?>

Özel bireyler bu diş kliniği ile tedavilerine daha çabuk ulaşacak

Bolu izzet baysal devlet hastanesi köroğlu ünitesi’nde yeni açılan engelli diş tedavi merkezi doğrudan randevu hizmeti ile hastalara şifa olacak. Diş hekimi nilgün doğangün geçici, “engelli bireylerimiz ağız sağlığı hizmetlerine daha kolayca ulaşabilecek” dedi.

Sağlık - 4 ay önce

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde yeni açılan Engelli Diş Tedavi Merkezi, doğrudan randevu hizmeti ile hastalara şifa olacak. Diş Hekimi Nilgün Doğangün Geçici, “Engelli bireylerimiz ağız sağlığı hizmetlerine daha kolayca ulaşabilecek” dedi. Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi’nde poliklinikler bölümüne geçtiğimiz aylarda Engelli Diş Tedavi Merkezi açıldı. Açılan yeni klinikle, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü İzzet Baysal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yükünü hafifletmek ve çaresini il dışında arayan hastaların maliyetlerini en aza indirmek hedefleniyor. Hastalara doğrudan randevu hizmetiyle Köroğlu Ünitesi, oluşturulan yeni klinikle özel bireylerin ağız sağlığına kavuşmasını sağlayacak. “Maddi, manevi yönden mağduriyetleri giderilmiş olacak”

Ailelerin maddi ve manevi giderlerinin en aza indirilmesini hedeflediklerini söyleyen Diş Hekimi Nilgün Doğangün Geçici, "Zihinsel, bedensel engelli, yatalak, konuşma sıkıntısı yaşayan, ağız açıklığı problemi yaşayan hastalarımıza ağız sağlığı tedavisi vermek için açılmıştır. Böylece engelli bireylerimiz ağız sağlığı hizmetlerine daha kolayca ulaşabilecek, il dışındaki merkezlere gitmesini önlemiş olacağız. Ailenin il dışına giderek maddi, manevi yönden mağduriyetleri giderilmiş olacak" dedi. “Güzel bir diş tedavisine kavuşmuş oluyorlar”

Klinikte hangi işlemlerin yapıldığından bahseden Diş Hekimi Geçici, "Yatalak, ağız açıklığı problemi yaşayan hastalarımızda anestezi uzmanlarımızla birlikte diş tedavilerini yapmaktayız. Anestezi ile yapılan bu özel bir tedavi sayesinde hastalar ağrısız, korkusuz ve güzel bir diş tedavisine kavuşmuş oluyorlar. Ayrıca eğer diş kliniğimize müdahale edebildiğimiz hastalarla dolgu, çekim, diş taşı gibi tedavilerini de yapmaktayız” diye konuştu. Nasıl randevu alınacak

Hastaların nasıl başvurabileceği hakkında bilgilendirme yapan Nilgün Doğangün Geçici, “Köroğlu Devlet Hastanesi’ne doğrudan bize başvurabilirler. Hastalarımız geldiklerinde biz ön muayene ediyoruz. Daha sonra genel sağlık durumları hakkında genel anestezi uzmanlarımızla işbirliği yapıp anestezi uygun olup olmadığı değerlendirildikten sonra tedavi planlaması yapıyoruz. Ameliyathane şartlarında anestezi uzmanımızla birlikte diş taşı, çekim veya dolgu tedavilerini yapmaktayız” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’te 123 kilo skunk ve metamfetamin ele geçirildi: 4 tutuklama

2024-10-21 08:39 - Asayiş

Doğubayazıt’ta 8 kilo metamfetamin ve 32 bin hap ele geçirildi

2024-10-23 14:01 - Asayiş

10 kilo 244 gram metanfetamin ele geçirildi

2024-10-25 10:39 - Asayiş

Gaziantep’te 86 kilo 650 gram skunk ve 37 kilo 200 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-20 18:04 - Asayiş

Kahvaltı için aldığı peynirden metal somun çıktı

2024-10-21 10:22 - İnsan

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Meta gözaltına alındı

2024-10-21 17:37 - Asayiş

Prof. Dr. Şen: "Tüp mide ameliyatı olanlarda düşük ayak sendromu tehlikesi var"

2024-10-25 09:40 - Sağlık

MARMARİS'TE EMEKLİLER “HALK-ET” İSTİYOR

2024-10-21 11:36 - Marmaris

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı gerçekleştirildi

2024-10-23 13:15 - Genel

Marmaris’te çay ve simit 10, tuvalet 30 lira

2024-10-25 11:42 - Marmaris

İlgili Haberler

Kars’ta sigara bırakma etkinliği düzenlendi

10:39 - Sağlık

Menteşe’de yangın ve gıda denetimleri devam ediyor

10:32 - Sağlık

Medical Point’te Gamma Knife teknolojisi üzerine etkinlik

10:28 - Sağlık

Genel cerrahi uzmanı uyardı: "Obezite yaşam süresini kısaltıyor"

10:14 - Sağlık

"Sağlıklı bir kalp için haftada en az 150 dakika egzersiz şart"

09:18 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kayseri Süper Amatör Küme’de Sezon Tamamlandı

10:30 - Spor

Konteyner Yatakhane Kül Oldu

10:24 - Asayiş

Başakşehir’de Transfer Hareketliliği

10:23 - Spor

İstanbul Boğazı’nda Yoğun Sis!

10:10 - Genel

516 Milyon TL’lik Yasa Dışı Bahis Operasyonu

10:04 - Asayiş