?>

Park, bahçe ve mesire alanları, bisikletli ‘Martı’ polislere emanet

Bisikletli polis ekipleri ‘martılar' park, bahçe ve mesire alanlarında, havanın ısınmasıyla artan ziyaretçi yoğunluğu sebebiyle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı görev yapıyor.

Asayiş - 6 ay önce

Bisikletli Polis Ekipleri ‘Martılar’ park, bahçe ve mesire alanlarında, havanın ısınmasıyla artan ziyaretçi yoğunluğu sebebiyle yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı görev yapıyor.

2002 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında kurulan Bisikleti Polis Ekipleri ‘Martılar’, vatandaşların sıkça uğradı dinlenme alanlarında huzur ve güvenliğin sağlanması için yoğun mesai harcıyor. Ankara’da 2019 yılından beri faaliyette bulunan Matılar, başkentlilerin uğrak noktalarından Eymir Gölü, Mogan Gölü, Göksu Parkı ve Başkent Millet Bahçesi’nde görev yapıyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği bünyesinde kurulan ve 20 personelden oluşan martı polisler, bahar ve yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu alanlarda meydana gelebilecek suçlara ilk müdahaleyi yapıyor. Ekipler, gün boyu yaptıkları devriye ve şüpheli şahıslara yaptıkları Genel Bilgi Toplama (GBT) gibi faaliyetleriyle de önleyici güvenlik hizmetlerinde bulunuyor. Vatandaşların can ve mal güvenliği için pedal çeviren Martılar, her an göreve hazır halde bekliyor.

“Martı polis olmak isteyen kişilerin içerisinde doğa ve spor sevgisi olmalı”

Eymir Gölü’nde görev yapan Martı Polislerden Fuat Refik Çay, “Martı polisler, teşkilatımız içerisinde gönüllülük esasına göre seçiliyor. Bunun yanı sıra martı polis olmak isteyen kişilerin içerisinde doğa ve spor sevgisi olması lazım. Çünkü bizim mesaimizin çoğu doğa içerisinde bisiklet sürmekle geçiyor” dedi.

“Görev bölgemizde her hangi bir suç teşkil eden konu olmaması için sürekli devriye halindeyiz”

Herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için sürekli hareket halinde olduklarını ifade den Çay, “Bisikletli ekipler, motorize ekiplerin giremediği yerlere veya kısıtlı hizmet yürüttüğü yeşil, mesire ve fuar alanları ile tarihi ve turizm bölgelerinde önleyici polislik hizmetleri faaliyetlerinde bulunuyoruz. Görev bölgemizde her hangi bir suç teşkil eden konu olmaması için sürekli devriye halindeyiz. Buna rağmen bir suç işlenirse öncelikli olarak unsurlarını muhafaza altına alıyoruz. Ardından ise söz konusu suçun soruşturmasını yürütecek birimlere bilgi veriyoruz. Eğer kaçan şüpheli varsa da onları yakalamakla görevliyiz” ifadelerine yer verdi.

“Sürekli spor halinde olduğumuz için kişisel sağlığımızı koruyabiliyoruz”

Bisiklet sürmenin kişisel sağlığa faydalı olduğuna da değinen Çay, “Görev yaptığımız Eymir Gölü’nde Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı 4 bisiklet ve 6 polis olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu zamana kadar bisiklet kullanmanın herhangi bir olumsuzluğunu görmedik. Sürekli spor halinde olduğumuz için kişisel sağlığımızı koruyabiliyoruz. Vatandaşla daha fazla bir arada olduğumuz için emniyet ile halkın bütünleşmesini de katkı da bulunduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

Sıcak havaların performanslarına olumsuz etkisi olduğunu dile getiren Çay, “Bizler yaz ve bahar aylarında görev yapıyoruz. İşimiz genellikle efor sarf etmek olduğu için sıcak havalar performansımızı etkiliyor ama biz vatandaşlarımız için her şartta görevimizin başındayız” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Dehşet anları güvenlik kamerasında

2024-08-09 12:10 - Asayiş

Büyükşehir’de Yetkili Sendika Karmaşası…

2024-08-06 15:58 - Gündem

Okan Buruk: “Cuma günü rekorlarla dolu yeni bir yıl için tekrar buluşacağız”

2024-08-07 20:20 - Spor

Eskişehir'de siyanürlü altın madeni herkesi zehirleyecek

2024-08-04 17:38 - ÇEVRE

Camide bulduğu dövizleri polise teslim etti

2024-08-05 15:21 - Asayiş

HER TÜRLÜ HUZURUN YAŞANDIĞI ‘SAKİN ŞEHİR’LERİMİZ

2024-08-09 15:36 - Gezi

Başkan Ünlü: Marmaris son yıllarda daha fazla geriye gitmiş

2024-08-08 15:25 - Marmaris

MARMARİS AMOS'TA SİNTİNE SIKINTISI

2024-08-05 13:16 - Marmaris

YATAĞAN'DA YENİ ORMAN, ZEYTİN VE TARİH KATLİAMI  

2024-08-07 11:35 - Asayiş

Giresun’da otomobil park halindeki tıra çarptı: 4 yaralı

2024-08-05 19:04 - Genel

İlgili Haberler

İstanbul’da ara tatilin ardından okulların açılmasıyla sabah trafik yoğunluğu oluştu

07:44 - Asayiş

Silahlı kavgada arada kalan tekerlekli sandalyedeki şahsın öldüğü olayda 2 tutuklama

01:47 - Asayiş

Antalya’da 150 yıllık tarihi ev alev alev yandı, mahalleli sokağa döküldü

01:42 - Asayiş

Asker eğlencesinde sopalı kavga

01:31 - Asayiş

Kovalamacada aracını bırakıp kaçan şahıs yakalandı

00:56 - Asayiş

Günün Manşetleri

Vanlı Boksör Anıl Çelik, İranlı Rakibini Nakavt Etti

16:22 - Spor

Fenerbahçe, Virtus Bologna’yı Mağlup Etti

16:22 - Spor

açık elektrik panoları tehlike saçıyor

16:21 - Asayiş

Kadın sürücü, aracını yatak odasına soktu

16:21 - Asayiş

Feci Kazada Tofaş Otomobil Hurdaya Döndü, 1 Ölü, 2 Yaralı

16:21 - Asayiş