?>

Ozon tedavisinin faydaları saymakla bitmiyor

Eskişehir fizyomer terapia estetica denta fizik tedavi ve rehabilitasyon tıp merkezi iç hastalıkları uzmanı dr. Hasan levent.

Sağlık - 1 hafta önce

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, ozon tedavisinin son 50-60 yıldır çeşitli sağlık sorunlarında güvenli bir şekilde kullanıldığını ve faydalarının saymakla bitmediğini söyledi.

Eskişehir Fizyomer Terapia Estetica Denta Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, ozon tedavisi hakkında merak edilenlere açıklık getirdi. Tıbbi ozon tedavisinin başlangıçta tıbbi malzemeleri mikroplardan arındırmak, ayrıca enfeksiyonları önlemek ve iyileştirmek için kullanılmaya başlandığını hatırlatan Dr. Hasan Levent, ozon tedavisinin son 50-60 yıldır çeşitli sağlık sorunlarında güvenli bir şekilde kullanıldığını ifade etti. "Ozon, doku ve organların oksijenlenmesine yardımcı olur, iyileşmeyi destekler"

Bahse konu tedavinin otoimmün hastalıklar ve kronik hastalıklar için kullanılabilecek doğal ve tamamlayıcı bir tıbbi tedavi yöntemi olduğunu aktaran Dr. Levent, "Araştırmalar, ozonun bağışıklık sistemini doğal olarak uyarıp çalıştırdığını göstermektedir. Ozon, doku ve organların oksijenlenmesine yardımcı olur, iyileşmeyi destekler. Ozon gazı, 3 oksijen atomundan oluşan bir oksijen şeklidir ve oksijenden 10 kat daha etkilidir. Ozon vücuda birkaç farklı şekilde uygulanabilir. Damar yoluyla, rektal (makat) ,vajinal, üretral yolla veya doğrudan kas içine ya da cilt altına uygulanabilir" dedi. "Hücrelerin oksijenlenmesine yardımcı olmaktadır"

Ozon tedavisinin sağlık açısından çok fazla faydası olduğuna dikkat çeken Dr. Levent, bunların başında bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve oksijen metabolizmasını uyarması geldiğini kaydetti. Ozon tedavisinin bağışıklık sistemindeki hücre ve maddelerin üretiminde artış sağladığını belirten Dr. Levent ayrıca tedavinin oksijen taşıyan eritrositlerin (kırmızı kan hücreleri) glikoliz hızında bir artışa neden olarak, dokulara salınan oksijen miktarında artışa yol açtığını da vurguladı. Ozon tedavisinin diğer faydaları hakkında konuşan Dr. Levent, "Hücre oksijenasyonunu arttırır. Organ ve dokulara yeterli miktarda oksijen gitmemesine hipoksi diyoruz. Hipoksi tedavi edilmezse hücre ve doku ölümü meydana gelir. Ozon tedavisi vücuda daha kolay erişilebilir oksijen sağladığından, hücrelerin oksijenlenmesine yardımcı olmaktadır. Vücut detoksuna yardımcı olur" şeklinde konuştu. "Kan dolaşımını arttırarak ve mikropları öldürerek hayati bir rol oynamaktadır"

Dr. Levent, çeşitli yollarla vücuda giren zehirlere ve ağır metallere maruz kalmaktan kaçınmanın neredeyse imkânsız hale geldiğini söyledi. Ozon tedavisinin metabolik zehirleri ve oksidatif maddeleri temizleyip vücut detoksuna yardımcı olduğunu ve genel sağlığı iyileştirdiğini vurgulayan Dr. Levent, sözlerine şöyle devam etti:

"Mikropların etkisizleştirilmesi sağlar. Ozon tedavisi mikropların hücre zarının bütünlüğünü bozarak, üreme döngüsünü sonlandırır ve onların immün sistem hücreleri tarafından kolayca öldürülmesini sağlar. Ozon tedavisi, inflamasyonu azaltarak, fibromyalji, osteoartrit, eklem romatizması gibi ağrılı ve iltihaplı kas-iskelet sistemi hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Düzenli ozon tedavisi, kronik yaraların iyileşmesinde oksijenlenmeyi ve kan dolaşımını arttırarak ve mikropları öldürerek hayati bir rol oynamaktadır. Şeker hastalarının ayaklarında, damar dolaşım bozukluğuna bağlı gelişen enfekte yaraların tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Ozon tedavisi, cilt ve diğer doku hücrelerinin gençleşmesi için ihtiyacı olan yeterli oksijeni sağlamaktadır."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

36 Bin Metrekarelik Gençlik Parkı İnşaatı Başladı

2025-04-07 09:33 - Gündem

Marmaris’te otopark çilesi otogarda da devam ediyor

2025-04-05 15:29 - Marmaris

40 bin metrekarelik Millet Bahçesini vatandaşlar kullanmaya başladı

2025-04-03 09:39 - Gündem

MEHMET OKTAY'DAN DİSİPLİN SORUŞTURMASINA SİTEM

2025-04-02 10:41 - Siyaset

Erzincan’da meyve fidanı satışına yoğun ilgi

2025-04-02 20:26 - Gündem

Ahmet Aras ve Gonca Köksal Dünyaevine Girdi

2025-04-01 17:02 - Gündem

Köyceğizli Öğrenciler Öykü Yarışmasında Birinciliği Paylaştı

2025-04-01 12:11 - Kültür Sanat

MARMARİS’TE SAĞANAK YAĞIŞ DEVAM EDİYOR

2025-04-02 14:46 - Marmaris

Kastamonu’da yunus balıklarından görsel şölen

2025-04-05 13:41 - Gündem

Kütahya OBM’ye 122 geçici işçi alımı için kura çekimi yapıldı

2025-04-04 09:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Söke Devlet Hastanesi’nde "Her Gebeye Bir Ebe" projesi başladı

17:35 - Sağlık

Akşehir’de döner satış yerleri denetlendi

17:29 - Sağlık

Gebe Okulu eğimini başarıyla tamamlayan ebeveyn adaylarına sertifika verildi

17:10 - Sağlık

Beyşehir’de gıda dedektifleri denetimde

16:13 - Sağlık

DİLKOM’da "Ses Bozukluklarında Planlama Nasıl Yapıyorum" semineri

15:40 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ayı Arı Kovanlarını Parçaladı

16:37 - Asayiş

Galatasaray'da Bodrum FK Maçı Hazırlıkları Başladı

16:05 - Spor

Terörist Mağarası TSK Tarafından İmha Edildi

16:02 - Asayiş

Ayrılmak İstediği Erkek Arkadaşı Tarafından Bıçaklanarak Öldürüldü

15:57 - Asayiş

Sağlık çalışanı evinde ölü bulundu

14:18 - Asayiş