?>

Pendik’te şaşırtan olay: Atık Ayrıştırma Bandında akıllı telefon bulundu

Pendik’te şaşırtan olay: Atık ayrıştırma bandında akıllı telefon bulundu

Genel - 7 ay önce

Pendik’te Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisi’nde, atıklar arasında piyasa değeri 30 bin lira olan, kutusu açılmamış sıfır bir akıllı telefon bulundu. Telefonu sahibine ulaştırılmak üzere işlem başlatıldı.

Pendik Belediyesi’nin çevre dostu projeleriyle bilinen Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisi’nde dikkat çekici bir olay yaşandı. Tesis çalışanları, rutin bir ayrıştırma işlemi sırasında, otomatik bant üzerinde piyasa değeri yaklaşık 30 bin lira olan bir akıllı telefon buldu. Telefonun hem fiziksel hem de teknik olarak çalışır durumda olduğu belirlendi. Olayla ilgili tutanak tutulurken, kutusu açılmamış sıfır telefonun sahibine ulaştırılması için çalışma başlatıldı. Yaşanan bu olay ileri teknolojiye sahip tesisinin yalnızca çevreyi korumakla kalmayıp, kayıp eşyaların bulunmasında da etkili bir sistem olduğunu gözler önüne serdi. “Bilinçsizce atılan ürünlerle de karşılaşabiliyoruz”

Ambalaj Atıkları Ayrıştırma Tesisi’nde çalışan Zeynep Bulut, “Pendik Belediyesine bağlı atık ayrıştırma tesisinde banttan gelen pet ve cam şişeler gibi malzemeleri geri dönüşüme kazandırıyoruz. Bantta bazen insanların bilinçsizce çöpe attığı ürünlerle de karşılaşabiliyoruz. Banttan gelen kutuyu fark ettim ve açılmamış bir telefon kutusu olduğunu anladım. Alarak amirime götürdüm. Tutanaklar tutuldu, inşallah sahibine ulaşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Van’da minibüsün ‘zula’ diye tabir edilen gizli bölmede 24 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-28 13:37 - Asayiş

Samsun’da 500 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-29 12:09 - Asayiş

Lider Esen Metal fire vermek istemiyor

2024-11-30 08:58 - Spor

Samsun’da 64 gram metamfetamin ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı

2024-11-30 11:49 - Asayiş

KEDİLERİN ANNESİ JEANNİE’DEN YARDIM ÇIĞLIĞI

2024-11-27 14:16 - İnsan

Judo gençler müsabakaları sona erdi

2024-11-26 19:14 - Spor

Nasuh Mahruki için serbest bırakılma talebi

2024-11-27 11:31 - Gündem

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, iş ortaklarıyla İzmir’de bir araya geldi

2024-11-27 10:09 - Ekonomi

Vali Aksoy Öğretmenler Günü kutlama programına katıldı

2024-11-25 17:52 - İnsan

Prof. Dr. Küçük: "Çevre problemlerine sebep olan ülkelere bakıldığında en başta Amerika’yı, Çin ve Rusya’yı sayabiliriz"

2024-11-27 15:43 - Gündem

İlgili Haberler

Vali Aydoğdu VKS toplantısına katıldı

22:19 - Genel

Katar hava sahasının kapanmasıyla uçaklar Türkiye’ye yönlendirildi

21:23 - Genel

Vali Çicek, KAYÜ Sağlık Hizmetleri MYO Mezuniyet Töreni’ne katıldı

21:27 - Genel

Turgutreis halk plajına raylı sistem kuruldu

20:05 - Genel

Kapanan cezaevinde yıkım başladı

19:18 - Genel

Günün Manşetleri

Böbrek Üstü Bezi Tümörlerinde Organ Koruyucu Yöntem

16:28 - Sağlık

Rüya Gördü, Mezarlığa Gönlünü Verdi

15:48 - Gündem

Eve Geç Gelme Tartışması Can Aldı

15:48 - Asayiş

Gurbetçiler ve Komşu Ülkeler Akın Ediyor

15:45 - Gündem

AB yeni İnsan Hakları Özel Temsilcisi atadı

15:32 - Siyaset