?>

Prof. Dr. Arif Hepbaşlı’ya ’Yaşam Boyu Başarı Ödülü’

Yaşar üniversitesi mühendislik fakültesi enerji sistemleri mühendisliği bölümü öğretim üyesi prof. Dr. Arif hepbaşlı, ınternational association of green energy tarafından verilen lifetime achievement award’a (yaşam boyu başarı ödülü) layık görüldü.

Eğitim - 9 ay önce

Yaşar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arif Hepbaşlı, International Association of Green Energy tarafından verilen Lifetime Achievement Award’a (Yaşam Boyu Başarı Ödülü) layık görüldü.

Önceki yıllarda Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı, “Dünyadaki En Etkili Bilim İnsanları” listesinde de yer alan Prof.Dr. Arif Hepbaşlı’nın uzun yıllardır “Ekserji” yani enerjinin kalitesi alanında yürüttüğü akademik çalışmalar bu kez de International Association of Green Energy (Uluslararası Yeşil Enerji Derneği) tarafından ödüllendirildi. Dünyada üç bilim insanından biri

Prof. Dr. Arif Hepbaşlı ödülünü geçtiğimiz günlerde, Çin’in, Ningbo kentinde gerçekleştirilen törende aldı. Yeşil enerjinin tüm alanlarında akademi, sanayi ve toplum genelinde eğitim ve bilgi alışverişi için bir ağ oluşturmak üzere çalışan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan International Association of Green Energy, 2021 bu yana enerji alanında başarılı çalışmalar yürüten bilim insanlarını ödüllendiriyor. Dernek tarafından yapılan biyometrik analizler sonucunda “Ekserji” alanında en fazla bilimsel çalışması olan dünyada üç bilim insanından biri olan Prof.Dr. Arif Hepbaşlı, aldığı ödül ile ülkemizin de gururu oldu.

12 yıl önce Yaşar Üniversitesi’nde İzmir ve Ege Bölgesi’nin ilk enerji sistemleri mühendisliği bölümünün kurucularından olan Prof.Dr. Hepbaşlı, böyle bir ödüle layık görüldüğü için çok mutlu olduğunu belirterek, “43 yıllık meslek yaşamım var. Bunun 10 yılı İzmir sanayisinde çeşitli sektörlerde çalışarak geçti. Sonrasında yurtiçi ve yurtdışında farklı üniversitelerde çalıştım. 2012 yılında Yaşar Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü’nün kuruluşunda yer aldım. Bu başarıya götüren en önemli konulardan biri uluslararası alanda akademik izler vardır. Bilimsel olarak bunun adı “ h- index” bu akademisyenlerin performans göstergesidir. Ben buna akademik ayak izi diyorum. Akademik ayak izim ve uzun yıllara dayanan akademik çalışmalarım sonucunda layık görüldüm. Bu alanda çalışmalarıma öğrencilerimden de aldığım güç ile devam edeceğim” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kurtalan’da motosiklet ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 yaralı

2024-07-19 10:36 - Asayiş

İngiliz Kraliçesi’nin portresini dokuttuğu ünlü modacı, genç yetenekleri yetiştirecek

2024-07-19 10:25 - Eğitim

Antalya’da şehir bostanlıklarında ilk hasat gerçekleşti

2024-07-19 11:41 - Gündem

Bayram: “Adana konteyner limanı ile dünya şehri olacak”

2024-07-19 09:36 - Ekonomi

Trump, "Tarihin en büyük işgali şu anda ülkemizde gerçekleşiyor"

2024-07-19 11:26 - Siyaset

Tulum peyniri konusunda yürütülen çalışmalar ile ilgili koordinasyon toplantısı yapıldı

2024-07-19 08:36 - Genel

MUĞLA DİŞ HEKİMLERİ ODASI İLE ÜNİVERSİTE ARASINDA İŞBİRLİĞİ

2024-07-19 11:15 - Sağlık

Formula 1’de sıradaki durak Macaristan

2024-07-19 11:25 - Spor

32. Uluslararası Akçaabat Müzik ve Halk Oyunları Festivali başladı

2024-07-19 09:29 - Kültür Sanat

Pazarspor, Yavuz Alemdar’ın sözleşmesini yeniledi

2024-07-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Rektörü Kırışık, akademisyenlerini onurlandırdı

21:43 - Eğitim

Rektör Kırışık’tan Anatomi Alanınında Türkiye Birinciliği Kazanan Akademisyene Ödül

21:44 - Eğitim

Polis ve Jandarma ekiplerine Takograf kalibrasyon ve manipülasyon eğitimi

18:56 - Eğitim

Balıkesir de Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Çalıştayı düzenlendi

16:18 - Eğitim

Parlak geleceğin habercisi minik gazetecilerden ilham veren röportaj

15:13 - Eğitim

Günün Manşetleri

Hamile eşini bıçakla rehin aldı

16:38 - Asayiş

Ters Lale Güzelliğiyle Dağcıları Büyüledi

15:12 - Kültür Sanat

4 Yıl Hapis Cezası Bulunan Şahıs Tutuklandı

15:02 - Asayiş

Polis Kayıp Çocukları Kısa Sürede Buldu

14:45 - Asayiş

Vatandaş Araç Muayenesini Zurnayla Kutladı

14:43 - Genel