yüz binlerce gencimiz bir işe girmek için yıllarca çalışıyor, ter döküyor, ailesi ve kendileri masraf yapıyor, yediğinden içtiğinden kısıyor, yazılı sınavları başarıyla geçiyor ama bu zihniyetin Mülakat adı altında önlerine koyduğu devasa engeli aşamıyor. Üstüne birde bakan beyin aklımızla alay eden açıklamaları ile meşgul ediliyoruz. Her meselede kendilerine uygun bir jargon geliştirmekte pek mahirler. Neymiş; ‘Cumhurbaşkanı mülakat uygulamasından şekil olarak rahatsızmış. Mülakatları, mülakat gibi yapacaklarmış.” ASLINDA SÖYLEDİĞİNİN TÜRKÇESİ ŞU“Biz mülakatlarla bugüne kadar kendi istediğimiz kişileri aldık. Ama arada kaçaklar da oluyordu. Biz bunun da önüne geçeceğiz demek istiyor. Yahu bunlar şeytana pabucunu ters giydirir. Her uygulamaları elma şekeri içine koyulan şeker gibi. Adını değiştirince anlaşılmayacak zannediyorlar. Sansür yasası getirirler adına “Dezenformasyon yasası” derler. Milleti kutuplaştıran işler yaparlar “Barış ve kardeşlik projeleri” derler, İğneden ipliğe her şeye zam yapacakları yasa getirmişlerdi ki oba da 'Milli dayanışma paketi' demişlerdi. Sözün özü: mülakat kapıdan girince, liyakat bacadan çıkarmış.”

Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

Semih Çelik tarafından öldürülen İkbal Uzuner’in babasının ifadesine ulaşıldı

2024-10-07 16:08 - Asayiş

Semih Çelik’in Oda Fotoğrafları Ortaya Çıktı

2024-10-07 11:44 - Asayiş

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

İki genç kızı canice öldüren Semih Çelik’in odasının fotoğrafları ortaya çıktı

2024-10-05 20:17 - Asayiş

Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor:1 - Samsunspor:0 (Maç devam ediyor)

2024-10-06 16:20 - Spor

KÜRE DAĞLARINDA MUHTEŞEM SONBAHAR GÜZELLİĞİ

2024-10-09 13:05 - Gezi

Dokunursan zehirler, tavasını yersen süper

2024-10-08 13:59 - İnsan

İlgili Haberler

Trump’ın Gazze açıklaması Van’da protesto edildi

14:53 - Siyaset

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, OHAL ilan edilen Santorini’de

14:11 - Siyaset

Başkan Kurnaz: "Ortak sevdamız İlkadım"

13:49 - Siyaset

Yeni Merkez İtfaiye Binası’nın açılışı yoğun katılım ve coşkuyla yapıldı

12:47 - Siyaset

Ulaşım ve taşıma sektörü esnafına U-ETDS sisteminin işleyişi anlatıldı

12:43 - Siyaset

Günün Manşetleri

SBTÜ, Havacılık ve Uzay İçin Geleceği Yaratıyor

14:34 - Eğitim

Soğuk Hava Bakterileri Durdurmaz

14:34 - Sağlık

Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığına Büyük Darbe

13:36 - Asayiş

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Kadrosunu Güçlendirdi

13:00 - Spor

Habur’da 370 Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

13:00 - Asayiş