?>

"Kurgusal Duruşma Konferansı"

Adana büyükşehir belediye başkanı zeydan karalar, çukurova üniversitesi çağdaş hukuk ve adalet topluluğu tarafından tertip edilen “kurgusal duruşma konferansı” etkinliğine katıldı.

Siyaset - 1 yıl önce

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Çağdaş Hukuk ve Adalet Topluluğu tarafından tertip edilen “Kurgusal Duruşma Konferansı” etkinliğine katıldı.

Karalar, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencileri ile bir araya geldi, Çağdaş Hukuk ve Adalet Topluluğu tarafından organize edilen Mahkeme Simülasyonu Programı’nda öğrencilere hitap etti. Belediye-Üniversite iş birliklerine son derece önem verdiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Adana’daki kurum ve kuruluşların, Çukurova Üniversitesi gibi önemli bir üniversiteden yeteri kadar faydalanmadığı kanaatini taşıyan, bu ilişkiyi yoğunlaştırmaya çalışan ve bunun için çaba gösteren bir belediye başkanıyım. Çukurova Üniversitesi bir bilim kurumu, önemli bir üniversite, güneyin ve Adana’mızın gururu. Sizler Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birinde öğrenim görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Hukuk Fakültelerinin ve avukatlık mesleğinin önemine ayrı bir parantez açan Başkan Zeydan Karalar, adaletin ve hukukun bir ülke ve toplum için vazgeçilemez kavramlar olduğunu, yapı taşı olarak algılanması gerektiğini aktardı. Türkiye’nin tam anlamıyla bir hukuk devleti olması için hukukçulara bu noktada büyük işler düştüğünü anlatan Başkan Zeydan Karalar, avukat, savcı ve hakim olacak hukuk fakültesi öğrencilerinin en zor görevleri başaracağına inandığını kaydetti.

Karalar, Çukurova Üniversitesi gibi bir üniversiteden mezun olmanın gururunu yaşadığını da söyleyerek, “Her koşulda sizin yanınızda ve sizin destekçiniz olduğumu bildirmek için buradayım” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ulucanlar’da ne canlar gitti

2024-05-06 11:10 - Gündem

100 YILLIK HASRET BÜYÜKŞEHİR İLE SONA ERİYOR

2024-05-06 13:52 - Gündem

Trafik Haftasında Uçurtma Şenliği düzenlendi

2024-05-05 23:13 - İnsan

DİŞ HEKİMLERİNE YEŞİL PASAPORT İÇİN VEKİL DESTEĞİ

2024-05-04 13:35 - Sağlık

EGELİ İŞ İNSANLARINDAN AZERBAYCAN’A ÇIKARMA

2024-05-06 16:10 - Gündem

Beyoğlu’nda Hıdırellez coşkusu

2024-05-05 22:31 - Genel

DALYAN’DA MAHKEME KARARLARI UYGULANSIN

2024-05-06 11:33 - Gündem

Bağcılar’da Hıdırellez coşkusu

2024-05-06 09:21 - Genel

BU TEKNE EGE’DE İLK MARMARİS'TE ÜRETİLİYOR

2024-05-06 11:19 - Gündem

Evinden adeta cephanelik çıktı

2024-05-05 22:43 - Asayiş

İlgili Haberler

Selçukbey yeni muhtarını belirlemek için sandık başına gidiyor

22:55 - Siyaset

TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Varank’tan CHP’li belediyelere sert eleştiri

22:37 - Siyaset

Sağlık Bakanı Memişoğlu, TÜGVA 5. Olağan Mardin İl Genel Kurulu’nda konuştu

21:48 - Siyaset

Bakan Fidan, Gagauz Türkleri temsilcileri ile bir araya geldi

21:33 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Kırım Tatarlarının Milli Lideri Kırımoğlu ve KTMM Başkanı Çubarov ile görüştü

21:16 - Siyaset

Günün Manşetleri

Üreticilere ’Fidan dip kurdu’ uyarısı

12:18 - Gündem

Masaj Salonuna Fuhuş Operasyonu

11:31 - Asayiş

Dünya MS Gününde Önemli Uyarı

11:29 - Sağlık

Drift NEU Sezonun İkinci Ayağına Hazırlanıyor

11:16 - Spor

Güneş Gözlüğü Satışları Sezon Öncesi Coştu

10:30 - İnsan