?>

Palet fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

Kocaeli'nin gebze ilçesinde palet fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saat 40 dakika süren müdahalesinin ardından akaryakıt istasyonuna sıçramadan kontrol altına alındı.

Asayiş - 8 ay önce

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde palet fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saat 40 dakika süren müdahalesinin ardından akaryakıt istasyonuna sıçramadan kontrol altına alındı.

Balçık Mahallesi Organize Caddesi’ndeki bir palet fabrikasında saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Havanın sıcak olması sebebiyle de yangın hızla büyüdü. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Söndürme çalışmalarına İstanbul’dan takviye itfaiye ekibi de katıldı. Ekipler, alev alev yanan paletleri söndürmek için çalışma başlattı. Aynı zamanda itfaiye ekipleri, alevlerin fabrikanın yakınındaki bir akaryakıt istasyonuna sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Yanan fabrikadan yükselen dumanlar ilçenin birçok noktasından da görüldü.

Yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saat 40 dakika süren müdahalesinin ardından kontrol altına alındı. Yangına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından 45 araç ve 124 personelle müdahale edildiği bildirildi. Yangından 1 itfaiye erinin etkilendiği ancak durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ve Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit de bölgeye gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. "1 saat 40 dakika süren çalışma sonucunda soğutmaya geçildi"

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, "13.21 itibariyle itfaiyemize ihbar intikal etti. Ahşap palet fabrikasında yangın çıktı ama tabii sıcak ve sıkıştırılmış ahşap olduğu için çok duman çıktı. Endişemiz, bitişiğinde olan akaryakıt istasyonuydu. Hemen duvar duvaraydı, korkumuz oydu. Emniyetimizin toması da olay yerine intikal etti. Soğutma aşamasına geçildi. 1 saat 40 dakika süren çalışma sonucunda soğutmaya geçildi. Arkadaşlarımızın emekleri için teşekkür ediyoruz. Gayretli çalışmaları oldu" dedi.

Kaymakam Özyiğit, yangında ölen ya da ağır yaralanan kimsenin olmadığının altını çizerek, "Sirayet de yok. Sirayet etse Allah korusun akaryakıt istasyonuna gelecekti. Risk altındaki yer orasıydı" diye konuştu.

Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

MARMARİSLİ 14 YAŞINDAKİ FUTBOLCU MUĞLA KARMASINA SEÇİLDİ

2024-06-11 11:34 - Spor

DALAMAN SARSALA KOYU'NA GİRİŞE REKOR ZAM

2024-06-10 16:58 - Ekonomi

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

Amasya’da otomobil yol kenarındaki tezgaha daldı: 1 ölü

2024-06-10 17:37 - Asayiş

PİK KURS MERKEZİ AÇILDI

2024-06-11 17:57 - Marmaris

MUĞLA ARISI VE FETHİYE'NİN SUYU TEHLİKEDE

2024-06-12 11:57 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Ataşehir sapığı yakalandı

09:41 - Asayiş

Edirne’de "okul polisi" öğrencilere güven verirken yayalara yol vermeyen araçları da tespit etti

09:46 - Asayiş

Jandarma’dan kanunsuzluğa operasyon

09:39 - Asayiş

Yaralı yaban hayvanları emin ellerde

09:40 - Asayiş

Osmaniye’de iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 yaralı

09:37 - Asayiş

Günün Manşetleri

Başından vurulan diş hekimi son yolculuğuna uğurlandı

17:07 - Asayiş

Hocalı Katliamı'nın 33. yıldönümünde anıldı

13:51 - İnsan

Tarım Sektörünün Geleceği Masaya Yatırıldı

12:25 - İnsan

Tofaş Seyir halindeyken yanmaya başladı

10:11 - Asayiş

Doğaseverler, Karya’nın başkenti Milas’ı gezdi

09:31 - Kültür Sanat