?>

Özel sporcular Aliağa’da kulaç attı

Dört farklı kategoride organize edilen yarışlarda tatlı bir rekabet yaşanırken aileler ve eğitmenler de sporcuların heyecanına tribünden ortak oldu.

Spor - 6 saat önce

İzmir’in özel sporcuları Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi’nin yarı olimpik yüzme havuzunda düzenlenen ‘Türkiye Şampiyonası Baraj Geçme Müsabakası’nda bir araya geldi. Dört farklı kategoride organize edilen yarışlarda tatlı bir rekabet yaşanırken aileler ve eğitmenler de sporcuların heyecanına tribünden ortak oldu.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Başkanlığı tarafından düzenlenen yüzme yarışlarına Aliağa Belediyesi ev sahipliği yaptı. Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen şampiyonaya ferdi sporcular ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki özel sporculardan 9-25 yaş aralığındaki 15 sporcu katıldı. Genç yüzücüler serbest, kurbağalama, sırtüstü ve kelebek olmak üzere 4 kategoride mücadele verdi.

Yarışma sonunda düzenlenen törende; Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Öztürk, Aliağa Belediyesi Personel Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmedali Özkurt ve Aliağa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Serap Cerrahoğlu dereceye giren sporculara ödüllerini takdim etti. TÖSSFED İl temsilcisi Ersin Ergin yarışma sonunda ev sahipliği ve sporculara sağlanan imkânlardan ötürü Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti. Özel Sporcular Yüzme Eğitmeni Deniz Gültekin: "Aliağa’da özel sporcular için imkânlar çok iyi"

Özel çocukların bu tür etkinliklere çok ihtiyacı olduğunu fakat bu tür imkanlara her zaman ulaşamadıklarını belirten Özel Sporcular Yüzme Eğitmeni Deniz Gültekin şunları söyledi: "Aliağa Belediyesi’ne böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için çok teşekkür ederiz. Biz İzmir merkezden geliyoruz. İzmir’de bize böyle bir ortam sağlayamadıkları için çok üzgünüz. Aliağa Belediyesi’ne, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a, hakemlerimize ve federasyona çok teşekkür ediyoruz. Bu organizasyona ilk kez katıldık. Çocuklar için çok güzel bir heyecan oldu. Özel çocuklarımızın bu tür etkinliklere çok ihtiyacı var. Çocuklarımızı topluma bir birey olarak kazandırmak için bu tür etkinlikleri sürdürmemiz lazım. Bölgemizde imkânlar çok kısıtlı bu tür etkinliklere ulaşamıyoruz ama Aliağa’da imkânlar çok iyi"

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE ARAÇ İÇİ TÜTÜN DENETİMİ YAPILDI

2025-04-28 15:01 - Marmaris

Marmaris'te Türk Sanat Müziği Ziyafeti

2025-04-24 13:47 - Marmaris

Genç İşsizlikte Türkiye Avrupa'nın Zirvesinde

2025-04-24 11:41 - Gündem

Marmaris'te Yaban Domuzları Kediyi Parçaladı

2025-04-24 12:02 - Asayiş

Amasya için kuvvetli yağış uyarısı

2025-04-23 20:50 - Gündem

Marmaris'te Elektrik Kesintisi Uyarısı

2025-04-24 15:06 - Marmaris

Marmaris Camiavlu'da 23 Nisan Şenliği

2025-04-24 10:41 - Marmaris

MUGAT-DER Faaliyetlerine Başladı

2025-04-28 09:55 - Gündem

Marmaris'te 23 Nisan'a Özel Zeybek Gösterisi

2025-04-23 14:07 - Marmaris

Paraşüt kazasında ölen 2 arkadaş defnedildi

2025-04-24 14:20 - İnsan

İlgili Haberler

Battalgazi Belediyesporlu Hatice Muhlise Doğan milli takımda

16:47 - Spor

ALTSO, Alanyaspor için tek yürek oldu

16:10 - Spor

Taha Akgül: "Dünya güreşinin artık kendisini yenilemesi gerekiyor"

16:03 - Spor

Fenerbahçe’de, Beşiktaş derbisinin hazırlıkları başladı

15:03 - Spor

Alanyaspor, Kayserispor maçı hazırlıklarına başladı

14:49 - Spor

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel