?>

Prof. Dr. Uygun, gönüllü doktor olarak 65 gün görev yaptığı Gazze’de yaşadıklarını anlattı

Kütahya dumlupınar üniversitesi "gazze'de bir mutluluk hikayesi" başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı. Konferansa katılan çocuk cerrahisi uzmanı prof. Dr. ?brahim uygun, gönüllü doktor olarak 65 gün görev yaptığı gazze'de yaşadıklarını anlattı.

İnsan - 2 gün önce

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi "Gazze’de bir mutluluk hikayesi" başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı. Konferansa katılan Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Uygun, gönüllü doktor olarak 65 gün görev yaptığı Gazze’de yaşadıklarını anlattı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde, Gazze’de yaşanan insani dramı ve direnişin umut veren yönlerini ele alan "Gazze’de bir mutluluk hikayesi" konulu konferans gerçekleştirildi. Uygulama ve Araştırma Merkezleri Koordinatörlüğü Salonu’ndaki etkinliğe Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın yanı sıra akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı. Konferansa Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Uygun ve İman Uygun konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta Prof. Dr. İbrahim Uygun, gönüllü doktor olarak 65 gün görev yaptığı Gazze’de yaşadıklarını anlattı. Uygun, savaş şartlarında çocukların tedavisiyle ilgilendiğini ve aynı hastanede çalışan Filistinli bir hemşireyle evlendikten sonra bölgeden ayrılmakta yaşadığı zorlukları anlattı. Uygun’un çabaları sonucu eşiyle birlikte Türkiye’ye dönüş süreci Millî İstihbarat Teşkilatı aracılığıyla sağlandı. Uygun konuşmasında, "Gazzeli insanlar için yaşamakla şehit olmak arasında fark yok. Onlar ölümden korkmuyor. Çocukların yaşama sevinci, kadınların direnci hayranlık uyandırıcı. Tüm imkânsızlıklara rağmen, hayata sarılmaktan vazgeçmiyorlar" dedi. Uygun’un eşi İman Uygun da, Türk halkına destekleri sebebiyle teşekkür etti ve bir gün mutlaka doğup büyüdüğü topraklara tekrar döneceğini ifade etti.

Prof. Dr. Hüseyin Şeyhanlıoğlu ise Filistin meselesine tarihi bir perspektiften yaklaşarak, İsrail’in geleceğine dair öngörülerini ve ümmetin birlikteliğinin önemini vurguladı. Kapanış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Gazze’nin yalnızca coğrafi bir mesele değil, bir insanlık meselesi olduğunu vurgulayarak, "Zafer inananların olacak, doğrunun yanında olanların olacak" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Hisarcık’ta "Sağlık İçin Hep Birlikte Yürüyoruz" etkinliği

2025-04-11 12:41 - Sağlık

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

Cihat Arslan: "Zorluk derecesi yüksek bir maçtı"

2025-04-12 22:14 - Spor

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Kilis’te Filistin için dayanışma yürüyüşü düzenlendi

00:27 - İnsan

Kadim Vakfı’ndan öğrencilere balık ekmek etkinliği ve okçulara ödül

00:24 - İnsan

Kütahya Sosyal Yardım ve Kültür Vakfı’ndan geleneksel hatim programı

23:26 - İnsan

Van’da Galatasaraylı engelli kızın hayali gerçek oldu

23:18 - İnsan

Lokanta çalışanı Heimlich manevrasıyla çocuğun hayatını kurtardı

21:07 - İnsan

Günün Manşetleri

Alacak Verecek Kavgası Kanlı Bitti

16:08 - Asayiş

Yeşilay'dan Bağımlılık Farkındalığı Çalışması

16:05 - Sağlık

Ele Geçirilen 20 Ton Esrar Yakılarak Yok Edildi

15:23 - Asayiş

7 Asırlık Ahilik Geleneği Çocuklarla Yaşatıldı

15:22 - Kültür Sanat

Türkiye’nin ilk 2. El Oto Zirvesi

15:20 - Ekonomi