?>

Pırlantadan vazgeçilmiyor ama alanların sayısı azalıyor

Sevgililer günü’nün en çok tercih edilen hediyelerinden olan pırlantaya olan ilgi her geçen sene azalıyor.

Ekonomi - 2 ay önce

Sevgililer Günü’nün en çok tercih edilen hediyelerinden olan pırlantaya olan ilgi her geçen sene azalıyor.

Alım fiyatı ile satma fiyatı arasında büyük fark olan pırlantalar yine de Sevgililer Günü’nün vazgeçilmez hediyeleri arasında yer almaya devam ediyor. Pırlantacılar, fiyatlardan dolayı eskiye göre pırlanta satışlarının düştüğünü belirtirken, ortalama bir pırlanta yüzüğün fiyatının ise 25 bin ile 45 bin TL arasında değiştiğini belirtti. "Pırlantadan vazgeçilmiyor ama alanların sayısı azalıyor"

Bu sene pırlantaya olan ilginin geçen seneye oranla azaldığını ve bu sürecin birkaç yıldır devam ettiğini belirten pırlanta satış görevlisi Ali Şahin, "Pırlantalara eskisi gibi ilgi ve yoğunluk olmuyor. Büyük olmasa da küçük pırlantalardan alanlar yine oluyor. Pırlanta, ülkemizde ulaşılabilir bir lüks haline de geldi. Her keseye ve her kesime göre pırlanta ürünler bulunuyor ve satılıyor. Genelde insanların tercihi bilinirlik açısından tanınmış, isim yapmış pırlanta markaları oluyor. Pırlantaların fiyatı minimum 10 bin TL’den başlayıp, ucu açık bir şekilde uzuyor. Ortalama, göze gelecek pırlanta düşünülüyorsa 25 bin TL ile 45 bin TL arasında çok güzel pırlantalar almak mümkün. Bu Sevgililer Günü öncesinde de pırlantalara ilgi yok denemez ama her sen ilgi biraz azalıyor. Pırlantadan vazgeçilmiyor ama alanların sayısı azalıyor. En çok satılan ürün olarak pırlanta yüzük haricinde kolye, bileklik gibi yan ürünler de tercih edilebiliyor. Onların fiyatı da hemen hemen yüzüklerle aynı seviyede seyrediyor" dedi.

Sevgililer Günü’nde pırlanta almayı tercih edenlerin en çok yüzüğe rağbet gösterdiği belirtilirken, onun yanı sıra kolye, küpe, bileklik gibi yan takı ürünlerinden de alanların olduğu ifade edildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'TE SU FATURALARINA İSYAN BÜYÜYOR

2025-02-07 11:50 - Marmaris

Soykan Kuyumculuk’tan Marmaris’e Yeni Mağaza

2025-02-11 17:23 - Marmaris

MUĞLA TARİHİNİ BÜYÜLEYEN MUHTEŞEM EFSANELERİ

2025-02-10 11:23 - Turizm

Beldibi Mahalle Buluşması 16 Şubat’ta Gerçekleşecek

2025-02-11 17:53 - Marmaris

Muğla Akyaka Orman Kampı'nda neler oluyor?

2025-02-11 15:51 - ÇEVRE

FETHİYE'DE 328 MİLYONLUK YATIRIM HIZLA İLERLİYOR

2025-02-12 15:13 - Ulaşım

DALAMAN BELEDİYESİ ARAÇ FİLOSUNU GENİŞLETİYOR

2025-02-07 15:22 - Ulaşım

GEBZE OSB-DARICA SAHİL METRO HATTINDA YENİ DÖNEM

2025-02-08 11:42 - Ulaşım

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DE ULAŞTIRMA ZİRVESİ

2025-02-12 12:32 - Ulaşım

Kent içi raylı sistemi 634 kilometreye çıkacak

2025-02-11 13:48 - Ulaşım

İlgili Haberler

Ali Ülker yönetim kurulu başkanlığını Mehmet Tütüncü’ye devretti

21:42 - Ekonomi

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Demir: "14 alanda rekor üretim seviyeleri yakalanmıştır"

17:59 - Ekonomi

Fenix Center, İstanbul’da iş ortaklarıyla bir araya geldi

16:09 - Ekonomi

Hisarcık’ta deprem sonrası yol ve köprülerde inceleme

15:55 - Ekonomi

TEPAL’den TÜSAYDER Zirvesi’ne platin destek

15:04 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Tehlikesi

17:07 - Sağlık

Tüfekle Vurularak Öldürülen Şahsın Katili Tutuklandı

16:57 - Asayiş

Endemik Ters Lalelere Vahşet

16:25 - Gündem

Yeni Bir "Böğü" Türü Keşfedildi

16:23 - Gündem

Ütü Yapan Kadının Başına Tavan Çöktü

16:20 - Genel