?>

Pusu kurup cinayet işleyip kaydetmişlerdi: Azmettirici hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı

Mersin'de 34 yaşındaki hakan turan'ın öldürülmesiyle ilgili davanın ikinci duruşması görülürken cinayet anını cep telefonu ile görüntüleyen tutuklu sanıklar berkant ö. ?le hasan k. Azmettiricinin kendilerini sattığını iddia etti.

Asayiş - 1 ay önce

Mersin’de 34 yaşındaki Hakan Turan’ın öldürülmesiyle ilgili görülen davada mahkeme heyeti, azmettirici olduğu iddia edilen O.Ç.’nin kırmızı bültenle aranmasına karar verdi.

Mersin Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanıklar Berkant Ö. ve Hasan K. ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada adli kontrol şartı ile serbest kalan sanıklardan B.A. ise İstanbul Küçükçekmece 8. Ağır Ceza Mahkemesinden SEGBIS aracılığıyla yer aldı. Tutuksuz sanığın dinlenmesinin ardından mahkeme heyetinin söz verdiği tutuklu sanık Hasan K. ifadesinde, "O.Ç. bize bu görevi verdiğinde Rusya’da olduğunu biliyordum. O.Ç. ile tutuklandıktan sonra hiçbir görüşmemiz olmadı. O.Ç. bizi böylece ortada bıraktı. O.Ç. silahı bu numaradan alacaksınız diyerek numara attı. Bende whatsapp üzerinden aradım gittim aldım. Silahı bana veren kişi 30-35 yaslarındaydı" diyerek nerede teslim aldığını tarif etti. O.Ç.’nın önce 25 bin sonrasında ise 20 bin TL olmak üzere toplam 45 bin TL gönderdiğini de söyleyen zanlı, paraları şahsın amcası ve kuzeninin getirdiğini kaydetti. "O.Ç. bizi sattı"

Silahı kullanan Tutuklu sanık Berkant Ö. de cinayetten bir gün önce önce Hakan Turan’ın ayağına sıkmayı planladıklarını ancak arabadan başkası çıkınca vazgeçtiklerini ifade etti. Cinayetten sonra ise yurt dışına kaçacaklarını anlatan Berkant Ö., "Biz Iğdır’a geçtikten sonra O.Ç.’ye telefonla haber verecektik, Rusya’daydı, bizi kimin karşılayacağını söylemedi, isim vermedi, ben sizi aldıracağım dedi sadece. O.Ç. bizi sattı öyle görünüyor" diye konuştu.

Sanık ve taraf avukatlarının dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti azmettirici olduğu iddia edilen sanık O.Ç. hakkında kırmızı bülten çıkarılarak yakalanması kararlaştırdı.

Zanlılara silahı teslim eden kişinin bulunması için gerekli çalışmanın yapılması için kolluk kuvvetlerine talepte bulunan mahkemeye, tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamına karar vererek tanıkların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Olay

29 Ocak 2024 tarihinde merkez Mezitli ilçesi 75. Yıl Mahallesi’nde meydana gelen olayda, ithalat-ihracat işiyle uğraşan 34 yaşındaki Hakan Turan, oturduğu siteden çıkıp aracına doğru ilerlediği sırada bir kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti. Cinayetin ardından çalışma başlatan polis ekipleri, kiralık araçla olay yerinden kaçan Hasan K. ve Berkant Ö.’yü Şanlıurfa’da yakalamıştı. Şüphelilerin üzerinden çıkan cep telefonunda, cinayet anını kaydettikleri ortaya çıkmıştı. Hasan K.’nin çektiği anlaşılan görüntülerde, Hakan Turan’ın siteden çıkıp otomobiline doğru ilerlerken Berkant Ö.’nün tabanca ile ateş ettiği anlar yer almıştı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şırnak’ta 10 kilo 267 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 13:29 - Asayiş

Uyuşturucu operasyonunda 99.3 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-03 09:50 - Asayiş

Ağrı’da 1 kilo 44 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-02 15:17 - Asayiş

Akaryakıt deposuna zulalanmış 54 kilo likit metamfetamin maddesi ele geçirildi

2024-12-31 16:30 - Asayiş

52 Yaşındaki Torbacı Metamfetaminle Yakalandı

2025-01-03 11:31 - Asayiş

Fuhuş operasyonunda metamfetamin ve silah ele geçirildi.

2025-01-03 12:36 - Asayiş

Köyceğiz’de karlar üstünde sucuk ekmek ile 2024’e veda

2025-01-02 11:14 - İnsan

MARMARİS’TE DÜŞÜNDÜREN, GÜLDÜREN HEYKELLER

2024-12-30 12:54 - Marmaris

DATÇA KNİDOS RESTORANI VE İSKELE, BAKANLIĞA DEVREDİLİYOR

2024-12-28 12:53 - Gündem

Başkan Pekyatırmacı: “2025, ülkemiz ve şehrimiz için yeni güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun”

2024-12-31 13:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Duruşma sonrası Sıla’nın teyzesi konuştu

12:54 - Asayiş

Kaju paketinde 50 bin Euro değerinde altın yakalandı

13:00 - Asayiş

Ankara’da sahte içkiden 33 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi tutuklandı

12:48 - Asayiş

Tokat’ta sopalı tabureli kavga kamerada

12:54 - Asayiş

Emniyet güçleri vatandaşı dolandırıcılara karşı uyarıyor

12:56 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yapay Zeka Yardımıyla Cezayı İptal Ettirdi

12:43 - Asayiş

Anneye 27 Yıl 9 Ay Hapis Cezası

12:10 - Asayiş

Beşiktaş, Sivasspor Deplasmanında 3 Puan Peşinde

12:09 - Spor

Van-İran Sınırında Güvenlik Önlemleri Artıyor

12:07 - Asayiş

MİT’ten Hakurk’ta Nokta Operasyon!

11:10 - Asayiş