?>

Paslı borular yerini sağlıklı borulara bıraktı

Manisa büyükşehir belediyesi, yıllardır çözülemeyen alt yapı sorunlarına yönelik kararlı adımlarıyla, köylerdeki yaşam kalitesini artırmaya devam ediyor. Saruhanlı’nın gökçeköy mahallesindeki paslanmış 47 yıllık içme suyu boruları yenileriyle değiştirilerek mahallenin daha sağlıklı suya kavuşması sağlandı.

Sağlık - 4 hafta önce

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yıllardır çözülemeyen alt yapı sorunlarına yönelik kararlı adımlarıyla, köylerdeki yaşam kalitesini artırmaya devam ediyor. Saruhanlı’nın Gökçeköy Mahallesindeki paslanmış 47 yıllık içme suyu boruları yenileriyle değiştirilerek mahallenin daha sağlıklı suya kavuşması sağlandı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Saruhanlı ilçesine bağlı Gökçeköy Mahallesi’nde bin 400 metre içme suyu şebeke hattını ve abone bağlantılarını yeniledi. 47 yıl önce Köy Hizmetleri tarafından verilen boruların mahalle sakinleri tarafından döşenmesinin ardından Gökçeköy’de ilk defa alt yapı çalışması gerçekleştirilmiş oldu.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, yaptığı çalışma ile 47 yıllık alt yapı sorununu tarihe gömerek bölge halkına yıllardır beklenen modern ve sağlıklı yaşam şartlarını sundu. Saruhanlı’nın Gökçeköy Mahallesi’nde, 47 yıl önce Köy Hizmetleri tarafından verilen boruların mahalle sakinleri tarafından döşenmesinin ardından İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ilk defa alt yapı çalışması yapıldı. Kanalizasyon hattı ile altlı, üstlü döşeli olan eski içme suyu hattının yerine bin 400 metre ayrı güzergahta yeni bir hat döşendi. Daha sağlıklı bir yapı için abone bağlantıları da yenilendi. Çıkan paslı borular ise vatandaşların ne kadar sağlıksız bir şekilde içme suyu aldığını ortaya koydu. Mahalle muhtarından Başkan Zeyrek’e teşekkür

Mahalle Muhtarı Ramazan Özkan, “Başta Ferdi Başkanımız olmak üzere sebep olanlardan, emeği geçenlerden Allah razı olsun. Köyümüzün 47 yıllık özlemiydi. Olması gereken buydu. Ferdi Başkan sayesinde oldu. Bizim eskiden kanalizasyon ve içme suyu hattımız aynı yerdeydi. Altta içme suyu, üstünden kanalizasyon hattı geçiyordu. En ufak bir patlakta iki su birbirine karışıyordu. Köyümüzde sarılık hastalığı, bağırsak kanseri gibi şikayetler çoktu. İnşallah bundan sonra halkımız daha sağlıklı olacak” ifadelerini kullandı. “En büyük sıkıntımız, lağım suyunun içme suyuna karışmasıydı”

Mahalle sakinlerinden Hamza Özçelik, yeni hattan mahalle sakinlerinin tamamının memnun olduğu ifade ederek, “En büyük sıkıntımız lağım suyunun içme suyuna karışmasıydı. Vatandaş pis su içiyordu. Ferdi Başkanımıza teşekkür ederiz. 47-48 yıldan beri yapılmayan çalışmayı yapıyor. Alt yapıyı yeniliyor. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Köy halkı gerçekten memnun” dedi.

Mahalle sakinlerinden Ramazan Şener de “Eskiden hiç alt yapı yoktu. 1971’de burada 300 metre alt yapı vardı. Ondan sonra mevcut alt yapı peyderpey yapılmıştı. Hangi partiden olursa olsun, çalışanı severim” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Bayburt’ta vatandaşlara ’Metamfetamin Fotoblok’ eğitimleri verildi

2025-01-28 10:15 - Genel

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Samsun’da Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

2025-01-27 12:24 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

Tekirdağ’da 10 Gram Metamfetamin ve Mühimmat Ele Geçirildi

2025-01-27 12:30 - Asayiş

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Kayseri Esen Metal SK Play-Off’ta

2025-01-28 09:29 - Spor

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

İlgili Haberler

Uzman Diş Hekimi Prof. Dr. Özkan, "Ağız solunumu çeneye zarar veriyor"

17:08 - Sağlık

Hastanede 15 yılını dolduran doktor ve personel için gece düzenlendi

15:37 - Sağlık

Aydın’da ‘Sağlıklı Yaşam Kanalı" kuruluyor

12:18 - Sağlık

Dr. Sarıkaya: "D vitamini, kemik oluşumu ve gücü için hayati önem taşır"

12:14 - Sağlık

Medical Point’ten organ ve doku nakline dikkat çeken anlamlı konser

12:01 - Sağlık

Günün Manşetleri

Şüpheli Valiz Panik Yaratıp Patlatıldı

16:00 - Asayiş

Fırtına Sonrası Yunus Balığı Sahile Vurdu

15:52 - Gündem

Antep Fıstığı Fiyatları Yüksek Seyrediyor

15:42 - İnsan

Şehit Mustafa Uslu, Son Yolculuğuna Uğurlandı

15:40 - Genel

Şanlıurfaspor ve Kocaelispor 0-0 Beraberlikle Ayrıldı

15:33 - Spor