?>

Psikiyatri Uzmanı Dr. İnci: "Narsizm, tedavi edilmesi gereken bir kişilik bozukluğudur"

Psikiyatri uzmanı dr. ?nci: "narsizm, tedavi edilmesi gereken bir kişilik bozukluğudur"

Sağlık - 11 saat önce

Medical Point Gaziantep Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat İnci, son yıllarda sıklıkla gündeme gelen narsizm konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat İnci, narsizmin genetik, çevresel ve psikolojik faktörlerin birleşimi sonucu ortaya çıktığını belirtti. Aile içindeki aşırı ödüllendirme ya da aşırı eleştiri gibi faktörlerin, narsistik kişilik gelişimine katkı sağladığını ifade etti. Ancak, bireylerin narsistik eğilimlerinin tedavi edilebileceğini de vurguladı.

"Narsizm, tedavi edilmesi gereken bir kişilik bozukluğudur"

Dr. Rıfat İnci, narsizmin, "Narsizm, tedavi edilmesi gereken bir kişilik bozukluğudur. Psikoterapi, özellikle davranışçı terapi, narsistik bireylerin kendilerini daha gerçekçi bir şekilde görmelerine ve empati becerilerini geliştirmelerine yardımcı olabilir" dedi.

Dr. Rıfat İnci, narsizmin yalnızca bireysel bir sorun olmanın ötesinde, günümüzde toplumda bir kültürel fenomen haline geldiğini belirtti. Sosyal medya ve dijital platformların narsizm eğilimlerini artırabileceğine dikkat çeken Dr. İnci, insanların kendilerini sürekli olarak başkalarına gösterme çabalarının, narsistik davranışları tetikleyebileceğini ifade etti.

Dr. Rıfat İnci, narsizmin, "Günümüzde insanlar, başarılarını ve yaşadıkları anları fotoğraflar veya paylaşımlar aracılığıyla sürekli sergileyerek dışarıdan takdir ve onay bekliyorlar. Bu durum, narsizmin daha yaygın hale gelmesine neden olabiliyor" şeklinde konuştu.

Erken tanı ve tedavinin önemi

Medical Point Gaziantep Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Dr. Rıfat İnci, "Narsistik kişilik bozukluğu, tedavi edilmediğinde kişinin hayatını büyük ölçüde olumsuz etkileyebilir. Sosyal ilişkilerde çatışmalar, depresyon ve kayıplar gibi ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, bireylerin duygusal ve psikolojik sağlıklarına özen göstermeleri ve gerekirse uzmanlardan yardım almaları büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta dağ keçileri dronla görüntülendi

2025-03-13 11:14 - Gündem

Küçükçekmece’de iftar sofralarına büyük ilgi

2025-03-10 10:57 - Genel

Fenerbahçe, ASVEL’i konuk edecek

2025-03-12 11:32 - Spor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Nusaybin Belediyesinin yapmadığı çöp temizliğini üstlendi

2025-03-10 13:35 - Gündem

Mardin’de ’bayat ekmek kutusu’na bırakılan ekmekler değerlendirilerek israf önleniyor

2025-03-10 13:45 - İnsan

Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-03-14 09:19 - Spor

Şahinbey Belediyesi’nden öğrencilere sahur ikramı

2025-03-16 17:39 - Kültür Sanat

Bayraklı’dan Adıyaman’a gönül köprüsü

2025-03-10 12:46 - Genel

Sultangazi’deki Ramazan Etkinlik Çadırı’na çocuklardan yoğun ilgi

2025-03-10 15:59 - Genel

Ortaca'da Drone Destekli Trafik Denetimi

2025-03-11 11:11 - Genel

İlgili Haberler

Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü’nde görev değişimi

18:06 - Sağlık

Selçuk Tıp’tan Multipl Skleroz Yaşam Merkezi

17:50 - Sağlık

Kula’da yılın sağlık çalışanı Uzm. Dr. Çağlar Sarıgül oldu

14:53 - Sağlık

TİKA’dan Bangladeş’te dijital sağlık dönüşümüne destek

14:39 - Sağlık

Hayat kurtaran personele teşekkür belgesi

14:15 - Sağlık

Günün Manşetleri

Kayıp Fotoğrafçı Evinin Balkonunda Ölü Bulundu

15:30 - Asayiş

Suriyelilerin Dönüşü Konut Piyasasını Nasıl Etkiledi

15:30 - Ekonomi

Sanatçı Züleyha Ortak'ın Evine Gelen Tamirci Öldürüldü

15:30 - Asayiş

Isparta'da Annenin Çocuğuna Şiddet İddiası

15:30 - Asayiş

Limon Tarlada 15 TL

15:30 - Ekonomi